Závist sestry?

1212
8.5.19 22:26

No, že ti závidí a je nešťastná a možná si myslí, že ty ji dáváš na obdiv, že jsi lepší jak ona a máš víc a z toho vše pramení. Samozřejmě si kvůli sestry nebudeš dávat jídlo za okno, ale o všem vědět nemusí ne? A s tou svatbou, možná ano, i když to tak není, může se cítit špatně, že ona na to nemá a tebe vyzdvihuji jak se pojede do zahraničí… Asi bych ji to nějak se snažila vysvětlit a vykomunikovat, neboj jednou obě dospejete.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
Psylocke
8.5.19 22:34

Taky si myslím, že to, že si zajištěná a měla si „luxusni“ svatbu, dáváš v jejích očích moc na odiv. Nenechte si penězma zkazit vztahy. Takových případu už jsem viděla…

• Upravit
25179
8.5.19 22:35

Tohle se velmi těžko posuzuje, když člověk není u vaší komunikace :think: Je možné, že je sestra extrémně závistivá, ale taky je možné, že se nad ní měsíce/roky vyvyšuješ (at už vědomně, nebo podvědomně) a ona se před tebou cítí méněcenná :think: Možná by nebylo špatné své ego trochu upozadit a nedávat jí tolik najevo materiální rozdíly mezi vámi :think:
Ale nevím, nejsem u toho a nechci ti křivdit :kytka:

• načítám...
328
8.5.19 22:43

@pe-terka právě že jsem se nikdy nad ni nepovyšovala, naopak. Když jsem žila sama, na vše jsem si tvrdě vydělala. Začala jsem od nuly, ona ne v tom mela výhodu
Ani moje svatební šaty mi nepochvalila, nikdy nic mi vlastně nepochvalila. Ani náš otec nedokáže pochopit, co se děje a ten nás zná jaké jsme. Materiální rozdíly nedělám. Kazda z nás se té druhé s čímkoliv pochlubila, toť vše.

Příspěvek upraven 08.05.19 v 22:46

• načítám...
2922
8.5.19 22:45

@Leontys že si celkem namyšlená a byla bych skromnější. Až tě manžel kopne do zadnice a skončíš v zahraničí sama, možná na tom budeš hůř než ona. A že takových případů už taky bylo. Takže bych se nekasala a snažila bych se se ségrou vycházet, zvlášť pokud ty prachy a luxus jsou zásluha pouze tvého manžela a ne tvoje.
Ale samozřejmě do toho nikdo nevidíme, je to jen o pocitu, jak na mě tvůj styl vyjadřování působí. A jestli působí stejně i na ségru, je problém na světě.

• načítám...
34473
8.5.19 22:46

No jestli ji to všechno podáváš jako nám tady, tak se sestře ani nedivím, že si s tebou nemá co říct.

• načítám...
6665
8.5.19 22:49

Taky mi to trochu přijde, že může být i jen nešťastná nebo i naštvaná, že jsi prostě vždycky ta lepší, úspěšnější, bohatší. I když to neděláš záměrně. S tou svatbou to opravdu je trochu nešťastné, těšila se na ten svůj „velký den“, chtěla být jednou středem pozornosti a užít si to, byť ve skromnějším duchu, ale přitom už třeba u ní na svatební hostině se půlka rodiny baví o tvojí svatbě místo o její… Teď ještě s tím obřadem v zahraničí to může opravdu vnímat tak, že chceš ukázat, že jsi lepší. Radu nemám, snad jen prostě dávat to bohatství méně na odiv, méně jí vyprávět o tom, kolik jste za co dali a podobně. :think:

• načítám...
25179
8.5.19 22:51
@Leontys píše:
@pe-terka právě že jsem se nikdy nad ni nepovyšovala, naopak. Když jsem žila sama, na vše jsem si tvrdě vydělala. Začala jsem od nuly, ona ne v tom mela výhodu
Ani moje svatební šaty mi nepochvalila, nikdy nic mi vlastně nepochvalila. Ani náš otec nedokáže pochopit, co se děje a ten nás zná jaké jsme. Materiální rozdíly nedělám. Kazda z nás se té druhé s čímkoliv pochlubila, toť vše.

já mám z tvého projevu pocit, že se cítíš být více a lepší než tvoje sestra, a neustále vás srovnáváš! A vhodnocuješ, v čem jsi lepší a úspěšnější! Nic není černobílé :think: Taky mám sestru/y, v něčem je lepší ona, v něčem já, ale když je jedna ve smutku/srabu, ta druhá ji vyslechne, pochopí, povzbudí, neodsoudí :think: Je to o rovnoprávnosti pozic, je třeba to hlídat a ctít :think:

• načítám...
328
8.5.19 22:52

@klamonožka nikdy jsem se nad ní nepovyšovala, pokud se na něco sama nezeptala, nic jsem ji neřekla.
Když jsem se třeba chtěla zeptat na něco ohledně svatby, jelikož ji mela dřív, tudis je zkušenější, hned mě odpálkovala at ji neotravuji, že ji to nezajímá a podobně. Ale pokud potřebovala poradit ona v čemkoliv, to jsem byla hned nejlepší kamarádka a sestra

• načítám...
34473
8.5.19 22:54
@Leontys píše:
Ani moje svatební šaty mi nepochvalila, nikdy nic mi vlastně nepochvalila. Ani náš otec nedokáže pochopit, co se děje a ten nás zná jaké jsme. Materiální rozdíly nedělám. Kazda z nás se té druhé s čímkoliv pochlubila, toť vše.Příspěvek upraven 08.05.19 v 22:46

Materiální rozdíly děláš, jenom si to po sobě přečti ;) tu svatbu sis opravdu mohla odpustit, zkus se vžít do její kůže, jaké by to bylo tobě. Mohli jste se vzít o pár měsíců dýl, nebylo by to tak trapné.

• načítám...
Janli
8.5.19 22:54

Pokud to doma podáváš stylem jako tady nám, tak se sestře moc nedivím. Jestli se vytahuješ tady, tak jak to asi musí být v reálu…

• Upravit
13955
8.5.19 22:56

Tak je ji to proste lito no :nevim: 8o Si to predstav z druhe strany. Ona ti to urcite preje, jen by si to same prala i pro sebe a nedokaze to vstrebat. Jako jo je to jeji problem. Nemuzes za to, ze se ma hur. Jen ma pocit, ze cokoliv ona udela, tak ty zahy udelas taky, ale 20× lip a s veskerou paradou.

• načítám...
13955
8.5.19 22:59

Ona nema prostor se “blysknout” a byt chvili spokojena i s pos. ranou lednici, nebo byt pred ostatnimi za tu sikovnou. Ty to asi nedelas schvalne, ale muze to vypadat vselijak.

• načítám...
14723
8.5.19 23:00

Závist to je. Zřejmě se dlouhodobě snažila vyniknout a nepovedlo se jí to ani s tím, že bude o dost dříve vdaná.
Sebrala jsi jí možnost ti otloukat o hlavu, že už bys „taky měla“ a nemá možnost být v něčem jedinečná. Ani není dost chytrá, když si myslí, že by stála někomu za opičení se svatbou. :roll:
Hloupost a závist dohromady.
Já bych se o žádné rovnání vztahů nesnažila. Co jsem potkala tento typ lidí, tak se to srovnat nedá. Ani v rodině, ani mezi známými.

K tomu vyvyšování dle ostatních - nějak si nemyslím, že je mimo běžný standart si koupit lednici novou. Naopak, se mi zdá strašný si jít koupit lednici používanou. To svědčí o její špatné finanční situaci, takže bude závidět cokoliv, i maličkosti, když jí rozhodil pouze fakt, že MÁŠ NA LEDNIČKU!!! Není důvod se snižovat na její finanční úroveň, protože to bys asi musela hodně lhát, smysl to nemá. Pouze bych nevyprávěla nic o svém soukromí. A taky nevím, zda bych až tolik chtěla poslouchat o tom jejím, když to takhle vypadá. Na setkání s ní bych si nebrala to nejmodernější oblečení. To je tak všechno. Více bych se nekrotila.

• načítám...
Psylocke
8.5.19 23:01
@klamonožka píše:
Taky mi to trochu přijde, že může být i jen nešťastná nebo i naštvaná, že jsi prostě vždycky ta lepší, úspěšnější, bohatší. I když to neděláš záměrně. S tou svatbou to opravdu je trochu nešťastné, těšila se na ten svůj „velký den“, chtěla být jednou středem pozornosti a užít si to, byť ve skromnějším duchu, ale přitom už třeba u ní na svatební hostině se půlka rodiny baví o tvojí svatbě místo o její… Teď ještě s tím obřadem v zahraničí to může opravdu vnímat tak, že chceš ukázat, že jsi lepší. Radu nemám, snad jen prostě dávat to bohatství méně na odiv, méně jí vyprávět o tom, kolik jste za co dali a podobně. :think:

Vidím to úplně stejně. Ze stylu psani zakladatelky je vidět, že mezi s sebou neustále soupeří, kdo bude lepší. Ona si na vše tvrdě vydělala a začínala od nuly..sestra ne. Tohle mi spíš přijde jako handrkování na ZŠ. Asi sestře taky něco závidíte. Nastavuje vám zrcadlo.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová