Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@vokishka píše: Více
No, a můžu já vědět, co je to za magora? Jestli fakt pojede dál? Manželka na mne, abych na to šlápl.
@eumedon píše: Více
To je normální rychlost při předjíždění na dálnici, ne?
@eumedon můžu se zeptat, jak dlouho aktivně řidis, že tě něco takového vyvede z míry?
No jo a jsme doma
. Manželka za všechno může ![]()
@Šmoulice píše: Více
Tož dobře. A co bys teda dělala? Jela bys dál, ale v kterém pruhu?
Zrychlila bys na rychlost, kterou bys považovala za pohodou a čekala, co ten v pravém pruhu udělá?
Nebo prostě nedokážeš přijmout fakt, že se hroutíš z hlouposti
.
Záleželo by přeci na situaci na silnici, počasí, provozu. Ale ve tvém případě, kdy jste tam byli jen dva, bych zrychlila a v klidu ho předjela. Ale já tedy běžně na dálnici jezdím 110 a při předjíždění zrychluji na 120+.
Tak já mám auto docela raketu. Takže bych polechtala plyn a byla bych pryč.
A nějakýho bl.ba bych si dál nevšímala. ![]()
A co vlastne resis? Potkal jsi blba, takovych potkam tydne vice, nez mam prstu na rukou, maximalne si pomyslim neco o dementovi a jedu dal, uplne stejneho dementa ve stejnem pripade, jako byl ten tvuj, jsem potkala rano a nebyt teto diskuze, ani bych si uz ted nevzpomnela, ze se neco stalo. Tomu memu dementovi jeste stalo za to me vyblikavat, ze jsem si ho dovolila predjet 😂 😂 😂
@Alpacass píše: Více
To já taky. Předjel jsem ho stodvacítkou. V bezpečné vzdálenosti jsem se zařadil před něj a zvolnil jsem na svých 110. Pak předjel on mne. Ale to předjetí mohl klidně odložit, když jsme tam byli sami dva, bylo by to bez stresu.
Zhruba 8 km od omezení na 80 jel sesmasedmdesátkou, za tu dobu měl spoustu příležitostí zrychlit na rychlost, kterou chtěl jet. Zrychlil, až když jsem byl vlevo od něj.
@Thallia píše: Více
No, řeším, jestli ho prásknout policajtům.
Mimoto jsem zjistil, že v databázi ČKP, že vozidlo se jeví jako nepojištěné. Takže buď kašle na pojištění, nebo je to vozidlo bezpečnostních složek.
8km od omezení jel 77km/h a ty jsi ho nebyl schopný na těch 8km předjet. To taky o něčem svědčí. Najít v levém pruhu skulinku, udržet si odstup, načasovat to a pak se bezpečně zařadit i do té skulinky… To je základ pro jízdu na dálnici. A jde to i se slabším autem.
I kdybys to na policajty dal, tak to stejně odloží, protože se neprokáže, kdo to vozidlo ve skutečnosti řídil.
A pokud se natolik bojíš jet do levého pruhu, že by mohl přijet někdo, kdo tě bude vyblikávat a školit, tak raději přestaň jezdit. Tohle se ti totiž může stát třeba i ve městě, nebo mimo město a mimo dálnici.
@Zumpa @Kelsey1 Nahrávám záznam na google drive a pošlu vám v soukromé zprávě odkaz. Je tam i moje příjmení (a na záznamu hlasu mé manželky i jméno), prosím považovat za důvěrné.
@Petr-33 píše: Více
Tak nejdřív se dozvím, že nemusím „za každou cenu předjíždět na dálnici“ vozidlo, které jede 77, teď zase, že „to, že jsem jej 8 km nebyl schopen předjet, o něčem svědčí“. ![]()
Nikdy nepředjíždím hned za omezením. A to proto, abych autu před sebou dal možnost zrychlit na takovou rychlost, jakou chce jet trvale. V těch skulinkách, kdy bylo v levém pruhu volno, měl možnost zrychlit, protože ho zrovna nikdo nepředjížděl.
Kdybych jej začal předjíždět hned za omezením nebo v první skulince, tak bych jeho chování pochopil, bylo by omluvitelné. Někdy z té osmdesátky zrychlit musí a to, že jsem jej 8 km nepředjel, svědčí o tom, že jsem mu dal dost příležitosti zrychlit z 80 na rychlost, kterou chce jet na povolené stotřicítce.
Základem jízdy na dálnici je jet takovou rychlostí a předjíždět tak, abys nikoho neohrožoval a já jezdím tak, abych ani nikoho zbytečně neomezoval.
Zařadil jsem si tě mezi točvolanty a prudiče, tvé názory mne nadále nezajímají ![]()
Zajímají mne názory těch kteří umějí nejen točit volantem a šlapat na pedály, ale i u toho přemýšlet. ![]()
Příspěvek upraven 07.07.25 v 22:08