Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím!
Jsem z Prahy a ráda bych si udělala zbrojní průkaz B (ev. D a E).Nenajde se tu někdo, kdo by se přidal?
A z držitelů - nemáte někdo poznatky a rady? ![]()
Děkuju M.
@Malaga
Když vydržíš do večera, napíše ti můj manžel. Má zbroják x let, studuje neustále nové zákony a vyhlášky, vyzná se v legislativě i zbraních. Ale není z Prahy, no. POkud máš konrétní dotazy, určitě rád pomůže - je to jeho koníček.
@Malaga Udělala bych si určitě všechny ty skupiny najednou (B, D,E) když už to budeš dělat.
@Malaga ahoj mám zbroják už pár let, tak se klidně ptej. To D potřebuješ do práce nebo proč ho chceš. Jsou tam pak hloupé ty kontroly u doktorů, musí se chodit co 30 měsíců. Jinak B a E si určitě udělej naráz, ty testy na E nejsou o tolik zpřísněné a máš to za skoro stejné peníze a jedny nervy.
To D s tím E bych si chtěla udělat právě jak píšeš, aby to bylo v jedněch nervech…Někdo to na nějakých stránkách doporučoval
… a co se týká potvrzení, můj PL je dlouholetý kamarád, tak za žádná potvrzení nic nechce, takže tam by to asi až tak do peněz nelezlo.
Jinak rodiče ho mají oba, ale nechci s nimi o tom mluvit - kdyby se mi to náhodou nepovedlo…
nerada přiznávám neúspěchy… ![]()
@Malaga to D je právě dost specifický a co vím tak pokud ho někdo nepotřebuje pro výkon povolání, tak pak jen nadává na kontroly. ale když je nemusíš platit tak je to jiná.
Ještě jsem se chtěla zaptat, jak moc je tento koníček finančně náročný, aby to k něčemu bylo? (vím, že je to asi dost individualní, ale nemám moc představu, jak se to pohybuje).
Děkuji
.
@Malaga je to podle toho jak moc tomu propadneš. Já mám zbraně do kterých je celkem levné střelivo, pak mám možnost chodit na dvě střelnice, kde platíme jen roční poplatek(celkem nízký), pak už nic, to je taky úspora. Závody nejsou taky drahé, takže to jde. Pak se dá ještě přebíjet, ale to už musíš střílet víc.
Aspero, díky moc za odpověď.
Ještě jsem se chtěla zeptat - jak často je nutné se tomu věnovat, aby člověk nevyšel ze cviku?
Chodíte třeba 1× za 14 dní anebo 2× týdně?
Děkuji a přeji pěkný den, M.
@Malaga já jsem strašný flákač, takže za poslední tři roky jsem střílela jen párkrát, ale byla jsem mezi tím dvakrát těhotná. Co vím tak chlapy chodí fakt pravidelně aspoň dvakrát měsíčně, já když jdu jednou měsíčně tak jsem ráda. Ale se svými zbraněmi nastřílím celkem slušně i tak, s cizími mívám problém.
Všechny zdravím!
Mám dotaz - v testech je otázka :
Pokud je ohlášena ztráta nebo odcizení zbrojního průkazu,
a)****jeho platnost zaniká,
b)příslušný útvar policie pozastaví jeho platnost,
c)příslušný útvar policie jej odejme.
chápu dobře to, že je myšlena jakoby ta kartička s evidenčním číslem, ale že mi vydají nový bez dalšího přezkušování?
Díky moc, M.
@Malaga jojo dostaneš nový bez zkoušek. Ale bacha na něj, je za to pak postih, když ho ztratíš. A odpověď A.
@Aspera díky za odpověď ![]()
píšu si, co nevím a až se tím prokoušu, tak pokud by Ti to nevadilo, ještě bych se poptala ![]()
děkuju a přeju pěkný večer