Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@terien píše:
Docela silný závěr na to, že tu čteme jenom jednu stranu. Mě i z toho přijde, že mají máslo na hlavě obě dvě.
Tak kdyby to bylo jinak, není co řešit. Další možnost jsou tak špatné vztahy, že si v rodině na svatbu chodit nebudou.
Už není co řešit a o čem mluvit.
@Leontys píše:
Ale nemyslím si, ze jsou na tom az tak špatně, ze by neměli na cestu a na nic dalšího.
tak pokud nemá na novou ledničku
Navíc jsi jí tu platbu už nabídla, takže je vidět, že tvá „velkorysost“ nebyla zas tak upřímná! A pro ni nejspíš velmi ponižující ![]()
Ono totiž táž věta lze říct mnoha způsoby - od srdečného pozvání až po velkopanské potupné gesto
A nikdo z nás u vaší komunikace nebyl, a ségra nemá možnost zde říct svůj pohlad na věc ![]()
Příspěvek upraven 08.05.19 v 23:27
@Leontys píše:
Nad možnosti po zvaného to jiste není. Cesta vyjde na 1000,–
Hele ty si děláš srandu, viď že jo. Nebo seš už tak mimo realitu? Pokud sestra nemá ani na ledničku, tak těch 1.000,– nad kterýma tady ohrnujes nos je docela dost. Pojede tam minimálně s manželem, takže krát 2. Jeden pas stojí 600,–, opět krát 2. Nahý tam asi nepojedu a s prázdnou taky ne, takže z tvých 1000,– Kč, které jistě nejsou nad možnosti je už minimálně 4.000 a to nepočítám ani kafe na benzině. Umím si představit, že tohle už je nad jejich možnosti a to nepočítám, že má to všechno bude koukat se slzou lítosti v oku. Opravdu se jí divíš, že nejede?
@terien píše:
No víš, ono pozvat na svatbu do ciziny někoho, kdo nemá ani na ledničku, to člověk musí zavřít obě oči aby v tom neviděl naschvál.
Pak je otázka, co udělá nepozvání, jestli to není větší naschvál. A zdůvodňovat to třeba takhle : „No, víš, já tě nepozvala, protože jsem tě nechtěla urazit. Vím, že na to určitě nemáš a cestu ti platit nebudu, dvakrát urazit tě nechci…“
![]()
Je to slušnější? Nebo méně urážlivé než pozvánka?
@LaPaloma píše:
Pak je otázka, co udělá nepozvání, jestli to není větší naschvál. A zdůvodňovat to třeba takhle : „No, víš, já tě nepozvala, protože jsem tě nechtěla urazit. Vím, že na to určitě nemáš a cestu ti platit nebudu, dvakrát urazit tě nechci…“![]()
Je to slušnější? Nebo méně urážlivé než pozvánka?
Asi není, ale tak nějak nechápu, čemu se zakl. diví
má 2 svatby, jednu z toho v cizině a je velmi překvapena, že sestra, která má hluboko do kapsy na tu zahraniční nepojede. A založí diskuzi, že ji to sestra určitě závidí ![]()
@terien píše:
Asi není, ale tak nějak nechápu, čemu se zakl. divímá 2 svatby, jednu z toho v cizině a je velmi překvapena, že sestra, která má hluboko do kapsy na tu zahraniční nepojede. A založí diskuzi, že ji to sestra určitě závidí
Vzhledem ke scénce kvůli lednici je to dost jednoznačné. Mně by však taková sestra dost nas.ala, kdyby neuměla rozdýchat mojí novou lednici. To není drahá záležitost. Když někomu stačí takhle málo, tak to dost vypovídá. Svatba je jen třešnička na dortu, problémy vznikly dříve, už v dětství. Vlastně té sestře vadil i fakt, že se zakladatelka vůbec vdává. Co to jako je??? U mně to je debilita.
Já bych pozvala, nabídla úhradu přepravy, zvlášť, pokud zajišťuje i rodině, ale neprosila o účast. To je vše.
@terien píše:
Asi není, ale tak nějak nechápu, čemu se zakl. divímá 2 svatby, jednu z toho v cizině a je velmi překvapena, že sestra, která má hluboko do kapsy na tu zahraniční nepojede. A založí diskuzi, že ji to sestra určitě závidí
Souhlasím s Tebou i s tím vyčíslením, které jsi sem napsala.
Tak nějak nevím, jestli se chce zakladatelka blýsknout a ukázat na co má nebo jestli opravdu ségru na svatbě chce, protože jí má ráda stojí o její přítomnost.
Pokud bych si o sourozenci myslela, že mi závidí a on mi řekl, že na moji svatbu nejde, tak by mi to sice mohlo být líto, ale to je tak asi všechno ![]()
Určitě bych ho dál nepřesvědčovala.
@LaPaloma píše:
Vzhledem ke scénce kvůli lednici je to dost jednoznačné. Mně by však taková sestra dost nas.ala, kdyby neuměla rozdýchat mojí novou lednici. To není drahá záležitost. Když někomu stačí takhle málo, tak to dost vypovídá. Svatba je jen třešnička na dortu, problémy vznikly dříve, už v dětství. Vlastně té sestře vadil i fakt, že se zakladatelka vůbec vdává. Co to jako je??? U mně to je debilita.
Já bych pozvala, nabídla úhradu přepravy, zvlášť, pokud zajišťuje i rodině, ale neprosila o účast. To je vše.
Jak už jsem napsala, ono to bude celé trochu jinak, minimálně na polovině cesty.
@LaPaloma píše:
ty víš, jak ta scéna s lednicí probíhala? Tys u toho byla? Stačí, aby zakladatelka řakla větu typu „to teda koukám, vy nemáte na novou ledničku? Vždyt to stojí jen desítku, to fakt ten tvůj nevdělá?“ Stačí podobně blbá poznámka a nelze se divit případné křivdě, „scéně“ ![]()
Svatby - těžko říct, proč musela zakladatelka tu svou, honosnou, mít jen dva měsíce po sestře, nota bene když ted bude následovat další, ještě okázalejší repete
Nepsala o tom, že by byla těhotná nebo jiné důvody ![]()
Souhlasím s tím, že původ sourozeneckých křivd bývá často v dětství
Ale opět, chyba bývá obvykle na obou stranách a často vztahy vypadají jinak, než by se na první pohled zdálo ![]()
@Leontys Nenapadlo te treba ze je ji to lito? Uz jen jak to pises - “moje svatba bude luxusni, jeji skromna”. Tak na tu svoji skromnou holt setrili jak pitomi a ty ses pak vytahla se svoji luxusni, nacez se vsichni tesi. Me by to mrzelo. Taky bych se na to asi vyprdla byt tva segra, abych poslouchala “uuuuch a aaaaaach” jak to mate vsechno nacancany od vsech pribuznych zatimco ja obracim kazdou korunu a nemam ani na letenku. Kde jsi prisla k penezum, vlastnim pricinenim, nebo manzel? To taky muze byt kamen urazu.
Dámy, ono to není o tom, že by mela hluboko do kapsy, žijí normální zivot. Tak špatně na tom rozhodne nejsou. I její manžel se na svatbu těšil, dokud sestra neřekla, ze se nejede.
Pokud by ji šlo opravdu o peníze, řekla by mi to. To zas ano
Jak tu psala paní, začalo to v dětství, byla vždy za hvězdu, já byla šikanovana od ostatních.
O te lednici. I já ji původně chtěla z bazaru, nevidím v tom nic spatneho.
A na svatbě jsem ji brala jako nejdůležitější. Ne aby to viděla, ale jelikož matku nemáme, je mi ona tou nejbližší.
@ocean.mama
K penězům jsme přišli oba, tvrdě pracujeme.
A ne, nejsme zbohatlíci. Ani náhodou.
Nepřišla mi na svatbu ani v Česku. Ani nepogratulovala.
@Leontys píše:
@ocean.mama
K penězům jsme přišli oba, tvrdě pracujeme.
A ne, nejsme zbohatlíci. Ani náhodou.
Nepřišla mi na svatbu ani v Česku. Ani nepogratulovala.
V úvodním příspěvku jsi psala něco jiného
o tom, že ti nebyla na svatbě ani slovo. Nějak se mi čéče zdá, že trochu kecáš.
@Leontys
Tak když Ti nebyla na svatbě ani doma tak nechápu Tvůj údiv, že se jí nechce letět někam do zahraničí.
Proč zvát na druhou svatbu někoho, kdo odmítnul jít na první? ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat