Zbrojní průkaz 2017

2933
14.3.17 23:39

zbrojní průkaz 2017

Ahoj ženy :mavam:
rozhodla jsem se letos udělat si zbrojní průkaz (e)…
přítel mi oznámil, že jsem divná a magor :mrgreen: ale chci ho jak pro svoji ochranu a i jiných lidí, tak proto abych mohla chodit na střelnici a nemusela mít za zadkem instruktora. Prostě mě to baví :dance: pomáhat dalším s praktickýma věcma, sborka, rozborka atd…
ale co mě zajímá…jsou tu maminky, které ho už mají? nebo nad ním uvažují? které poradí na co si dávat pozor při zkouškách atd? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
14.3.17 23:47

Zbrojní průkaz mám asi 10let. Narovinu ti říkám, že pokud ho chceš pro svoji ochranu, tak raději začni cvičit nějaké bojové umění. Od zbrojního průkazu k aktivní obraně zbraní je hooodně dlouhá cesta. Aby jsi vůbec dokázala zbraň použít k obraně, potřebuješ zkušeného instruktora, který tě to naučí. V opačném případě budeš spíš nebezpečná sobě i svému okolí. Na běžné střelnici se naučíš maximálně mířenou a to je opravdu málo. Jinak nevidím důvod, proč si ho nedělat. Mám vlastní zbraň, chodím na střelnici kdy chci a nemusím se na nikoho spoléhat. Je to hezký sport. Člověk se naučí soustředění a obrovské sebekázni. Můj manžel z toho taky není odvázaný, ale respektuje to. Při testech musíš hlavně umět, tak se nic neošidí.

• Citovat
  • Upravit
2933
14.3.17 23:54

@Janli ahoj moc ti děkuju za příspěvek. Samozřejmě, že vytáhnout na někoho zbran a při představě, že bych měla střílet je hrozná ale…nějak jsem do toho spadla :mrgreen: byla jsem na střelnici a tak mě to uchvátilo, no prostě jsem se zamilovala. Mám za sebou teprve troje střelby, kdy mě instuktor zkoušel ( ví že to chci dělat) tak trošku. Jak se zachovat, když zbran nevystřelí a tak…samozřejmě teorii se učím a praxi chci věnovat více času. Mám zaplacený kurz na který mám jít 23.dubna :oops: a rozhodně mám v plánu 2 možná víc pro jistotu. Jen teda nemám jasno v jednom. Při rozborce zbraně typu CZ75B jsem měla problém vytlačit čep z pistole. istruktor tvrdil, že si můžu pomoct zasobnikem…ale jeden policista mi zase tvrdí, že to nejde… 8o tak jak to s tím je? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.3.17 00:10

@Mysis Instruktor ví, co může žákům říct. Takže pokud ti řekl, že si můžeš pomoci zásobníkem, tak ano. Jen pozor, pokud v něm budou náboje. Už mají zkušenosti, co se při zkouškách děje. S čepem má problém hodně žen. Vlastní pistoli si většinou necháš upravit na míru, já mám pro tyhle případy u zbraně univerzální kleště - je to nástroj, který se složí do malého obdélníčku a jsou tam základní šroubováčky, nůž a kleště. Vyřeším s tím většinu závad na zbrani. Já si zásobníkem nepomáhám, protože nechci, aby došel k úhoně. Na závodech potřebuju, aby hladce vyklouznul ze zbraně. U nás navíc dávají při zkouškách ženám místo pistole revolver.

• Citovat
  • Upravit
2933
15.3.17 00:12

@Janli jejda…no ale střelnici mi pak vybírá PČR? nebo ne? jde to zjistit z jaké zbraně budu střílet???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
15.3.17 00:16

@Janli to jako fakt, ze nekdo dela zkousku na zbrojak s revolverem? 8o To je jak ja nevim, delat ridicak s automatem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
15.3.17 00:18

@ugluk taky jsem se nad tím trošku pozastavila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.3.17 00:22

@Mysis Nevím, jak to u vás chodí, ale tyhle informace by ti měl dát instruktor, který tě bude učit. Jinak můžeš zavolat na příslušné oddělení policie a vyptat se. U nás se dělají zkoušky pouze na jedné střelnici a zkušební komisař zároveň vede kurzy střelby.

• Citovat
  • Upravit
68965
15.3.17 00:25

@Mysis strelnice ti bude pridelena, nekdy do toho muzes mluvit. Kurz si stopro udelej na strelnici, kde budes delat zkousku, minimalne proto, ze si osahas primo ty zbrane, se kteryma se tam delaji zkousky (abys nebyla zvykla rvat cep nasilim a u zkousky ti vylitnul pri prvnim dotyku). V 99,9 % to bude pistole, ne nutne CZ75, i kdyz ta je asi nejobvyklejsi, nekde si treba smlsnou na CZ83, ktera se rozebira naprosto jinak… Taky ti muzou povedet, jaci komisari tam pri zkousce chodi a na cem se snazi nachytat. V realu tam pak muzou vylosovat nekoho uplne jinyho, ale casto se jich tam toci omezene mnozstvi. Jo a pri zkousce na skupinu B (coz doporucuju) muzes rozebirat i malorazku a brokovnici. Ale o by ti na kurzu taky meli ukazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
15.3.17 00:26

@ugluk diky za info..uz letim spat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
15.3.17 00:28

@Mysis ja tez, dobrou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.3.17 00:33

@ugluk A proč myslíš? Ke zkouškám stejně musíš ovládat jak revolver, tak pistoli nebo pušku. Všechny zbraně tam můžeš dostat k praktické zkoušce. Co ti dají, záleží na zkušební komisi. A pokud jsou rozumní a vědí, že na pistoli, co tam zrovna mají, je potřeba větší fyzická síla, tak to nekomplikují. Navíc u nás je tam komisař, který zároveň vede kurzy a ten už si hlídá, aby jeho žáci uměli všechno. Pokud dá někomu revolver, tak nejspíš jen proto, že ví, že si s pistolí poradí. Naopak, občas dostane chlap revolver a pak je z toho na větvi, protože si není jistý v kramflecích :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
30313
15.3.17 06:58

Ahoj, taky mám ZP už 10 let. Na zkouškách můžeš dostat pistoli, revolver a při B i brokovnice a malorážka. Chlap sám učí lidi na ZP a ukazujeme jim všechny způsob rozborky pistole (CZ75, CZ83 a CZ50). Jinak je třeba se hlavně naučit bezpečnost, nesahat na spoušť, mířit do bezp. prostoru atd. Instruktor by měl vědět, na čem vaše PČR bazíruje. Co bych poradila udělat si rovnou skupinu B i E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
15.3.17 08:25

@Janli já jsem o tom fakt nikdy neslyšela, přijde mi to jak nebe a dudy, už jenom ty možné závady. Vždyť revolver je v podstatě primitivní mechanická záležitost (možná proto je mám tak ráda :mrgreen: ). Čímž nezpochybňuju, že když se najde superpřipravený expert, který rozebere pistoli levou zadní do pár sekund i poslepu, nemůže ho revolver zaskočit :mrgreen: Pochopila bych to ještě na střelbu, ale fakt obecně předvést rozborku revolveru, by mě zajímalo, co na to policajti, co to dozorují. Možná je to tím, že u vás máte jen toho jednoho komisaře, ale fakt bych na to nespoléhala a tu pistoli se stopro naučila (všechny alternativy dané střelnice), s největší pravděpodobností ji člověk u zkoušky potká.
Možná by zakladatelka mohla napsat, odkud je, třeba jí někdo poradí konkrétněji, v některých lokalitách fakt není moc možností, kam jít a koho tam potkat. Někde naopak nepočítaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.3.17 09:50

@ugluk Jen jsi to špatně pochopila. Ten revolver opravdu dostane jen ten, o kom komisař moc dobře ví, že i pistoli dá levou zadní. Nebo pokud si chce někoho proklepnout tak revolver dostane navíc. Rozhodně se tady nikomu nic neusnadňuje. Všichni musí umět na 100%. Už jen proto, že tady máme jen jednu střelnici a nikdo tady o žádný nemehla nestojí. Jeden průšvih a měli bysme na rok střelbě…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová