Zážitky s lakomci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76817
14.7.21 10:12

@triss86 ty jo, to je síla teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.7.21 10:12
@Nekoukej! píše:
@terien me to uplne odpuzuje jako chapu setreni neutracet za blbosti ale kdyz jsem uvarila a na nas koukal jak jime se slovy ze jist nechce protoze jsem samozivitelka 8o

Mě taky, nemohla bych s někým takovým být. Jsem strašně vděčná za svého muže, dokáže ušetřit, umí počítat, ale k rodině je velmi štědrý a hodný, na co si vzpomenu, to mám. I za to ho miluju a snažím se ho taky hýčkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
14.7.21 10:15

Hrozný skrblík byl můj dědeček a babi, po koupání ve vaně nabírali vodu kýblem a chodili tím splachovat wc, aby ušetřili vodu,
bylo by o nich hodně historek,
jen ještě - moji rodiče namají řidičák, tak když jsem v dětství potřebovala na pohotovost nebo k lékaři, tak mně s mamkou vezl dědeček - je to celkem 10 km, 5 tam, 5 nazpět, účtoval si před 26 lety za tu jednu jízdu 44 Kč - kdo si pamatuje, kolik tehdy stál benzín?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
@klamonožka píše:
No já nevím, to mi přijde teda daleko smutnější, než třeba zmíněný chlapík, co dojí po někom v hospodě, nebo uplatňování poukázek 1+1 na rande… když babička pošle dítěti peníze a rodiče mu to sbalí, jako že nic. To bych chápala vážně jen v nějaké výrazné finanční nouzi. 8o A i tak by to mohla dotyčná s prarodičem vykomunikovat jinak, než že regulérně sebere jeho dar pro dítě.

Něco na tom asi bude, máš pravdu..
Ale nikdy mě to nenapadlo řešit, spíš jsem si řekla že toho pro nás stejně dělá hodně a byla jsem skromná, ale jak říkám, něco na tom bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006

@terien tak to je moc hezke, ja jeste chapu, ze muz setri na zene a nechce do ni nic investovat, ale u deti mi to hlava nebere, jak muze vlastni tata nedat detem vubec nic ani alimenty pro nej zanedbatelne vysi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21409
14.7.21 10:16
@FlorenceF Jenkins píše:
A jak si to predstavujes, to neplaceni? Vzdyt aliky jsou vymahatelne :roll:

tak si to přečti znovu.
a o alimenty které ji platí i když mají střídavku. Platí protože jinak by těm děckam snad ani nedala najíst.

• takže alimenty platí dobrovolně, ne na základě vymahatelného rozsudku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
14.7.21 10:17

@stinga Hele, s tou vodou, to je náhodou dobrý. Takový jemný a ekocitlivý. :kytka: Ambasadoři přírody :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.7.21 10:20
@stinga píše:
Hrozný skrblík byl můj dědeček a babi, po koupání ve vaně nabírali vodu kýblem a chodili tím splachovat wc, aby ušetřili vodu,
bylo by o nich hodně historek,
jen ještě - moji rodiče namají řidičák, tak když jsem v dětství potřebovala na pohotovost nebo k lékaři, tak mně s mamkou vezl dědeček - je to celkem 10 km, 5 tam, 5 nazpět, účtoval si před 26 lety za tu jednu jízdu 44 Kč - kdo si pamatuje, kolik tehdy stál benzín?

A víš, že to nebylo o moc míň než teď? Před 22rokama jsem pracovala na benzínce a benzín byl jednu chvíli přes 40Kč. Čtyři roky před tím osciloval mezi 20-25Kč, co si teda pamatuju…

• Citovat
  • Upravit
10256
14.7.21 10:30
@slivovickapalena píše:
Taky mi pointa povídky o botách prvně nějak unikla. :think: ;)

Jinak mám ve svém okolí dost lidí, kteří se platově přibližují k politikům, a přitom jsou lakomější než všichni ostatní. „Koupil jsem si dům za 4 miliony a dneska jsem Tě vzal do práce, tak mi přispěj 10 Kč do kasičky.“ Možná je to ale dobrý přístup, být já taková na každého a nezvat kamarády či nepoužívat „To je dobrý, to nech být!“ tak jsem taky mohla mít dům za 4 mega :lol:

Jinak moje známá má dobrou historku. Šla na rande s chlápkem do kina. Měla možnost využít vstupenku 1+1 zdarma. Nechtěla si tu zadarmo nechat pro sebe a tak se domluvili, že si tu cenu za ten jeden lístek podělí. On souhlasil, s tím že koupí občerstvení. Ona ale nic nechtěla, on si koupil kolu a popkorn a známá si během filmu jednou, dvakrát zobla popkornu. Rande prý hrůza, chlap prostě o ničem, hloupé řeči. Když se před kinem rozcházeli, chtěl po ní, ať mu zaplatí půlku té koly a popkornu. :D Dala mu polovinu a rychle utíkala pryč. Peníze za lístek si myslím dodnes nemá :mrgreen: :lol:

Ovšem byly to nejlépe prodělané peníze v životě :-), díky tomu následnému útěku a nezapočetí vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.21 10:33
@Magical-eyes píše:
8o kolik dětem je??

Bude jim 8

• Citovat
  • Upravit
9337
14.7.21 10:35
@Premek_Orac píše:
Ovšem byly to nejlépe prodělané peníze v životě :-), díky tomu následnému útěku a nezapočetí vztahu.

No, mě to přijde jako kulišárna od toho chlapa :mrgreen:. Vychytal smeč od té baby, a jeho následná přihrávka byla lepší. :mrgreen:. Třeba normálně škrt nebyl. Ale já jsem alergická na to, když chce někdo proplatit slevovej kupón. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.21 10:37

Když jsme s manželem začínali chodit, měl kolegu, který byl celkem vyhlášený vyžírka. Kromě toho, že se vždycky těšil na něčí rozlučku/narozeniny/cokoliv a vyjedl tam veškeré chlebíčky do prasknutí, tak sám nikdy nic pořádat nechtěl a ani nechtěl nikomu na nic přispět - třeba dvacku na kytku apod. Když pršelo, jezdil těsně za náklaďákem, aby si prý umyl auto, jinak by vodou na to neplýtval. A vrcholem bylo, že jednu dobu, už si přesně nepamatuji proč, ráno dojížděl do práce ve stylu, že vyjel z domu autem, nechal ho před barákem mého manžela, který byl zhruba ve čtvrtině cesty, a tam si nasedl k němu, ať ho zaveze do práce. Manžel pak vyzvedával po práci mě, takže přijel k našemu činžáku a tam seděl ten kolega. Šli jsme nakoupit, kolega s námi. Atd. Pak jsme ho zavezli k manželovu baráku, kde si nastoupil do svého auta a jel domů.

• Citovat
  • Upravit
21409
14.7.21 10:37
@triss86 píše:
Přidám dvě historky.
Manželův bratr je přesně ten typ člověka, co nejvíc skuhrá, i když má nadstandardní příjmy. Když měla tchyně slavit šedesátiny, přišel s tím, že bychom za naše dvě rodiny (dva bratři - můj muž a můj švagr), dali společný dárek a že by to mělo být něco velkýho. Doplnil to tím, jak maminka je jen jedna a že jim celý život dávala a starala se atd. atd. A že koupíme společně letenky na Nový Zéland za 100 tisíc. My tím byli zaskočení, přišlo nám to jako až moc velký dárek a ptali jsme se, jestli jim nepřijde dát 50 tisíc moc, že nám tedy ano. Na to řekl, že počítal s tím, že on dá 15 a my ten zbytek, ale když vidí, jací jsme škrti, že chceme na mamince milované, jediné, šetřit, že tedy pojedeme každý za své. Nakonec jí dal poukázku na manikúru, na které bylo vidět, že to byla nějaká promo akce salonu a získal ji zdrama…Před lety za svobodna jsem byla na jednom rande s kkukem ze seznamky, pozval mě do čajovny. Já si vybrala čaj, na který jsem měla chuť (a on z něj polovinu vypil v rámci ochutnání), on sám si objednal záměrně vícenálevový čaj a nechal si doplnit vodu snad pětkrát. Pak už to nevypadalo ani jako čaj, spíš jak výluh z fuseklí. Řekl, že by si dal tortilu, co tam měli, já nechtěla, neměla jsem hlad, jedl jen on. Celková útrata byla asi 400, dohodli jsme se, že pojedeme napůl. Měla jsem u sebe jen pětistovku, řekl, že nevadí, ať mu ji dám, že půjde k pultu zaplatit. Po návratu mi vrátil stovku. Ze slušnosti jsem to přešla bez komentáře. Venku mě poprosil, jestli bych mu dala 20Kč za polovinu jeho parkovacího lístku. Smála jsem se, dokud jsem nepochopila, že to není vtip. Když jsem odmítla další schůzku, napsal miOPRAVDU dlouhý, vyčítavý mail, že zlatokopky jako já končí špatně.

klasika :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
14.7.21 10:39

Když se expartner mojí mámy stěhoval z jejího domu po 15 letech soužití, odmontoval i WC mísu a krbovou vložku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
14.7.21 10:44
@Anonymní píše:
Když jsme s manželem začínali chodit, měl kolegu, který byl celkem vyhlášený vyžírka. Kromě toho, že se vždycky těšil na něčí rozlučku/narozeniny/cokoliv a vyjedl tam veškeré chlebíčky do prasknutí, tak sám nikdy nic pořádat nechtěl a ani nechtěl nikomu na nic přispět - třeba dvacku na kytku apod. Když pršelo, jezdil těsně za náklaďákem, aby si prý umyl auto, jinak by vodou na to neplýtval. A vrcholem bylo, že jednu dobu, už si přesně nepamatuji proč, ráno dojížděl do práce ve stylu, že vyjel z domu autem, nechal ho před barákem mého manžela, který byl zhruba ve čtvrtině cesty, a tam si nasedl k němu, ať ho zaveze do práce. Manžel pak vyzvedával po práci mě, takže přijel k našemu činžáku a tam seděl ten kolega. Šli jsme nakoupit, kolega s námi. Atd. Pak jsme ho zavezli k manželovu baráku, kde si nastoupil do svého auta a jel domů.
:mrgreen: Tak to byl praktik :mrgreen:. Dokonalá optimalizace nákladů. Jestě by teda chtělo zapracovat na tech vašich nákupech, co takhle jezdit na nákupy o víkendu? Cas jsou peníze. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová