Zavinování miminka do pleny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.8.22 10:43

@Janadel
Děkuji 🥳 jo to je on :lol: Karp

• Citovat
  • Upravit
10680
3.8.22 10:53

Já taky zavinovala podle Karpa…u první to zachránilo mé psychické zdraví od křiklouna, zavinovala jsem i přes den, ve třech měsících se dcera začala sama vymotávat a vždycky, když jsem se na ni večer šla podívat jak spí, tak už byla napůl vymotaná a přešlo to samo, mladší jsem zavinovala až do devíti měsíců, už to bylo lezoucí batole, sama se vždy v postýlce nachystala, narovnala ruce a čekala… :lol: :oops: ono v tom zavinutí dle Karpa jsou nožky celkem volné, na kyčle to nebude mít vliv…s tou mladší jsem byla i v pěti měsících v nemocnici (jiný důvod) a neuroložka mi to schálila… já bych si pořídila nějakou pružnější plenku, třeba Anavy dělá takové.

Jinak právě děti byly naučené díky tomu usínat samy v postýlce. Pak se jen zbavily zavinování, ale postýlka jim zůstala. Za mě lepší jak usínání u prsa, to se pak děti budí co dvacet minut ještě ve dvou letech :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.8.22 10:59

Zkus fakt nejdřív jen ty ručičky, on je většinou budí ten reflex, kdy je ve spánku rozhodí a to je právě budí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.22 11:03

Autor

@Aduš8
Dobře vyzkouším :palec: děkuji
Nám právě stačí jen jedna ruka aby vylezla a je konec :zed: spánku.
Pokud se v noci rozbalí, už nejde uspat.

• Citovat
  • Upravit
1009
4.8.22 10:53
@Anonymní píše:
@Martina712 děkuji, zkusíme nějak zabalit jen ruce, ale obávám se že se vymota nejspíš 😀,ale zkusíme.

@beruska9 děkuji, do té pleny ho dávám jen v pleně, a nebo v rozeplem krátkém rukávu,..tak snad v pořádku.

V noci v polospanku se mi povede jedno prso mu vnutit, ale vypije jen to jedno, druhé už ne. To někdy k ránu až.

Když ho vybalíme, tak je během vteřiny vzbuzený.

Je zvláštní že ještě má problém jen tak na mě ležet, na hrudníku jakoby.. odmítá to. pere se, nechce tam být.
výjimečně se provede, že ho trochu „znásilnit“ a vydrží tam a asi na 2 minuty usne. Ale v nosícím šátku, jak je stažený na tom hrudníku a to vytuhne. Během chvilky a je spokojený.
@Anonymní píše:
@Lily Evans aha, no vidíte. To je dobrý vědět.
Takže ted máte problémy s uspáváním také?
To si přesně říkám že třeba bude jen naučený takto…a když to nepůjde bude problém.
Bohužel nyní jsme na nic jiného nepřišli. A to ještě musí mít ten dudlík. A běda jak vypadne..???😀
@Aduš8
Ano to je pravda, polohovat, děkuji. Miminko prospívá dle doktorky dobře. Možná zkusím občas odsát aspoň. Aby bylo dost mlicka.

Lily Evans už ma větší ditko, co jsem vypozorovala, tam je to buzení, stejně jak u me male, způsobeno nejspíš vývojovými milníky. Stoupání, sezení, lezeni, než ze by se naučilo byt zavinute.
Teda aspoň myslím, vypozorovala jsem tu, ze “trpime” stejně :D
Mooruv reflex pomine sam během několika měsíců. Dceru jsme přestali zavinovat, jak se začala otáčet, par noci bylo celkem peklo, protože ji ty ruce budily, ale naučila se je ovládat, jako každé dítě. Ony ty děti stejně obcas vyžadují jiný styl uspavani každou chvili, takže ze Vam funguje jedno, neznamená ze bude fungovat porad. Ale nemusí byt. U nas se to meni skoro co měsíc. Teď jsem v koncích, už týden nemůžu na nic přijít.
A jak si myslíte, ze jste si s dudlikem na sebe usili bič…tak asi jo, my taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
4.8.22 11:57

@Anezka1990 jojo, už má rok a jak jsem psala, nemyslim že šlo/jde o návyk na zavinování, spíš že se ve spaní hodně hejbe a budí ji to, zavinutí to utlumilo, bez něj by nejspíš spala blbě od narození, takhle jsme měli skoro tři měsíce klid :mrgreen:
Teď už musíme vydržet, než hlavička dozraje. Zrovna intenzivně přemejšlím zda přestat kojit, ale nechci si sebrat jediný způsob jak ji zklidnit v noci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
4.8.22 12:24
@Lily Evans píše:
@Anezka1990 jojo, už má rok a jak jsem psala, nemyslim že šlo/jde o návyk na zavinování, spíš že se ve spaní hodně hejbe a budí ji to, zavinutí to utlumilo, bez něj by nejspíš spala blbě od narození, takhle jsme měli skoro tři měsíce klid :mrgreen:
Teď už musíme vydržet, než hlavička dozraje. Zrovna intenzivně přemejšlím zda přestat kojit, ale nechci si sebrat jediný způsob jak ji zklidnit v noci :mrgreen:

Já bych to byt tebou asi nechala :D Pokud te to nezatěžuje. Já teda nekojim ani jsem nekojila, ale teď jsem fakt v koncích. Už tak nechce spát a zase chce uspavat jinak, jenže já už nevim jak, takže noci jsou ještě větší peklo než doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
4.8.22 12:29
@Anezka1990 píše:
Já bych to byt tebou asi nechala :D Pokud te to nezatěžuje. Já teda nekojim ani jsem nekojila, ale teď jsem fakt v koncích. Už tak nechce spát a zase chce uspavat jinak, jenže já už nevim jak, takže noci jsou ještě větší peklo než doteď.

Měla jsem krizi před létem, furt nachcípaná, bez energie, vyčerpaná - kojení tomu určitě nepřidalo. Ale přestala jsem kojit přes den, to prošlo bez protestů a je mi líp, tak tu noc nechám radši :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
5.8.22 15:14
@beruska9 píše:
Ale houby, zavinovani u deti, ktere to toleruji, je supr, pry to v nich evokuje pocit z delohy a tlumi Mooruv reflex, po par mesicich by se to melo povolovat postupne. Chce to jen delat rozumne, aby se dite neprehralo, a take nestahovat nozicky, jen horni polovinu tela. Nedoporucuje se to uplne, pokud dite spi s matkou.
S kojenim - zdravy novorozenec muze klidne spat, pro laktaci by jedno nocni kojeni meli stacit.

AHA, v děloze mají pevně utažené ruce a nemohou jimi hýbat jo?
Kdo chce kam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.8.22 15:25
@nikive píše:
AHA, v děloze mají pevně utažené ruce a nemohou jimi hýbat jo?
Kdo chce kam…

No jasne, zejmena v poslednich tydnech tam rozhodne maji prostor hrat volejbal…a ani u toho zavinovani nejsou svazani taky ze by se nehnuly…videlas to vubec nekdy? Nebo mas pocit, ze tem miminum se spoutavaji ruce za zady nebo neco? Vzdyt ty zavinovaci pleny nebo cokoliv jsou pruzne :nevim:
V kazdem pripade, kazdeho volba, moje deti to nesnasely vubec, obe mi spaly nejradeji bud na me, nebo s rukama nad hlavou :mrgreen:
Mas nejaky osobni duvod mit na to takovou pifku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.22 15:37

Autorka

Tak včera pokus o zavinutí jen rukou, během chvilky už byly venku. A oči dokořán :mrgreen:
Ale ještě to zkusím dnes nějak jinak a lépe, zda se povede.

Dneska jsem byla u fyzio, s vyloženě jsem se na to zavinovani ptala, a říkala že je to v pořádku. Vesměs dát pozor na přehřátí..jak již zde bylo zmiňované. A že to některé děti opravdu vyžadují. Tak snad nebudu litovat, ale opravdu jsem na nic jiného nepřišla.
Malej se opravdu enormně leká.

Začínáme cvičit vojtovku, a prý údajně by se celkově mohl zklidnit a projevit se to může i na tom spánku. Třeba časem zavinovat nebude potřeba. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14
28.9.22 23:45

Ahoj taky musím jak já říkám svazovat :roll:.
Prvně sem začala do swadleru pleny, ale z toho už se mi dostává, nebo to používám někdy přes den. A teď zavinujeme do tohohle https://www.jenicek-vseprodite.cz/…o-0-3-m-sea/?…. Někdy už ji ručičky taky vykouknou a hned je vzhůru. Tak snad nebudem muset zavinovat do 18 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5384
29.9.22 07:39

Zavinovacky dřív byly běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie