Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
jak bys chtěla přesunou veškeré obyvetelstvo do bezpečí? Nebo jak si představuješ evakuaci několika desítek tisíc lidí z ostrovů během pár dnů?
nákladní letadla a lodě pokud to počasí dovolí, hele píšeš to tak, že ty lidi jsou nějaká pod kategorie
O evakuaci mluvili uz vcera a den pred.
Kdo neslysel a zustal, tak ted ma posledni sanci prchnout. Akorat ted uz si myslim to bude horsi, budou se tvorit zacpy, kolony.
Je to proste nestesti, nemovitosti v haji, ale zivot je prednejsi.
@ka2ka píše:
nákladní letadla a lodě pokud to počasí dovolí, hele píšeš to tak, že ty lidi jsou nějaká pod kategorie
Snad si zase občané ČR uvědomí, jaké mají štěstí, že žijí na místě, kde nehrozí tropické bouře, hurikány, zemětřesení, kde žije jen jeden jedovatý had, kde máme zadarmo a na výši služby jako zdravotnictví, hasiče, policii apod., a kde dokonce ženě platí až 4 roky doma s dětmi a platí za ni zdravotní pojištění.
Kéž by podobné tragédie (když už k nim holt musí dojít) nastavily zrcadlo těm neustále zbytečně nas. aným obličejům zapšklých a věčně nespokojených občanů.
@lucenka píše:![]()
![]()
chtěla bych vidět toho sebevraha, co by tam jel s lodí. A těch letadel b tam musely za den nalítavat stovky, což je nereálné. Navíc vzhledem k větru i dost riskantní.
tak do určité chvíle se tam dalo lodí určitě jezdit, o hurikánu ví už několik dní
a lepší zachránit několik tisíc lidí, než nad nima mávnout rukou jako ty
@ka2ka píše:
tak do určité chvíle se tam dalo lodí určitě jezdit, o hurikánu ví už několik dnía lepší zachránit několik tisíc lidí, než nad nima mávnout rukou jako ty
a kam bys je chtěla z těch ostrovů vézt? Na jiný ostrov, kam se ten hurikán mohl klidně stočit? A tedy na těch ostrovech rozhodně nejsou hlášeny tisíce obětí.
@lucenka píše:
a kam bys je chtěla z těch ostrovů vézt? Na jiný ostrov, kam se ten hurikán mohl klidně stočit? A tedy na těch ostrovech rozhodně nejsou hlášeny tisíce obětí.
třeba na pevninu? ale to nemá cenu řešit ono je jednodušší mávnout rukou ![]()
@terinka4444 píše:
a jak víš, že to nechali na poslední chvíli?
Nechali to na poslední chvíli. Opět to nezvládli. Irma se začala formovat na konci srpna, když ještě řádil Harvey. https://www.theatlantic.com/…rvey/538611/ Už tehdy se vědělo, že bude při nejmenším stejně silná jako Harvey. Četla jsem už před týdnem i silnější. Američané se sekli ve svém modelu, kudy
hurikán půjde. Evropský výpočtový model byl ve své předpovědi přesnější a evropští meteorologové varovali ty americké. Ti byli ale optimističtí. http://edition.cnn.com/…r/index.html
Zrovna říkali, že je ještě čas oblast opustit. Aspoň do krytů.
@ka2ka píše:
třeba na pevninu? ale to nemá cenu řešit ono je jednodušší mávnout rukou
a kam na pevninu? nejblíž je Venezuela… téměř 1000 km… což je lodí fakt rychlovka
![]()
Mám na Floridě teď známou, přijela tam za částí rodiny na dovču. Zrovna si teda, chudák, vybrala pěkně blbou dobu.
Psala na FB, že dostat se někam mimo Floridu je v podstatě nemožné. Dva dny prý čekali na povolení, aby mohli do jiného státu, pak zase nebyly letenky, nakonec nějaké sehnali. Autem se nedá nikam, benzín a nafta prý nejsou, všude zácpy a kolony. Letenky zpět domů sehnala až na 17.9., dřív ani ťuk. Část rodiny zůstala na Floridě, nikam už se nedostanou. Prý si nedokážeme představit, jak to tam vypadá. Všude prý zmatek, plakající staříci a děti. Věřím tomu. A jsem ráda, že jsem tam, kde jsem. V té naší malé zaprděné zemičce.
@Fima
nejhorší je že fakt musí jen čekat jak silné to tam bude. musí to být příšerný pocit beznaděje
Naopak jsem teď slyšela, že letecké společnosti slevnily jednosměrné letenky.
@bartsch dobře, ale to není chyba těch lidí přeci, já mluvím o občanech, o těch běžných lidech.
V Miami mám bývalou spolužačku a posílá fotky z pláže se svým přítelem. Bydlí docela blízko moře Je v klidu. A prý připravená.