Zážitky s lakomci

Anonymní
14.7.21 06:00

Zazitky s lakomci

Nevím, čím to je, jestli obecně vyšší koncentraci těchhle lidi, nebo mám na ne prostě ‚štěstí‘, ale mám s nimi mraky zážitků. Ve skutečnosti ani ne nijak veselých, ale fakt různorodých. Připadá mi, že většinou jsou nejvetsi kolenovrti lidé, kteří mají vic než dost, ale chtějí stále víc a je to prostě jejich povahovy rys. Naproti tomu lidi ne úplně bohatí by se kolikrát rozdali… Zazili jste někdy nějako absurdní situaci?

Moje teta kdysi vyměnila s mojí mámou dětské (moje) botičky, protože jsme měly se sestřenici stejne a ji se hodily ty moje o číslo větší. Argumentovala tím, že mi vyrostla noha (po tydnu), proto je nemůžu obout. Záhadné se ztratilo i podepsání mamcinou rukou, které se objevilo na botách sestřenice atd. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Prostě hardcore. Ale těch situaci s ní by bylo na román. Teď vy. :palec: Anonym z pochopitelných důvodu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20901
14.7.21 06:30

Souvislost bot a lakomství mě nějak unikla. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.21 06:37

@Cenarius Moje teta je skrt non plus ultra. Náhodou pořídila mojí sestřenici stejné boty jako moje máma mne. Sešly jsme se u babičky na oslave a tam došlo k výměně. Sestřenice tak získala boty o číslo větší, které mohla nosit dalšího půl roku, zatímco z těch svých původních pomalu vyrůstala. A mamka se během toho týdne, kdy jsem já nosila o číslo menší, nestačila divit, jak rychle mi vyrostla noha, když mě nové boty tlačí. Pak u babičky po tydnu zjistila, že sestřenice přišla v mých a když přišlo na lámání chleba, teta zaprela i ten viditelný podpis na nich. Hele, já to taky nedokážu pochopit, ale opravdu se stalo. Ona byla vždycky jednička, pokud šlo někde něco otočit a ušetřit. :lol:

• Citovat
  • Upravit
14.7.21 06:57

Taky mi pointa povídky o botách prvně nějak unikla. :think: ;)

Jinak mám ve svém okolí dost lidí, kteří se platově přibližují k politikům, a přitom jsou lakomější než všichni ostatní. „Koupil jsem si dům za 4 miliony a dneska jsem Tě vzal do práce, tak mi přispěj 10 Kč do kasičky.“ Možná je to ale dobrý přístup, být já taková na každého a nezvat kamarády či nepoužívat „To je dobrý, to nech být!“ tak jsem taky mohla mít dům za 4 mega :lol:

Jinak moje známá má dobrou historku. Šla na rande s chlápkem do kina. Měla možnost využít vstupenku 1+1 zdarma. Nechtěla si tu zadarmo nechat pro sebe a tak se domluvili, že si tu cenu za ten jeden lístek podělí. On souhlasil, s tím že koupí občerstvení. Ona ale nic nechtěla, on si koupil kolu a popkorn a známá si během filmu jednou, dvakrát zobla popkornu. Rande prý hrůza, chlap prostě o ničem, hloupé řeči. Když se před kinem rozcházeli, chtěl po ní, ať mu zaplatí půlku té koly a popkornu. :D Dala mu polovinu a rychle utíkala pryč. Peníze za lístek si myslím dodnes nemá :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
14.7.21 07:04
@Anonymní píše:
@Cenarius Moje teta je skrt non plus ultra. Náhodou pořídila mojí sestřenici stejné boty jako moje máma mne. Sešly jsme se u babičky na oslave a tam došlo k výměně. Sestřenice tak získala boty o číslo větší, které mohla nosit dalšího půl roku, zatímco z těch svých původních pomalu vyrůstala. A mamka se během toho týdne, kdy jsem já nosila o číslo menší, nestačila divit, jak rychle mi vyrostla noha, když mě nové boty tlačí. Pak u babičky po tydnu zjistila, že sestřenice přišla v mých a když přišlo na lámání chleba, teta zaprela i ten viditelný podpis na nich. Hele, já to taky nedokážu pochopit, ale opravdu se stalo. Ona byla vždycky jednička, pokud šlo někde něco otočit a ušetřit. :lol:

Aha, teďka už je to jasný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
14.7.21 07:06

Kámoška si na festivale nechtěla kupovat drinky za stovku v areálu, tak si v Kauflandu koupila flašku toniku a ginu a smíchala to ve stanu, jenže s petflaškou tě do areálu nepustěj, tak musela chodit sosat do stanu :mrgreen: já měla pěkně čerstvý ledový, ale zase jsem tam utratila podstatně víc peněz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
14.7.21 07:07
@slivovickapalena píše:
Taky mi pointa povídky o botách prvně nějak unikla. :think: ;)

Jinak mám ve svém okolí dost lidí, kteří se platově přibližují k politikům, a přitom jsou lakomější než všichni ostatní. „Koupil jsem si dům za 4 miliony a dneska jsem Tě vzal do práce, tak mi přispěj 10 Kč do kasičky.“ Možná je to ale dobrý přístup, být já taková na každého a nezvat kamarády či nepoužívat „To je dobrý, to nech být!“ tak jsem taky mohla mít dům za 4 mega :lol:

Jinak moje známá má dobrou historku. Šla na rande s chlápkem do kina. Měla možnost využít vstupenku 1+1 zdarma. Nechtěla si tu zadarmo nechat pro sebe a tak se domluvili, že si tu cenu za ten jeden lístek podělí. On souhlasil, s tím že koupí občerstvení. Ona ale nic nechtěla, on si koupil kolu a popkorn a známá si během filmu jednou, dvakrát zobla popkornu. Rande prý hrůza, chlap prostě o ničem, hloupé řeči. Když se před kinem rozcházeli, chtěl po ní, ať mu zaplatí půlku té koly a popkornu. :D Dala mu polovinu a rychle utíkala pryč. Peníze za lístek si myslím dodnes nemá :mrgreen: :lol:
:mrgreen: To je dobrý, dobře jí tak :mrgreen:. Jakej šel, takovou našel. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
14.7.21 07:40

To je ale pekne tema :mrgreen: ja mam s jednim lakomcem deti, ma dost penez i dost vydelava, ale alimenty kazdy mesic v minimalni castce je dost problem to je jedina jeho pece o deti, pak jsem nasla dalsiho koupil jedno toffife pro 4 lidi a pak nam vysvetloval jak se podelit, to clovek nevi jestli se ma smat nebo plakat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
14.7.21 07:53

Mam jednoho znameho, ktery je prosluly svym lakomstvim.
Delala jsem kdysi na stredni brigadu v samoobsluze a on uz byl zenaty a meli prvniho chlapecka.
Markovala jsem nakup - pecivo, vejce - uz nevim. Jeho zena si u pokladny dala na pult zmrzlinu.
Silena scena, ze tohle si zaplati sama k ty pulce za nakup, co mu ted dluzi, ona se stydela a jen rekla, ze nema penezenku a da mu to doma.
Ten samy - rozlucka se svobodou dalsich znamych v hospode. Jeden kluk se tam strasne opil a usnul. Vetsinu utraty platili snoubenci a pak uz sli spat. Par lidi jeste sedelo, ale uz se toho moc nevypilo. Ja s kamoskou jsme rekly, ze ten zbytek doplatime dohromady. Nekteri hned, ze nam pridaji, ze to prece nebudeme doplacet dve zenske. Tenhle lakomy typek, ze on za nikoho nic doplacet nebude, at si kazdy zaplati, co vypil a zacal hystericky budit toho ozralyho spiciho, ze ma platit dve maly piva a jednoho panaka :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
14.7.21 07:53

Pecka diskuze :lol:

Muj byvaly byl taky dobrej kolenovrt, prej na co v kuchyni potrebuju TŘI nože :lol: vetsinou se ve svem vycuranstvi nechal napalit, ale me hanba fackovala… :roll:

Jedna kamaradka mela bohatyho manazera, co se nerozpakoval ji seřvat na tri doby, kdyz si chtela z kufru jeho Volva vzit jeleni luj. Ja polozila dotaz: CO mu tak vadilo? A ona, ze prej se ty panty na dverich opotrebovavaj :lol:

Druha zase vyhrabla ze seznamky typa, co ji vzal na prochazku Prahou a zastavili se ve 2 kavarnach, kde mel kupony 1+1 zdarma. Pak ji rekl, ze spolu muzou chodit, ze kuponu ma jeste dost, haha, a vytahl z kapsy celej štos :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
14.7.21 07:57

@FlorenceF Jenkins :lol: to mi pripomelo, jak mi taky rikal ja pro tebe neco mam a predaval mi to jako svatost, byl to slevovy kupon na kosmetiku pry si muzu neco koupit :mrgreen: a ex kdyz deti jely v aute to bylo stresujici, musela jsem jim sundavat boty, nemohly se ani napit a hlavne mluvit rusilo ho to pri rizeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
14.7.21 08:01
@FlorenceF Jenkins píše:
Pecka diskuze :lol:

Muj byvaly byl taky dobrej kolenovrt, prej na co v kuchyni potrebuju TŘI nože :lol: vetsinou se ve svem vycuranstvi nechal napalit, ale me hanba fackovala… :roll:

Jedna kamaradka mela bohatyho manazera, co se nerozpakoval ji seřvat na tri doby, kdyz si chtela z kufru jeho Volva vzit jeleni luj. Ja polozila dotaz: CO mu tak vadilo? A ona, ze prej se ty panty na dverich opotrebovavaj :lol:

Druha zase vyhrabla ze seznamky typa, co ji vzal na prochazku Prahou a zastavili se ve 2 kavarnach, kde mel kupony 1+1 zdarma. Pak ji rekl, ze spolu muzou chodit, ze kuponu ma jeste dost, haha, a vytahl z kapsy celej štos :mrgreen:

Náhodou, my tohle taky děláme (teda štos jich v kapse nemáme, ale hloupej kdo slevu nevyužije :jazyk: ). Ale je pravda, že jsme spolu let a let. Na prvním rande je tohle takové zvláštní. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14127
14.7.21 08:03
@Parninas píše:
Náhodou, my tohle taky děláme (teda štos jich v kapse nemáme, ale hloupej kdo slevu nevyužije :jazyk: ). Ale je pravda, že jsme spolu let a let. Na prvním rande je tohle takové zvláštní. :mrgreen:

Tak jasne, fakt nic proti, ale chlap chtel zjevne delat dojem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.21 08:05

Taky máme vyhlášeného kamaráda skrblíka, je to přesně ten typ, co vždycky vydělával nejvíc, ale nepustil by ani halíř. Jen něco málo z historek: v hospodě si pokaždé dal maximálně polévku a čekal, co která z holek nedojí, aby to po ní dorazil :roll: A celkem bezostyšně jim koukal do talíře, jestli teda UŽ :mrgreen: :mrgreen: Pak jednou jiný kamarád platil celou útratu pití někde na vodě a měli jsme mu to dát později-no napadlo by vás, že kamarád škrt mu to dá ve stravenkách??? :lol: :lol: Tohle jsou spíš takové úsměvné historky, ona s ním byla dost sranda, tak jsme z něj měli fakt prču, ale kolikrát to zamrzelo-třeba dárky na narozeniny. Každý mu vždycky dal něco hezkého, ne úplně drahého, ale dali jsme si s tím práci. Od něj jsme dostali (nekecám) třeba ten nejlevnější sprcháč z Lidlu, balení tahacích ubrousků nebo nebo uštíplý hrneček :roll: O tom, že kradl ve velkém toaletní papír z firmy, kde pracoval, radši ani nemluvím :mrgreen: :mrgreen: Radši anonymně, kdyby ho tu někdo taky znal, ať se úplně neprovalím :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14127
14.7.21 08:08
@Anonymní píše:
Taky máme vyhlášeného kamaráda skrblíka, je to přesně ten typ, co vždycky vydělával nejvíc, ale nepustil by ani halíř. Jen něco málo z historek: v hospodě si pokaždé dal maximálně polévku a čekal, co která z holek nedojí, aby to po ní dorazil :roll: A celkem bezostyšně jim koukal do talíře, jestli teda UŽ :mrgreen: :mrgreen: Pak jednou jiný kamarád platil celou útratu pití někde na vodě a měli jsme mu to dát později-no napadlo by vás, že kamarád škrt mu to dá ve stravenkách??? :lol: :lol: Tohle jsou spíš takové úsměvné historky, ona s ním byla dost sranda, tak jsme z něj měli fakt prču, ale kolikrát to zamrzelo-třeba dárky na narozeniny. Každý mu vždycky dal něco hezkého, ne úplně drahého, ale dali jsme si s tím práci. Od něj jsme dostali (nekecám) třeba ten nejlevnější sprcháč z Lidlu, balení tahacích ubrousků nebo nebo uštíplý hrneček :roll: O tom, že kradl ve velkém toaletní papír z firmy, kde pracoval, radši ani nemluvím :mrgreen: :mrgreen: Radši anonymně, kdyby ho tu někdo taky znal, ať se úplně neprovalím :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen:

Jo, kolenovrtky jeste milujou jidla napul a kdyz jim reknes, ze sorry, ze sniš celou porci sama, tak nevericne zavrtej hlavou, jak muze byt nekdo takovej čuník :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová