Zbraně (hračky) dětem - váš názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
napresdrzku
6.8.13 19:11

Když vidím nějakýho s prominutím smrada, kterej na hřišti „střílí“ po ostatních a rodičům je to srdečně jedno, pistolku bych jim nacpal kamsi a jeho aspoň pořádně seřezal. Pokud někoho berou zbraně, ať šupajdí k vojákům nebo jinam, kde s nima přijde co do činění, ale děti si určitě stejně kvalitně vyhrajou i bez nich.

• Citovat
  • Upravit
17310
6.8.13 19:20

Neměli jsme, nemáme a mít nebudeme :) Je plno jiných hraček ke hraní než zbraně :idea: Jsem proti tomu…a zbraň z odkazu je jako pravá, to už ani ení hračka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
6.8.13 19:54

Tady je to řečeno polopatě: http://www.naseinfo.cz/…racky-zbrane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.8.13 20:08

Máme a mít budeme. I jako malá jsem si s pistolkama, mečema hrála a násilník ze mě ani bráchy nevyrostl.

• Citovat
  • Upravit
19789
6.8.13 20:09

@lucenka To ale zase bylo méně násilí v televizi, počítačových hrách, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
6.8.13 20:14

Jediný co bych dovolila je vodní pistole..doma není jediná hračka zbraně, venku když si hraje na rytíře najde klacek a píchá do kmene stromu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.8.13 20:24

Zbranička v dětské ručičce svědčí o nulovém IQ rodičů. Pro mě jsou to úplní primitivní deb…ové, pokud svému dítěti dávají na hraní maketu zbraně. Děti mají tahat kačera. Když vidím popsané scény, tak mám chuť se zeptat - zabíjíš lidi nebo " jen" zvířátka? Co z nich vyroste později ukáže černá kronika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.8.13 20:25

@eumedon nemyslím, když si vzpomenu tak na druhým stupni na základce jsem koukala každý den na kriminálky, hrála i násilné počítačové hry (wolfenstein).
Podle mě je lepší to těm dopřát a vysvětlit jim i negativa zbraní.

• Citovat
  • Upravit
36504
6.8.13 20:27
@lucenka píše:
@eumedon nemyslím, když si vzpomenu tak na druhým stupni na základce jsem koukala každý den na kriminálky, hrála i násilné počítačové hry (wolfenstein).
Podle mě je lepší to těm dopřát a vysvětlit jim i negativa zbraní.

jak vysvětlíš negativa zbraní? Nejlépe tak, že dítě bodneš nebo postřelíš. Aby vidělo, že to bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
6.8.13 20:28

@Burj Chalifa
Já myslím, źe záleží na více okolnostech. My jako děti jsme si třeba hráli na indiány, dělali si luky a šípy a chodili na „lov“,ale že bych byla teď nějaký zabiják, tak to ne…Ale nějaký napodobeniny zbraní teda taky neuznávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.8.13 20:34
@Levandulina píše:
@Burj Chalifa
Já myslím, źe záleží na více okolnostech. My jako děti jsme si třeba hráli na indiány, dělali si luky a šípy a chodili na „lov“,ale že bych byla teď nějaký zabiják, tak to ne…Ale nějaký napodobeniny zbraní teda taky neuznávám.

Luk a šíp z vrbičky a provázku jsem na mysli neměla. Makety chladných a palných zbraní ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.8.13 22:13
@Burj Chalifa píše:
Luk a šíp z vrbičky a provázku jsem na mysli neměla. Makety chladných a palných zbraní ano.

Vždyť je to stejný, obojí je zbraň a slouží to ke stejným účelům.

A negativa vysvětlovat tak, že zbraň může ublížit a proto nesmí (až na výjimky) mířit na lidi a zvířata.

• Citovat
  • Upravit
7744
6.8.13 22:24
@Burj Chalifa píše:
Zbranička v dětské ručičce svědčí o nulovém IQ rodičů. Pro mě jsou to úplní primitivní deb…ové, pokud svému dítěti dávají na hraní maketu zbraně. Děti mají tahat kačera. Když vidím popsané scény, tak mám chuť se zeptat - zabíjíš lidi nebo " jen" zvířátka? Co z nich vyroste později ukáže černá kronika.

A nejhorsi ze vseho jsou trpaslici! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
7.8.13 00:39

Taky jsem toto téma řešila, protože mám dva kluky, ale v Betynce teď psali, že klukům zase až tak ty zbraně neškodí. Oni si prej potřebují vybít tu jejich agresivitu a ne ji hromadit v sobě a také si tím procvičují roli ochránce.

Závěr pro mne: Všeho s mírou. Takže pár pistolí se u nás povaluje. Píšu povaluje, protože 2 dny s tím doma létal, ale teď už je zpět u svých mašinek a autíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
7.8.13 00:52

Nehrotila bych to, jako deti jsme si hrali na indiany, vojaky, lupice, drogove paseraky, strileli po sobe, s brachou jsmr si vyhrozovali smrti pravidelne a rejstrik mame cisty ;-) Petilete deti maji tahani kacera uz davno za sebou, ne? Akorat bych davala bacha, aby toho nebylo moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí