Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:LUCIPERKA-ddub píše:no me zajimaji zkusenosti z jakoukoli zavislosti proste
To je pak těžké radit, když nejsi více konkrétní. Myslím, že pokud píšeš anonymně, pak bys to klidně více rozvést mohla. Ona každá závislost je trochu jiná i když mají podobné příznaky.
No proto se tě ptám na konkrétní závislost. Já mám zkušennosti, kdy můj ex manžel byl silně závislý alkoholik a ex přítel silný kuřák a závislý na počítačových hrách.
Nevím na čem je závislý tvůj přítel, proto nevím o které závislosti ti mám napsat.
Anonymní, se závislostmi pracuju. Není jednoduché odpovědět takhle zeširoka, tak jestli máš chuť napsat mi aspoň rámcově svůj příběh do SZ, dám ti k tomu nějaký koment, co by se dalo dělat. Pokud se ti do toho nechce, pokusím se odpovědět aspoň v téhle diskuzi nějak obecně.
jinak ja jsem vyjma brani drog zvladala zamestnani a praci doma bez prolemu:-) ona je zavyslost opravdu stejna,jen kazda je na jine latce
Luciperko, no tak dobre
PC a zejmena PC hry.
Tynko diky moc, vecer snad najdu vic casu, abych se rozepsala, tak ti napisu… ted se mi vzbudilo dite…
TýnkaK píše:
Anonymní, se závislostmi pracuju. Není jednoduché odpovědět takhle zeširoka, tak jestli máš chuť napsat mi aspoň rámcově svůj příběh do SZ, dám ti k tomu nějaký koment, co by se dalo dělat. Pokud se ti do toho nechce, pokusím se odpovědět aspoň v téhle diskuzi nějak obecně.
muzu do toho vstoupit se svou otazkou? Kdyz mas tu zkusenost…
Muze byt muj muz zavisli na smazenem jidle? Je to hruza, musi ho mit nekolikrat tydne a cim dal min je ochotny jist i jine jidlo. Konkretne myslim smazak
Premlouvala jsem ho, ze je mi z toho zle a mam obavy o sve organy, ale neda si rict. Prestala jsem to s nim jist, vezmu si radeji pecivo s necim, ale on si klidne v deset vecer dela smazak s hranolkama.. Jsem z neho ťulpachova
taky to muze byt zavislost????
To zni ale pekne blbe takova otazka…
Už to trvá moc dlouho a je to stále horší, ano? A Vám na něm záleží .. ano?
tomikadze píše:No hele, do mezinárodní klasifikace nemocí, kategorie závoslosti, to patřit nebude… Ale princip je stejný- chutná mu to, blbej neni, aby nevěděl, že to není dobré jíst obden, ale buď to neřeší, nebo mu to za to stojí. A opět stejně funguje i to, že do něj můžeš hučet jak chceš, ale jíst to bude tak dlouho, dokud se sám nerozhodně jinak. Prostě mu to nevař, ale víc to nekomentuj. Akorát budeš „ta otravná“ a on si na to dojde do bufetu… Chápu tvoje obavy, ale je dospělej a za svoje rozhodnutí nese odpovědnost. A to i když se ti to vůbec (a v tomhle případě zcela oprávněněně) nelíbí, měla bys to respektovat…TýnkaK píše:
Anonymní, se závislostmi pracuju. Není jednoduché odpovědět takhle zeširoka, tak jestli máš chuť napsat mi aspoň rámcově svůj příběh do SZ, dám ti k tomu nějaký koment, co by se dalo dělat. Pokud se ti do toho nechce, pokusím se odpovědět aspoň v téhle diskuzi nějak obecně.muzu do toho vstoupit se svou otazkou? Kdyz mas tu zkusenost…
Muze byt muj muz zavisli na smazenem jidle? Je to hruza, musi ho mit nekolikrat tydne a cim dal min je ochotny jist i jine jidlo. Konkretne myslim smazakPremlouvala jsem ho, ze je mi z toho zle a mam obavy o sve organy, ale neda si rict. Prestala jsem to s nim jist, vezmu si radeji pecivo s necim, ale on si klidne v deset vecer dela smazak s hranolkama.. Jsem z neho ťulpachova
tomikadze píše:TýnkaK píše:
Anonymní, se závislostmi pracuju. Není jednoduché odpovědět takhle zeširoka, tak jestli máš chuť napsat mi aspoň rámcově svůj příběh do SZ, dám ti k tomu nějaký koment, co by se dalo dělat. Pokud se ti do toho nechce, pokusím se odpovědět aspoň v téhle diskuzi nějak obecně.muzu do toho vstoupit se svou otazkou? Kdyz mas tu zkusenost…
Muze byt muj muz zavisli na smazenem jidle? Je to hruza, musi ho mit nekolikrat tydne a cim dal min je ochotny jist i jine jidlo. Konkretne myslim smazakPremlouvala jsem ho, ze je mi z toho zle a mam obavy o sve organy, ale neda si rict. Prestala jsem to s nim jist, vezmu si radeji pecivo s necim, ale on si klidne v deset vecer dela smazak s hranolkama.. Jsem z neho ťulpachova
Ten smažák zní nechutně, ale vem si kolik ženskejch denně sní něco čokoládového nebo sladkého a prostě bez toho taky nemůžou bejt
..a také to neprospívá jejich zdraví..
Anonymní píše:
Luciperko, no tak dobrePC a zejmena PC hry.
Tak můj ex přítel byl závislý na cigaretách což mě dohánělo k šílenství, bo vykouřil tak dvě krabičky denně. A krom toho hrál počítačové hry jako 4Story, WOW a jiné. Dokázal u toho prosedět celou noc a pak přes den spal. Došlo to tak daleko, že pak už nezvládal ani práci, prostě jen seděl a hrál, s cigaretou v ruce. Aby vydržel co nejdéle, dělal si jednu silnou kávu za druhou.
Nepomáhaly ani prosby, ani výčitky, ani žádná ultimáta. Prostě nic. Argumenty nebral, nechtěl. Vymlouval se, že je šak doma a nechodí do hospody. Naše soužití bylo čím dál obtížnější, protože tím, že jen hrál a přestal chodit do práce, dluhy mu narůstaly a já se pomalu vezla s nim. Ze začátku jsem se mu snažila pomoc. Některé dluhy jsem zaplatila, ale nešlo to dělat do nekonečna. Nakonec jsem se sama díky němu dostala do problémů, když jeho dluhy začli vymáhat po mě. Poslední co jsem mu řekla bylo, že záleží jen na něm co chce, zda zůstane ve svém virtuálním světě a život mu zatím uteče nebo zda chce mít rodinu a žít, tak jak se má. Dala jsem mu tím na výběr, protože už jsem takhle dál žít nechtěla. Vybral si…
Až když jsem od něho opravdu odešla, tak prohlídl a chtěl se změnit, ale bylo už příliš pozdě…
Člověk vydrží v podstatě hodně, ale čeho je moc, toho je příliš. A tolerovat a do nekonečna omlouvat někoho, kdo si sám neví rady se životem… Pomoci nechce, odmítá cokoli řešit, ono to časem unaví… Člověk není stroj a musí také žít svůj život a ne se podřídit tomu druhému. To po tobě nikdo nemůže chtít. Buď na to sám příjde nebo je to zbytečné. Život je příliš krátký, aby ho člověk promarnil čekáním na nějaké změny, které nepřicházejí a které druhý odmítá.
Luciperko, a vis o nem ted? Zmenil se opravdu a vydrzelo mu to, nebo to byly jen reci?
Moc o něm nevím, bo on se vrátil do jižních čech a já se mezitím přestěhovala z moravy do orlických hor.
Ale jestli ti můžu říct, opravdu člověk musí sám chtít se sebou něco dělat, jinak to nemá cenu ho nutit, když sám nechce.
O prvním ex manželovi vím zcela přesně, protože od známých se mi ledacos donese. Než jsem si ho vzala, byl třikrát na protialkoholním léčení, což jsem se ovšem dověděla až po svatbě
úspěšně to tajil.
Za trvání našeho manželství a samého slibování že se polepší, byl na léčení také třikrát. Poprvé ve Šterneberku, do druhé v Kroměříži a naposledy znovu ve Šternerku, kdy ho tam eskortovali policajti.
Byl agresivní, na mě si troufal, ale chlapovi by se nepostavil. Uměl se kasat jen na ženy, tedy tu svoji. Nejednou jsem musela třeba i v noci utéct z domu, když přišel nalitej a chtěl se prát. Rozbil veškeré vybavení bytu, byl nepříčetný. Nedalo se s nim dále žít. Pořád jen sliboval… Byl jak se tomu říká tzv. kvartální pijan, kdy třeba tři měsíce vydrží sekat dobrotu, ale pak mu hrábne a chlastá 14 dní v kuse až zůstane ležet.
Požádala jsem o rozvod a odstěhovala se. Je tomu už více jak pět let. A vím, že se nikdy nezměnil, dál žije svůj opilecký život a dál a dál se utápí v alkoholu. Je bez práce a co chvíli na záchytce a následném léčení. Někdo se prostě změnit nechce a nezmění.
To je vše. Teď znáš obě moje zkušenosti se dvěma muži. Jeden těžký alkoholik, druhý závislý na pc hrách a také silný kuřák.
LUCIPERKA-ddub píše:Diky za pribehy, i kdyz nejsou zrovna pozitivni…
To je vše. Teď znáš obě moje zkušenosti se dvěma muži. Jeden těžký alkoholik, druhý závislý na pc hrách a také silný kuřák.
Kallkapa, a jak jinak to resit? Jake jine metody?? Ono se to tahne pres 5 let a zhorsuje se to. Napady dochazeji.
Jinak ultimatum samo jen takove, jake dodrzim.
weissinko dik moc za napsani zkusenosti
kdyz budu potrebovat, napisu…