Zbraně (hračky) dětem - váš názor

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2526
7.8.13 01:32

Syn, když byl hodně malý, tak měl taky tendence střílet. Nemám zbraně ráda a tak jsem žádnou pistolku nepořídila. Jenže např. procházka po lese se smrskla pouze na to, že syn hledal něco, co bude vypadat jako pistol-šiška, klacík, i houba a když jsem vždy řekla „zahoď to“,střílel alespoň prsty. Snažila jsem se převéct pozornost jinam- „jé, maliny, pojď dáme si, jé, krásný motýlek, kytička, to je smrk, borovice..a bla, bla, bla“ a odpověď byla „hm dobrý mami, ale ten klacík, mami, ten je jak pistol, škoda, že ho nemůžu vzít domů“. Už mě z toho skoro omývali. Tak jsem přešla na boj jinam. Koupila jsem knížku o rytířích a jezdilo se na letní akce s šermířema, přibyla doma nějaká šavlička a štít. Synovi je 10 let a od 5 let má přehled o historii, jaký já do nedávna ani neměla a co chodí do školy-no, měla bych se možná stydět, ale někdy úplně čučim, co všechno ví( a když se zeptám, kde se to dozvěděl, řekne mi "mami to je přece normálka, to ví každý malý dítě) a k tomu si jen tak letmo přidal zájem o Řím a bohy a těší se. až budou mít ve škole dějepis. Ví, že se v bojích umíralo, ale nijak to na něm agresi nezanechalo, někdy mi přijde hodně citlivý, ale to je možná i proto, že má kamaráda, co je nevyléčitelně nemocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
7.8.13 08:16
@beruska9 píše:
Nehrotila bych to, jako deti jsme si hrali na indiany, vojaky, lupice, drogove paseraky, strileli po sobe, s brachou jsmr si vyhrozovali smrti pravidelne a rejstrik mame cisty ;-) Petilete deti maji tahani kacera uz davno za sebou, ne? Akorat bych davala bacha, aby toho nebylo moc :nevim:

A co jste se při těch hrách hezkého a užitečného naučily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
7.8.13 12:46
@eumedon píše:
A co jste se při těch hrách hezkého a užitečného naučily?

Nechapu otazku…treba socialni interakce se pocita?

Hele ja netvrdim, ze to extra podporuji, ale nehrotila bych se z toho, ze syn chce pistolku a opravdu neverim, ze kazde dite, co si hraje s nejakou verzi zbrane, musi nutne skoncit ve vezeni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
7.8.13 14:30
@beruska9 píše:
Nechapu otazku…treba socialni interakce se pocita?

Sociální interakce s pistolkou? Taky bych to nehrotil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KARR
11.8.13 22:35
@Burj Chalifa píše:
jak vysvětlíš negativa zbraní? Nejlépe tak, že dítě bodneš nebo postřelíš. Aby vidělo, že to bolí.

A jak vysvetlujes jine negativa? Taky ho asi neprejedes autem. Tak uplne stejne vysvetlis negativa zbrani.

• Citovat
  • Upravit
KARR
11.8.13 22:37
@eumedon píše:
Sociální interakce s pistolkou? Taky bych to nehrotil.

Socialni interance v ramci hry na indiani apod. To uz se jde stejne ptat co se dite nauci pri cakani v louzich.

• Citovat
  • Upravit
Virginian
13.11.13 14:22

Nikdy by nikoho nenapadlo sebrat holce panenku ale klukovi nedovolit zbran, na to je kazdej hned kadet. :zed:

• Citovat
  • Upravit
17221
13.11.13 14:39
@Virginian píše:
Nikdy by nikoho nenapadlo sebrat holce panenku ale klukovi nedovolit zbran, na to je kazdej hned kadet. :zed:

Péče o děti je chvályhodná, zabíjení nikoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
13.11.13 14:41
@alifie píše:
Péče o děti je chvályhodná, zabíjení nikoli.
:zed: :zed:
  • Citovat
  • Upravit
33018
13.11.13 14:45

@Virginian Synovi zbraně pořizovat nehodlám. Zbraně totiž zabíjí, takže to není hračka. Ani když je to jen „jako“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
13.11.13 14:52

Vychovavat deti muzete v bezpeci jen proto, ze jinde jini muzi a zeny zbrane nosi a pouzivaji.

• Citovat
  • Upravit
341
13.11.13 14:58

To máte asi jedno, když bude chtít jako „střílet“, bude mu stačit klacík. Sestra taky nechtěla domů žádnou zbraň, pak si ji starší vystřihl z krabice, když si hráli na kovboje :nevim: Asi v 5 letech. Tak moc prosil, že stejně teď doma nějakou barevnou na kuličky a na vodu mají. Je to těžké, sice ho baví stavět vojáčky a tanky, ale zároveň teď ve školním věku ví, že válka je zlo a co z toho kdo má. Důležité je s dětma mluvit a mluvit, ne jen zakazovat, někde u kamaráda na to stejně asi dojde, na hraní s pistolkama.
Napodobeniny samopalů nebo automatů u dětí nepodporujeme, na paintball chodit asi nebudem, ale dětskou pistolku s jiskrami jsme měli se sourozenci doma taky, a jsme úplně normální, bráška dokonce pacifista :)
Nemluvě o tom, že časem se setká s horšími věcmi, než s pistolkou, tatínci vysedávají u PC s tankama a střílečkama, v TV nonstop detektivky, to mi přijde mnohem horší vlivem na dítě, než dětská pistolka. Podle toho se doma chováme, pistolky nehrotíme, i když zrovna u nás žádnou nenajdete, máme holky.
Co třeba sportovní střelba, mě to hrozně bavilo, kdysi na táboře. Jinak nemám potřebu mít zbraň. Hra je hra, to musí děti vědět, přijde doba, kdy budou mít vlastní názor na to, co si koupit, pak si třeba pistolku pořídí z kapesného, co budete dělat?

Příspěvek upraven 13.11.13 v 15:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.11.13 15:06
@Virginian píše:
Vychovavat deti muzete v bezpeci jen proto, ze jinde jini muzi a zeny zbrane nosi a pouzivaji.

Nežijeme v arabských zemích ani v africké divočině. V Evropě úplně stačí, když se chlapečci naučí střílet až v dospělosti – pokud mají touhu se takové činnosti věnovat.

Nicméně - svým klukům jsem povolila pušky na stříkání vody a nezakazuji jim po sobě stříkat. Klacíky jim z rukou nervu, ale mají povoleno zabíjet pouze imaginární nepřátele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
13.11.13 15:41

And how long do you think you would stay safe without police? Arabia my foot :)

• Citovat
  • Upravit
59349
13.11.13 15:50

Nejstarší syn už od mala miluje zbraně, víceméně jakékoliv, taky vojáky no po kom to má nevíme, manžel má modrou knížku. takže zbraní má hodně, už s nima tolik teda neblbne, ale i z lega si staví zbraně, mě vysvětluje jaký je mezi nima rozdíl, na kolik je která nábojů :lol:. prostě je to v něm a i kdyby je neměl tak by si je vyrobil z něčeho jiného. jednoho dne chce prý být generál a ještě lepší jezdit někam na mise 8o 8o, má i pirátské pušky ale ty ho nezajímají, ty jsou prý o ničem, nejlepší prý zaměřovačka a ted k vánocům dostane pistoli nerf. stejně to v nich je a nemyslim si když mu budu něco zakazovat že na to nebude myslet, on prostě miluje vojáky takže doma non stop chodí ve vojenské čepici :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí