Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ellusa píše:
Už je oko nad Keys.
takže teĎ mají chvíli klid a ví, že mají polovinu za sebou
Tady se to dá pěkně sledovat https://www.windy.com/24.247/-81.606?…
@lucenka píše:
magor… holt když nemá někdo pud sebezáchovy, tak může dopadnout blbě, pro pár minut slávy
Je fakt, že nikdy neví, co se může stát
něco se někde uvolní, znacka třeba, a má to v břiše
![]()
@Ellusa píše:
Na tom, jak se pořád mění trasa toho hurikánu, je vidět, že to bohužel fakt nejde předem odhadnout pro evakuaci. Modely ukazovaly východní pobřeží a ona si to Irma nakonec jde po západním, kde se tím moc nepočítali. A evakuovat celou Floridu nebo Karibik prostě nejde
.
Tak, oni jsou tam tak nějak připravený na podobné věci. Evakuace není možná, to je fakt…
@Lumius píše:
Je fakt, že nikdy neví, co se může státněco se někde uvolní, znacka třeba, a má to v břiše
![]()
ani se nemusí nic uvolňovat, stačí, když ji ten vítr porazí. Navíc ten vítr nese spoustu bordelu a ono by stačilo, kdyby dostala po hlavě nějakou drobností.
@lucenka píše:
ani se nemusí nic uvolňovat, stačí, když ji ten vítr porazí. Navíc ten vítr nese spoustu bordelu a ono by stačilo, kdyby dostala po hlavě nějakou drobností.
@Ellusa píše:
Myslím to jen s ohledem na tu evakuaci právě. Jak to tady zaznělo i na začátku a v podstatě stejně píší i lidi do diskuzí jinde, proč včas neevakuovali a tak - no a na Irmě je vidět, že to je hlavně loterie, kdy zkouší odhadnout, kudy a jak rychle to půjde, ale je to pořád příroda, která si to nakonec přes všechny modely udělá po svém. A tedy že tu v reálu ukázalo, že udělat preventivní evakuaci je v podstatě nemožné, protože by museli odvézt někam celou Floridu. Což prostě nejde. Stejně tak i Pepan, ten taky měl původně jiný odhadovaný vývoj, naštěstí se zklidnit a snad mu to vydrží.
to jsem psala já, protože jejich guvernér vystoupil a řekl, že se lidé mají evakuovat, že to bude hrozné, že i voda bude stoupat o 4 metry a že to nemohou přežít, ať se urychleně evakuují. A to byly ucpané silnice, všude to stálo, už před tím nebyl benzín…
José vypadá, že jde úplně mimo podle propočtů
Já četla článek( zdroj novinky, nakolik to může být fakt nevím), že se obávají, že to bude vyrvávat rakve s nebožtíkama ze země, že ty jim pak vidí na stromě a různě plavou a špatně se to vrací zpět kvůli identifikaci. No to mi jako řekněte
jak jako vyrve rakve z podzemí? ![]()
@terinka4444 píše:
Já četla článek( zdroj novinky, nakolik to může být fakt nevím), že se obávají, že to bude vyrvávat rakve s nebožtíkama ze země, že ty jim pak vidí na stromě a různě plavou a špatně se to vrací zpět kvůli identifikaci. No to mi jako řeknětejak jako vyrve rakve z podzemí?
To je nejaka blbost ne?
![]()
@Lumius píše:
To je nejaka blbost ne?![]()
Doslovně:
Pohotovost mají podle AP i floridské hřbitovy, protože hurikán může vyrvat nebožtíky ze země. Rakve se mohou v mimořádně silném větru změnit v projektily. „Nacházíme je pak na stromech nebo plovoucí v řekách a dostat je zpátky je obtížné, už kvůli identifikaci,“ řekl novinářům Mike Trinkley z floridské hřbitovní služby.
@terinka4444 píše:
Doslovně:
Pohotovost mají podle AP i floridské hřbitovy, protože hurikán může vyrvat nebožtíky ze země. Rakve se mohou v mimořádně silném větru změnit v projektily. „Nacházíme je pak na stromech nebo plovoucí v řekách a dostat je zpátky je obtížné, už kvůli identifikaci,“ řekl novinářům Mike Trinkley z floridské hřbitovní služby.Zdroj: http://zahranicni.eurozpravy.cz/…a-par-hodin/
Zdroj: http://zahranicni.eurozpravy.cz/…a-par-hodin/
Si nějak nedovedu představit, jak by to bylo možné. Zem se namočí a bude ještě těžší.
že by odfoukal hurikán zem až k rakvi… divný ![]()
@Lumius @terinka4444 bylo to i v jednom díle Bones, ta doktorka právě jela na Floridu po nějakém hurikánu identifikovat ty dávněji mrtvé. Taky nechápu, jak se to stane. Jedině, že se tam nepohřbívá tak hluboko, takže to třeba ta velká voda vyplaví a vítr odnese.
magor… holt když nemá někdo pud sebezáchovy, tak může dopadnout blbě, pro pár minut slávy