Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Pokud vydrží na trojce, tak to už bude celkem běžná síla
ale škody už jsou napáchaný, nemyslím si, že ty ostrovy se z toho rychle oklepou. Snad vydrží na trojce ušetří to alespoň Floridu
V Miami žije moje nejlepší kamarádka a poprvé za 15 let má strach. Letenky se nedaly sehnat už ve středu a dálnice byly ucpané taky. Přemístit 10 milionů lidí za týden prostě nejde. Takže nakoupili zásoby, zabednili dům a odstěhovali se ke kamarádovi, který má patro, kdyby přišla voda. Teď už se můžou jenom modlit.
A já tu brečím jako želva a modlím se taky, hlavně ať to ve zdraví přežijou. Čert vem barák.
@terinka4444 píše:
ale škody už jsou napáchaný, nemyslím si, že ty ostrovy se z toho rychle oklepou. Snad vydrží na trojce ušetří to alespoň Floridu
Ale oklepou se z toho rychle. Půjde jim tam hromada humanitárky. Stačí se podívat, jak rychle se vzpamatovalo Thajsko po tsunami
@lucenka A nechceš si to tam s někým rovnou vyměnit, když jsi tak chytrá?
@lucenka píše:
Ale oklepou se z toho rychle. Půjde jim tam hromada humanitárky. Stačí se podívat, jak rychle se vzpamatovalo Thajsko po tsunami
já byla na Srí Lance 4 měsíce po tsunami v 2005 a tedy vzpamatovaní nebyli ani omylem. Bagatelizuješ to.
@terinka4444 píše:
já byla na Srí Lance 4 měsíce po tsunami v 2005 a tedy vzpamatovaní nebyli ani omylem. Bagatelizuješ to.
Nebagatelizuju… zažila jsem tajfun, viděla jsem přípravy na něj, rozhovory s lidmi, kteří přišli o vše a stejně zůstali pozitivně naladěni, viděla jsem, jak rychle začali odstraňovat škody
@divine woman píše:
Ano, ty do Miami.
jako fakt? to někde píšou?
@jessikka Ano, na novinkách bylo, že i na Floridu přilétají nějací pasažéři. Pár lidí v letadle. Letenky z Floridy nějaká společnost zdražila o 600%.
@divine woman ve zprávách říkali, že doprovci slevnili jednosměrné letenky. tak věřím, že ty pryč a že se zdražovalo jen výjimečně.
@terinka4444 píše: četla jsem, že aerolinky zdražily o 600%, já bych je za tohle hnala státem před soud. Viděli jste ten Svatý Martin? Ten je srovnaný se zemí, Barbuda rovněž. A v závěsu José se svým 4. stupněm.
Na obou ostrovech jsem byla a kdyz jsem to cetla, bylo mi to nesmirne lito, jak lidi, tak prirody.
@terinka4444 píše:
já založila ti diskuzi, když jsem si přečetla, co dneska řekl jejich guvernér, že voda může dosáhnout až 4 metrů a že to nemohou přežít, ať se evakuují. V kontextu s tím, že nemají naftu a benzín a jsou tam totálně zacpané silnice to znělo dost mimo.
Ted jsem koukala na BBC a nic o tom, ze by nebyla moznost se evakuovat nerikali. Vubec nevim, kde jsi to vzala s tema drahyma letenkama, nejak tomu neverim. Problem je pouze v tom, ze plno lidi se evakuovat nechce z vlastni vule.
@Jana525 letenek moc není, dnes byl rozhovor z letiště, paní s malýma dětma se nedostala do letadla, tak se vrací zpět do domku a bude doufat.
@Jana525 Skutečně nějakou dobu byly extra drahé. Dokud ceny nastavoval počítač pomocí nabídky/poptávky, tak po vyhlášení nucené evakuace logicky raketově vystřelily. Museli přejít na ruční nastavení cen. Každopádně lety jsou vyprodané.
Před chvíli jsem mluvila se sousedkou, má známého, který je lékařem v Havaně. Byli evakuováni, v krytech. Mají to nejhorší za sebou. Její známý teď odjíždí pracovat do polní nemocnice v postižené oblasti - na jeden z těch nejhůře postižených ostrovů.