Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Z tvého popisu máš doma egoistického namachrovanýho týpka, co má potřebu se po tobě vozit. Ukončila bych to. Respektive s někým, kdo kolem mě projel těsně po nehodě, nezastavil a ještě mě sprdnul, že jsem mu v tu chvíli neodepsala na sms, bych v životě na rande nešla. Ty domácí hry na kočku a myš mi přijdou úplně uhozené.
@Anonymní píše:
@unuděnáJak to myslíš na kočku a myš?
No působí to tak na mě, takové žabomyší války. Nejdřív on odhání tebe, pak ty jeho. Místo abyste se domluvili, že všechno důležité proberete ráno/večer. Nemusela bys ho pak během dne prudit s líčením toho, jak se máš a kdyby pak bylo něco vážně nutného, věnoval by ti pozornost.
Já to většinou nedělám.
Pro mě je důležité, když mi potřebuje něco sdělit. Rýpla jsem si do něj takhle poprvé.
Ale jo máš pravdu, pak to fakt nikam nevede.
@unuděná píše:
Z tvého popisu máš doma egoistického namachrovanýho týpka, co má potřebu se po tobě vozit. Ukončila bych to. Respektive s někým, kdo kolem mě projel těsně po nehodě, nezastavil a ještě mě sprdnul, že jsem mu v tu chvíli neodepsala na sms, bych v životě na rande nešla. Ty domácí hry na kočku a myš mi přijdou úplně uhozené.
Asi tak…
Taky nechápu, jak jsi s ním mohla jít na rande, po zkušenosti s nehodou. Je to úplný hnus, to už bych nikdy nezapomněla. Je to manipulátor, snaží se všechno otočit, abys ty byla ta špatná.
Vůbec bych se s ním nehádala (nemůžeš vyhrát, i když máš pravdu, on to nikdy neuzná) a odešla bych.
@Anonymní píše:
@SecadoVíš co je sranda? Že on mě tvrdí, že jsem hodně dominantní.
A když mu řeknu, děláš si srandu? To ty! Tak se se mnou začne hádat a protože je fakt dobrej v argumentech, tak mě vždy uzemní,… Vždyt i to uzemnění je projev dominance! Že má poslední slovo a já ustupuji, protože to stejně nemá smyls no ne??!?
Fakt začínám být zmatená a nemám z toho vůbec dobrej pocit. Vyčítá mi, že se pak odmlčím a nemluvím s ním.. že se mu na mě ta urážlivost nelíbí.,,, A co mám jako dělat?Co jiného mi zbývá, než takhle reagovat.. Ještě jak říkáte můžu odejít…
Ano, vážně o tom uvažuji. Předtím toho dusna nebylo tolik, ale ted už je toho na mě vážně moc.
Z toho, jak to popisujes, to vypadá, že oba potřebujete mít navrch (možná chce mít on převahu a ty to nejsi ochotná akceptovat), tak spolu bojujete? Pokud bys s ním byla dál a měli jste dítě, mohla by ses rychle dostat do podřízené pozice (při mateřský je žena většinou finančně závislá na partnerovi - to dost míchá s kartami), pak se z toho těžko dostává. Já bych zdrhla. Evidentně máte každý jinou představu o svojí roli ve vztahu. Tobě to nevyhovuje, hledala bych jinde. Navíc má teda zvláštní způsoby, jak se ve vztahu prosadit ![]()