Zdobení stromečku, kdy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snorlaxik
18.12.24 18:28
@Lucy75 píše: Více

Proč úlet? Někdo si ten stromeček chce užít, udělat si doma vánoční atmosféru, když je venku teplo

• Citovat
  • Upravit
6690
18.12.24 18:35

Chtěla jsem zdobit dnes, ale miminak měl reakci na očkování. Takže jsme strávili den v posteli. Měl ovšem překvapivě dobrou náladu i s teplotami a průjmy. Takže jak přijde muž, skočím do sklepa pro ozdoby a ozdobím to zítra, snad tam mám i něco plastového, co mu mohu půjčit :mrgreen: jinak mám samé sklo :oops: potřebuji, aby byl hezký ještě 28. To máme poslední návštěvu, pro kterou tam budou drobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24946
18.12.24 18:36

@Snorlaxik chápu to plně pár dní předem..
ALE od listopadu sorry jako.. no, je rychlá doba, v Kiku bývá na vánoce už velikonoční zboží a v létě podzimní veverky, takže já se nedivím ničemu, jen to takhle nechci a užívám si konkrétně to období, které reálně JE…a to se všemi ptáčky, kytkami, muškáty a později s dýněmi a ještě později se stromečkem ;)
svět se trochu zbláznil a furt se spěchá kdoví kam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16436
18.12.24 18:42

Asi tak. Dýně teda vůbec neřeším, stejně tak Velikonoce. Ale Vánoce si užívám v době, kdy jsou. Ozdoby jen na okna, jinak nic, cukroví taky až klidně týden před Vánoci. Stromek mi klidně stačí pár dní a může se zase schovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9087
18.12.24 18:43

Nemuset nic extra na ŠD je právě absolutní svoboda. Žádná povinnost. Pohádky, klídek, salámpárek. Je plno prostoru na obchůzku se psem. Letos půjdeme pozdravit lamy v okolí. Hlavně jedné se líbí pes. Obvykle chodí návštěva. Nebo my jdeme na návštěvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30321
18.12.24 18:47

U nás to bývalo 24 dopoledne. Já jsem dávala baňky a naši pak dodali řetězy a třísně a večer jsem ho poprvé viděla osvětlený.

Nyní zdobíme 24 dopoledne, já pak už nic nedodávám ale rozsvěcíme taky až večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
18.12.24 18:48

A proč rychlá doba? někdo si to chce třeba užít, protože netráví vánoční prázdniny doma. K čemu by mi byl stromeček nazdobený 23.12., když bych si ho reálně užila 1 večer? :think: a advent reálně už je o tom těšení se na Vánoce.

• Citovat
  • Upravit
12884
18.12.24 18:50

@Lucy75 Lucy nezlob se, ale to, že jiní lidé mají jiné preference, než ty, co se týče stavění stromu FAKT neznamená, že se svět zbláznil. Nevidím důvod být slepě otroky tradice, když to těm rodinám může z XY důvodů prostě vyhovovat jinak. Jsou snad Vánoce o povinném následování přesně předepsaného skriptu, nebo o radosti?

My zdobíme cca 2-3 dny předem, podle toho jak dítě spí a kdy přijede tchýně (chceme dřív, protože u toho chceme koukat na svoje věci a ne na její). Dřív jsme zdobili 24 u tchánů, dokud byl tchán a nebyla dcera.

Těším se, až budeme zdobit s dcerou, zatím je spíš škodič :D

Příspěvek upraven 18.12.24 v 18:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
18.12.24 18:51

Mě táta tvrdí, že vždycky až 24.12., ale já si myslím, že to není pravda a že někdy jsme zdobili už den předem. Pamatuju si, že jsme pak seděli den před Vánoci u telky a stromek už svítil. Ale pamatuju si taky, že někdy jsme společně zdobili až na Štědrý den. Vždycky my děcka a táta.

Teď stromek doma nemám, ale kdybych měla, budu taky klidně zdobit už první adventní neděli, ať si ho užiju. Já budu na Štědrý den s rodinou, doma moc ne, takže mi přijde zbytečný mít tu stromek. Navíc ani nemám moc místa. Loni jsme byli na Štědrý den spolu s expřítelem, a to jsme strom měli. Kdy jsme zdobili nevím. Asi tak týden před bych řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9087
18.12.24 18:57

Nemyslím si, že je špatně, když někdo zdobí dřív a někdo si to nechá přesně na ŠD. Naštěstí je svoboda. Ať si každý dělá, jak mu vyhovuje, jak to cítí. Ale netřeba mít řeči, protože to nemá každý stejně. Sousedka dělá třeba br. salát 24. ráno a používá studené vařené zemáky. Tak ho chtějí, tak jim chutná. V pořádku. My večer. Ani jedna druhou trapně nepřesvědčujeme, jak to má být, co je lepší varianta. Ať si přece každý dělá, jak mu vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16436
18.12.24 18:59
@Kelsey1 píše: Více

Mamka dělala salát taky až ráno, do rána vychladly brambory. My děláme 23. večer, brambory vařím během dne, aby do večera vychladly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2525
18.12.24 19:02

Dle nálady a času nějaký prosincový víkend, ale ne později, než týden před Štědrým dnem. Odstrojuji opět někdy v průběhu ledna, už jsem zvládla i oba celé měsíce :lol: Každý rok 25. odjíždíme a chci si doma vánoční atmosféru užít, proto máme umělý. Odmítám se zbytečně honit 23. nebo 24., to už chci klid a pohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9087
18.12.24 19:08

Letos jsem zdobila tři stromky (dva v práci). Ješte se žádný neokoukal. A to má jeden mix barev. Což nemám ráda. Ale v práci je mi to nějak jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24946
18.12.24 19:09

@Liberalissima :mrgreen: však píšu několikrát, ať si to každý dělá dle sebe a jak mu to dělá fajn
o tom to přece je!

a že se mi nelíbí stromek v listopadu, tak to se mi fakt nelíbí, to ještě kolikrát u nás na jm se dalo venku do noci sedět a dozrávalo poslední víno…
a jestli se někomu líbí, ať si ho udělá
a já si ho udělám 22-23/12
a svět se zbláznil kvůli těmto i jiným věcem, jak je vidět na sítích a v přírodě i v politice…

a PS : pokládám za magorství, když přijdu v červnu do Kiku a mají tam jako hlavní tahák podzimní ježky a veverky… promiň, já jsem fakt hodně ukotvená v realitě a v čase..
a plavky na letní dovču jsem si šla koupit jinam, protože já matrix nepodporuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
18.12.24 19:28

My zdobili vetsinou 24, u malych deti v noci, to se ale dlouhodobe neudrzelo. Pak zdobeni prevzali kluci 23 kdy uz meli prazdniny a ja naopak musela na Stedry den do.prace.Od te doby co jezdime na Vanoce za teplem, zdobime pred odjezdem kolem 15.12. a Vanoce doma slavime az v lednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný