Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přeji pěkný den
,
hned na úvod bych chtěla říct, že se cítím jako cvok a docela vyšťavený! Ano jsem závislák na webinářích, eboocích, no a celkově po informacích inspirativních lidí. Co se týká výchovy, vzdělávání a zdraví vývoj dětí - je toho dost, ale to není všechno. Dále mě zajímá minimalismus, lazení interiérů, efektivní úklid + vychytávky, barevná typologie, kombinovatelný šatník, efektivní plánování a organizace času, dále témata ohledně partnerských vztahů, ale i celkově mezilidských a celkově mě zajímá osobní rozvoj.
Je toho víc, cílem není vše vyjmenovat, ale trochu vám přiblížit co nosím v hlavě - jsem totálně zahlcená ![]()
A moc dobře vím, že je to moje volba. Když já miluju ty aha momenty, kdy se mi opravdu zjednoduší život, ale nestíhám. Mám nespočet záložek, přehlcený email a o stažených souborech ani nemluvě ![]()
Jsem z toho paf, když mi nějaká maminka řekne, že když nemusí být u dětí, tak ani neví co s časem. Příjde mi jako naprosto svobodný člověk. Vím, že bych si měla stanovit priority, ale když uvidím na něco upoutávku a můj vnitřní pocit kříčí - jo to přesně potřebuješ vědět - tak neodolám!!achjo! Jsem takový blázen jen já? ![]()
Ano ses. Hlavně mraky z toho jsou jen pěkně zaobalena „nic“. Opravdu potřebuješ kurz na každou činnost co děláš? To nejsi bez toho schopna fungovat samostatně?
Vtipné je, že projdes webinarem efektivním plánováním a organizací času, který ti byl evidentně naprosto k ničemu ![]()
@Brumlička píše:Úplně jednoduché - ber to jako radu z netu, když to máš tak ráda
Přeji pěkný den,
hned na úvod bych chtěla říct, že se cítím jako cvok a docela vyšťavený! Ano jsem závislák na webinářích, eboocích, no a celkově po informacích inspirativních lidí. Co se týká výchovy, vzdělávání a zdraví vývoj dětí - je toho dost, ale to není všechno. Dále mě zajímá minimalismus, lazení interiérů, efektivní úklid + vychytávky, barevná typologie, kombinovatelný šatník, efektivní plánování a organizace času, dále témata ohledně partnerských vztahů, ale i celkově mezilidských a celkově mě zajímá osobní rozvoj.
Je toho víc, cílem není vše vyjmenovat, ale trochu vám přiblížit co nosím v hlavě - jsem totálně zahlcená
A moc dobře vím, že je to moje volba. Když já miluju ty aha momenty, kdy se mi opravdu zjednoduší život, ale nestíhám. Mám nespočet záložek, přehlcený email a o stažených souborech ani nemluvě
Jsem z toho paf, když mi nějaká maminka řekne, že když nemusí být u dětí, tak ani neví co s časem. Příjde mi jako naprosto svobodný člověk. Vím, že bych si měla stanovit priority, ale když uvidím na něco upoutávku a můj vnitřní pocit kříčí - jo to přesně potřebuješ vědět - tak neodolám!!achjo! Jsem takový blázen jen já?
Ono jde právě o to, že to není zaobalené nic - to by byla pak pohoda, prostě nic mi to nedává, tak nazdar. Jinak umím fungovat i bez návodu
, ale vysvětlila bych ti to tak, když někoho baví posilka, tak prostě to téma studuje do hloubky a díky tomu své schopnosti zdokonaluje.
I co se týka organizace času, jde o to, že každý člověk má každý den jen 24 hodin, kdybych neměla tuto závislost, tak si pískám ![]()
@Brumlička píše:
Ono jde právě o to, že to není zaobalené nic - to by byla pak pohoda, prostě nic mi to nedává, tak nazdar. Jinak umím fungovat i bez návodu, ale vysvětlila bych ti to tak, když někoho baví posilka, tak prostě to téma studuje do hloubky a díky tomu své schopnosti zdokonaluje.
I co se týka organizace času, jde o to, že každý člověk má každý den jen 24 hodin, kdybych neměla tuto závislost, tak si pískám
a co ses všechno těmi webináři naučila? ![]()
Myslim, ze je to normalni vyvoj.
Dalsi krok bude ten, ze si reknes, ze se na to muzes vykaslat, protoze uz te to valcuje, ze stejne nikdy nemuzes znat vsechno, a zacnes to filtrovat.
Jde o to udelat tenhle krok vcas.
Vypnout wifinu a poridit si tlacitkac v tom dost pomuze.
Ja ti rozumim
Mam to podobne. Jen tedy ja jsem zahlcena vecmi, co potrebuju k praci. Moje prace je zaroven muj konicek. A protoze se s koronou otevrela spousta moznosti, proste jsem do toho spadla
Driv byla moznost ucastnit se treba konferenci jen nazivo, coz pro mne nepadalo v uvahu. Ted je to pres ZOOM a za min penez. Uz se ucim neklikat na kazdou nabidku, ale je to tezke
A webinare, co cekaji ve fronte, si proste davkuju.
Ano znám
všechno, co jsi vyjmenovala jsem taky hltala. Brala jsem to a beru to, jako koníček. Někdo sportuje, vaří, někdo čte a fantazíruje, jak vše zrealizovat. Teď mám srovnatelně zájmů, zase jiné oblasti a takhle pořád dokola. Ve finále je množství témat, o kterých se můžu bavit s lidmi, nebo si realizuju už načtené(na co třeba nebyli finance)
K tomu mám ještě pár doopravdivých hobby, které taky potřebují čas a vůbec si neumím představit, že bych měla práci, která by nebyla i mým koníčkem.
Děti, když mě vidí s něčím jít, tak raději uklízí, než „co s nimi zase chci tvořit“ ![]()