Zbraně (hračky) dětem - váš názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59394
13.11.13 15:50

Nejstarší syn už od mala miluje zbraně, víceméně jakékoliv, taky vojáky no po kom to má nevíme, manžel má modrou knížku. takže zbraní má hodně, už s nima tolik teda neblbne, ale i z lega si staví zbraně, mě vysvětluje jaký je mezi nima rozdíl, na kolik je která nábojů :lol:. prostě je to v něm a i kdyby je neměl tak by si je vyrobil z něčeho jiného. jednoho dne chce prý být generál a ještě lepší jezdit někam na mise 8o 8o, má i pirátské pušky ale ty ho nezajímají, ty jsou prý o ničem, nejlepší prý zaměřovačka a ted k vánocům dostane pistoli nerf. stejně to v nich je a nemyslim si když mu budu něco zakazovat že na to nebude myslet, on prostě miluje vojáky takže doma non stop chodí ve vojenské čepici :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.11.13 15:53
@Virginian píše:
And how long do you think you would stay safe without police? Arabia my foot :)

Nemyslím, že hlavní náplní práce policistů, je střílet po lidech. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
13.11.13 16:26

Omlouvam se, neprepnul jsem do cestiny.

Rikam, ze bez policie a obecne zbrani v zemi a lidi kteri je nosi a pouzivaji by ani Cechy nezustaly dlouho jine nez ty arabske zeme.

Příspěvek upraven 13.11.13 v 16:30

• Citovat
  • Upravit
Virginian
13.11.13 16:30
@Markéta80 píše:
Nejstarší syn už od mala miluje zbraně, víceméně jakékoliv, taky vojáky no po kom to má nevíme, manžel má modrou knížku. takže zbraní má hodně, už s nima tolik teda neblbne, ale i z lega si staví zbraně, mě vysvětluje jaký je mezi nima rozdíl, na kolik je která nábojů :lol:. prostě je to v něm a i kdyby je neměl tak by si je vyrobil z něčeho jiného. jednoho dne chce prý být generál a ještě lepší jezdit někam na mise 8o 8o, má i pirátské pušky ale ty ho nezajímají, ty jsou prý o ničem, nejlepší prý zaměřovačka a ted k vánocům dostane pistoli nerf. stejně to v nich je a nemyslim si když mu budu něco zakazovat že na to nebude myslet, on prostě miluje vojáky takže doma non stop chodí ve vojenské čepici :jazyk: :mrgreen:
:potlesk: :potlesk: :potlesk:

Pravdepodobne z toho vyroste, ale je dobre ze se ho nesnazis menit. Pro vetsinu kluku jsou zbrane prirozenou hrackou.

• Citovat
  • Upravit
59394
13.11.13 16:42

@Virginian o už to trvá dlouho, začal tak ve 2,5 letech a bude mu v lednu 8 :lol:. Mě prostě přijde blbý mu bránit v něčem co ho fakt baví, kouká i na dokumenty ;), on si dělá zbraně i z papíru takže i kdyby je neměl doma tak si je udělá sám :lol: takže mu říkáme že mže být profesionální voják ale musí se dobře učit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
13.11.13 16:52

Klukovi je 15, do armady, specialne US Marines chtel od 4 let do asi 10, pak chtel bejt Derek Jeter - ten hraje short stop New York Yankees.

Lovi se mnou od 12 let a pokud jde o zbrane tak mu duveruji ze vi jak s nimi zachazet a ze ani sam doma nebude blbnout s bouchackama kterych mame peknych par. Ono videt ucinky strely na zivem tvoru paradoxne nauci zivota si vazit.

• Citovat
  • Upravit
59394
13.11.13 17:22

@Virginian to je jasný, měli by poznat co zbraně dokážou protože nejhůř to dopadá když se dostane do ruky někomu co jí nikdy v ruce nedržel. Uvidíme, ale nejlepší je pokud někdo má povolání co ho fakt baví. mě to nic moc neříká ale pokud by mu to vydrželo tak at to dělá, jen mu vysvětlujeme že by musel začít od začátku a ne že dostane hned funkci generála :mrgreen: :mrgreen:, to mu bylo 5 let ve zprávách byla reportáž z mise, asi Afgánistán :think: všude prach, vojáci tam různě běhali a on u obrazovky že to je úžasný, ještě mu říkam že by tam taky mohl umřít a prý že to moc prožívam, ale je na sebe dost opatrnej takže si nemyslim že by zrovna on jezdil někam do špatných podmínek ale uvidíme za 10 let ale bránit mu nebudem jen mu říkáme že vojákem se taky nestane hned a ta škola je i hodně o pohybu což on moc pohybově zdatný neni :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
20.11.13 23:37

Holky, nějak vás nechápu. Kluci si hráli se zbraněmi odjakživa. Kluci měli pušky a meče. Já mám ještě hračku po mým dědovi (narozen 1913). Je to… puška. Co mi říkal, tak si s klukama hráli na válku (to ještě nevěděli, že bude 2. světová). Děda byl dobrák a měl rád děti. To, že ve 2. světové válce bojoval, ho neovlivnilo a ani to, že si hrál před válkou s puškou. Vzpamatujte se!!! Hračka je přece hračka.
Nekupujte dceři pokladnu se zbožím, protože nechcete, aby se z ní „nedejbože“ stala pokladní. Nekupujte dceři miminka panenky, aby si nemyslela, jak je to úžasné a otěhotněla v 16. Nekupujte jí kuchyňku, aby si nemyslela, že úděl žen je - vařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
21.11.13 00:09

^^^ :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
majkaakajka
21.11.13 07:09

Syn miluje rôzne zbrane, rád sa hrá na vojakov, takže za mňa -áno máme doma tieto veci. Je to vecou názoru, ak je niekto zástancom, že zbrane dieťaťu nekúpi, chápem, ale nejdú mi nejako do hlavy názory, ktoré tu niektoré prispievateľky uviedli, že poľovnícku imitáciu zbrane povolia - vraj je to iné, ale iné imitácie nie. Ako ak si premietnem nejakú fiktívnu situáciu v realite, tak máte snáď pocit, že ak Vás niekto zastrelí poľovníckou guľovnicou je to iné, humánnejšie ako keď niekto strieľa z deviny? Tak buď som za alebo proti, nič medzi tým aspoň teda u mňa nie je.

• Citovat
  • Upravit
4132
21.11.13 07:18

U nás zbraně nebudou. Maximálně si může s tátou vyrobit prak nebo vyřezat meč ze dřeva, až bude větší. Mám docela špatný příklad z domu. Mému bratrovi se pořád kupovali nějaké meče, pušky, vojáčky a já nevím, co ještě. Rád se koukal na filmy z akčními hrdiny, bitkami apod. (cca od 6 let). Dnes sedí v kriminále za těžké ublížení na zdraví (už podruhé :-/)! Uvědomuji si, že to není tím, že by si mohl jako malý hrát na vojáka/bojovníka, ale primárně výchovou, kterou naši absolutně nezvládli a jejich příštup byl tragický. Přesto, když si vzpomenu, jak se jako dítě choval, jak si myslel, že pomocí zbraně a mečů vše vyřeší. Brrr. Prostě takové věci ne.
Pokud s tátou něco budou vyrábět, hrát si na piráty apod. nemám problém, jak jsem psala, ale v krámě nic takového určitě nekoupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
26.11.13 21:04

Prak je velice nebezpečná zbraň. Dokáže zabít zvíře i člověka. Myslím, že u tvého bratra nebyly hračky přestupem na kriminální činnost. To už je potom o povaze a výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
27.11.13 10:54

Naprosto souhlasím s @niki2 :palec:!

Jinak můj bratr v dětství miloval vše co se týká zbraní, vojáků, válčení, měl našité i vhodné maskáčové oblečení… a nakonec nešel ani na vojnu a kdyby mu dal někdo do ruky vzduchovku, tak si vystřelí asi oko 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
27.11.13 12:44

Z tech vsech strilecek v USA, zda se ze je kazdej rok jedna, vyplyva, ze to nikdy neni jizanskej nebo texaskej buran, co ma doma tuny munice a desitky zbrani.

Pokazde je to posuk s levicovymi nazory a progresivni agendou ale klasickej, stereotypickej blazen do zbrani to neni.

• Citovat
  • Upravit
100
28.5.14 23:27
@Virginian píše:
Z tech vsech strilecek v USA, zda se ze je kazdej rok jedna, vyplyva, ze to nikdy neni jizanskej nebo texaskej buran, co ma doma tuny munice a desitky zbrani.Pokazde je to posuk s levicovymi nazory a progresivni agendou ale klasickej, stereotypickej blazen do zbrani to neni.

Presne :potlesk:
Dost lidi je zblblych levicovymi nazory novinaru, ze co legalni drzitel, to nezodpovedny vrah. Opak je pravdou. Medialni manipulace je silna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí