Manželův děda - hotové peklo

Anonymní
12.7.21 22:13

Manželův děda-hotove peklo

Ahoj, velmi mě trápí situace u nás v rodině. Konkrétně teda manželuv dědeček. Postavili jsme si dům hned vedle manželových prarodičů.
1. Proto, že pozemek byl psán na manžela a nemuseli jsme kupovat nový
2. Proto, že děda s babičkou mají už přes 80 a občas potřebují pomoci.
No ale s dědou je to hotové peklo. Už ani nevím, jak se mu stranit. Máme plot, zamklou branku, kolem plotu ještě živý plot a stejně to nestačí. Děda stále něco potřebuje. Jsou to zbytečnosti, kterýma otravuje druhé. Například mu přestalo svítí světlo na autě. Ráno čekal před domem, aby odchytl manžela a řekl mu to. manžel mu teda slíbil, že po práci se na to koukne. Jenže po práci je pro dědu prostě pozdě. Když něco chce, musí to být teď hned. Jenže manžel nemohl, musel jet do práce. Děda teda ví, že manžel má kamaráda, který opravuje auta a tak si k němu zajel a začal mu vyprávět, že ho za ním posílá manžel aby mu to vyměnil. Takhle je to se vším. mají svůj dům, svou zahradu, ale stále chodí a říká nám, že teď hned je potřeba jít k ním na zahradu udělat to a to. Když nejdeme, protože máme plno práce na svojí zahradě a k tomu malé děti začne po nás řvát a nadávat nám. Většinou se jedná o naprostou blbost, například chtěl stavět nový včelín.. přitom jeden má a nestíhá se starat, nebo chtěl stavět stání na auto a nešlo mu vysvětlit, že na něj není místo. Neustále nás komanduje, že naše děti si hrají moc nahlas, že mu stíní náš strom. Náš živý plot je taky zle, protože mu vytváří celý den stín na zahradě a jeho včelky nemají co opylovat. :roll: babička s ním taky nemůže vydržet. Utíká k nám se před ním schovat. Vždycky si mi pobreci, postěžuje a zase jde. Babička je moc hodná.
Děda dokonce sám vyhledává hádky a asi si v tom libuje. Naposled zanesl babičce do skříně s oblečením kufr se šroubováky a následně po ní řval, že kde ho dala, že v garáži není. Pak ho záhadně během 5ti minut našel a zas ječel.
Minulý týden na nás vletěl s tím, že jsme mu odřeli auto, jak jsme si najížděli do naší zahrady a že mu máme zaplatit škodu. Trvali jsme si na tom, že jsme mu nic neodřeli, a že to musel být někdo jiný. No večer přišla babička s tím, že si ho odřel on sám ráno před obchodem. Jeden víkend byli děti na hlídání u mé mamky a děda přišel s tím, že mu děcka ze zahrady museli vzít sekeru, že ještě ráno tam byla. Vysvětloval jsem, že děti nejsou celý víkend doma. Zase řev, že je viděl, a že je jen kryjeme. V zimě když topime je taky zle, má ještě staré okna a prý mu to jde všechno dovnitř, ale je to naše vina a máme topit plynem.
Vyhýbat se mu teda nejde, i když bych opravdu velmi ráda. Ale takové soužití taky dál nejde. Nějaká rada, jak toto přežít? Jsem už opravdu bezradná.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
12.7.21 22:23

Prodat barak a zmizet jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.21 22:24

Znám velmi dobře, u našeho příbuzného se takto začala postupně projevovat stařecká demence, bohužel v mladším věku, 80 se nedožil. Přeji hodně sil celé rodině, budete je potřebovat. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.21 22:25

@Tarjei Dům jsme stavěli sami, máme k němu velkou vazbu :lol: že děda takový je jsme nevěděli, dokud jsme nezačali bydlet vedle. Do té doby působil milé. Manžel tvrdí, že kdysi takový rozhodně nebyl.

• Citovat
  • Upravit
849
12.7.21 22:26

Děda byl takový vždy nebo stařecká demence? V druhém případě bych konzultovala s obvodním lékařem, zda by nedoporučil nějakou medikaci… Jinak každá rada drahá… odstěhovat se někam přechodně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
12.7.21 22:27

Dle popisu má starý pán bohužel asi nějakou počínající formu stařecké demence. S tím v tomto věku asi nic moc neuděláte. Buď se obrnit trpělivostí a podporovat babičku nebo jít bydlet jinam. U nás v rodině mám podobný zážitek, i když se jedná o ženu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
12.7.21 22:29

Zní to krutě, ale vydržet až nebude a budete mít klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
12.7.21 22:30

Taky to tipuji na projev stařecké demence, babička to měla podobně. Dostala nějaké léky a zlepšilo se to. Otázka je, jestli dědu dostanete k doktorovi, my měli naštěstí lékaře v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.21 22:30

@Daisy86 tak dědu by jsme určitě k žádnému lékaři nedostali. Má cukrovku, má si pichat inzulín a do toho má určité porce, které může jíst. Děda si teda inzulín píchá, ale jak se mu zachce. Někdy vůbec, někdy 2× tolik. Jí co chce a kdy chce a do toho vypije tak 5 piv denně. Lékaři jsou podle něj zbyteční a jejich rady taky, protože sám tvrdí, že jí všechno a stejně mu to nic nedělá. Kolikrát nás i přesvědčuje, že tu cukrovku má určitě špatně určenou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.21 22:31

Nešla by babička bydlet k vám? Uvažujte o tom, protože bude mnohem hůř.

• Citovat
  • Upravit
301
12.7.21 22:32

Tipovala bych počínající demenci, pokud takový nebyl…obvoďák může udělat test, ale musí s ním souhlasit…existují léky na prokrvení mozku a zklidnění, pokud je potřeba, ale pokud je nebude chtít brát, tak nic…asi jenom pevné nervy a vyhýbat se, bude se zhoršovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.21 22:33

@jezz1e určitě ho nikam nedostaneme. Jsme rádi, když ho občas dokopeme k doktorovi kvůli cukrovce, ale ani dietu, kterou má držet nedrží. Jí cokoliv, kdykoliv. A inzulín si taky píchá jak se mu zachce. :roll:

• Citovat
  • Upravit
1557
12.7.21 22:33

Vydržet pomáhat a být rádi, že na tom děda je aspoň takto.
Vzdyt kdo v 80 ještě řídí auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
12.7.21 22:34

Cukrovka má na demencí vliv :?

• Citovat
  • Upravit
Aquarius79
12.7.21 22:34

Já vás chápu, ale mějte trošku ohledy vůči tomu věku. Je to věk, kdy se začínají chovat zase jako děti, rozdíl je jen v tom, že už je nelze nikterak vychovat. Co já bych za to dal, kdyby tu můj děda ještě byl. Klidně by na mne mohl řvát, klidně bych se s ním hádal.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová