Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj.
Včera jsem jel po pražském okruhu na Moravu, přes tunely, kde je rychlost snížena na 80. Všichni ji dodržovali.
Byli jsme dávno za, já jel stále 76 až 78, a to z toho důvodu, že přede mnou jelo silné vozidlo, které jelo touto rychlostí a všichni nás předjížděli a já se nerad cpu do levého pruhu před někoho, kdo chce jet rychle.
Nicméně za exitem na Kunratice jsem za sebou v levém pruhu nikoho neviděl a ten přede mnou jel stále 77. Tak jsem vyhodil blinkr, přejel jsem do levého pruhu a šlápl na plyn.
No, a ten, koho jsem předjížděl, se probudil a začal zrychlovat ze 77 asi přes stovku - abych mohl zdárně dokončit předjíždění, musel jsem to vytáhnout na 120.
Mám to na kameře, RZ je zřetelně čitelná, podle vyhledávače https://ic.ckp.cz/ICwww/servlet se vozidlo jeví jako nepojištěné.
Co byste dělaly?
A to jsi ho musel za každou cenu předjet?
ja bych se na to vykašlala a raději se vrátila zpět do pravého pruhu.
Asi nic. Skodu ti nezpusobil. Muzes se pokusit to dat PČR, jestli by řesili jeho prestupek.
Těch 77 je v podstatě povolená rychlost, nechápu, proč jsi musel předjíždět. A když on teda zrychlil, proč ses nezařadil zpět za něho.
@eumedon píše: Více
Předal na PČR. Bránění v předjíždění je prasárna a velká škoda, že jsme s právním systémem někde na úrovni Ruska či jiné rozvojové země. V Německu je to trestný čin.
@izabe píše: VíceJak, za každou cenu? Nebylo to za každou cenu. To jako po dálnici, kde je povoleno 130, mám je furt 77 proto, že ten přede mnou jede 77?
Když on přede mnou pojede 200 km osmdesátkou, tak mám jet taky osmdesátkou?
Čekal jsem dost dlouho, jestli se třeba neprobudí. Čekal jsem i pár minut, zatímco byl levý pruh volný. Pak jsem usoudil, že chce jet z nějakého důvodu 77 trvale, tak jsem se ho rozhodl předjet, protože jsem chtěl jet přibližně 100 až 114. To je moje rychlost.
To nebylo těsně za skončením omezení, tam nepředjíždím nikoho - naopak, všichni předjíždějí mne.
Normálně počkám, až všichni, kdo spěchají, jsou přede mnou. Pak zrychlím. Ale pokud mne i potom někdo začne předjíždět, tak ho nepodjíždím.
@vokishka píše: Více
Nemusel jsem předjíždět. Mohl jsem klidně jet po dálnici 77 z Prahy až do Napajedel. Ale neměl jsem k tomu rozumný důvod.
Úplně nejlepší je, když se tam takhle fukne dement kamioňácký. Zrovna jim brát papíry.
Nic.
Ako co by si chcel robit? Na cca 3h jazdy pripadne jeden blb, v Prahe dvaja (statisticky overene na cca 1000000km).
Ak som to spravne pochopil tak k ziadnej ujme na zdravi ani na majetku nedoslo. Ci bola porusena rychlost to je relativne jedno kym ti nepride ziadost o vypalne.
Zakonne sa samozrejme jedna o porusenie vyhlasky (edit pre ujasnenie: Branenie v predbiehani) a ak mas naladu a cas mozes to s policajtami skusit… Neviem co dobreho by z toho mohlo byt.
Na dialnici je minimum 80, takze na znacke 80 vzdy porusujes predpisy - bud ides viac ako max, alebo menej ako min ![]()
@eumedon to by se mi nestalo. Když šlápnu na plyn, tak než on bude mít 80, ja tam budu mít těch 120 a jsem dávno v cudu
když na to šlápnu ve 150, tak me to zatlačí do sedačky
teplo lidem naleptava mozky a přestávají myslet.
@eumedon píše: Více
Prosím tě, neřeš tyhle výplody neřidičů a pomatenců. Tvojí odpovědností je řízení tvého auta. Pokud někdo jede pomalu a ty můžeš předjíždět, tak prostě můžeš předjíždět, je to tvoje plné právo. Pokud předjížděné auto začne zrychlovat, je to jasné bránění předjíždění a takový dobytek nemá na silnici co pohledávat, včetně těch, co jeho chování obhajují.
Nedělala bych nic. Ani by mě nenapadlo takovou banalitu řešit.
Kdybych měla řešit každou hovadinu z cest, tak nedělám nic jinýho.
Ty jsi seděl za volantem poprvé, že tě něco takového vzalo? Předjíždět jsi nemusel. ![]()
Abys to nemusel vytáhnout na těch smrtelných 120km/h.
![]()
@vokishka píše: Více
Zvláštní dotaz. Je jasné, proč chtěl předjíždět. Protože chtěl jet rychleji než ten před ním a zároveň měl v levém pruhu volno. Já osobně bych se tedy taky zařadila zpátky. Ale důvod předjíždění je jasný.
A chování toho předjížděného je pěkné prasácké.