Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@1Janinka1 píše: Více
Nám jako malým nosil Ježíšek stromek současně s dárky, ale bylo to v domě s babi přes dvůr. V bytě by to bylo zbytečně strategicky náročné, spíš nenápadně neproveditelné. Takže u nás jsme přepracovanému Ježíšku pomáhali tím, že jsme se o stromek postarali sami dopředu, aspoň věděl, kam s dárky. Zdobit ho tajně nějakou předchozí noc by se mému dítku vysvětlovalo fakt hodně špatně, ani ve školce by nepřijalo, že to může mít Ježíšek tak špatně zorganizované, že musí chodit nadvakrát a jak to stíhá, když nemá pomocníky jako Santa.
Mně by zase přišlo smutný, připravit se o ten společný čas při zdobení, kdy si tam dítě dává jím vybrané ozdoby
@Snorlaxik píše: Více
Tak nějak. Naši zdobili sami, nebo spíš táta sehnal stromek a připravil do stojanu, nanosil ozdoby a pak máma zdobila asi bychom jí při tom překáželi, nebo nevím. Já zdobila s dětmi a pak je nechala zdobit samotné. Bavilo je to a baví. Nepotřebuju všechno dělat sama.
@Kasandra159 píše: Více
No, super, první člověk! Tak že bychom nakonec nebyli tak úplně z jiného světa? 😁
Nojo, tak v bytě a bez možnosti děcka někam poslat či zavřít je prakticky nereálné, chápu.
@Snorlaxik píše: Více
Mně právě naopak. Jak to mám do morku kostí zažité takto, tak na to nahlížím tak, že by přišly o to kouzlo nadílky.
Nevím, jak to popsat, ale takto se mi to líbí nejvíc. ![]()
U nás bylo kouzlo naopak to zdobení a že večer před ŠD už to doma krásně vonělo ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Je pěkný, že každá rodina má svoje zajeté tradice, které si drží a vzpomínky.
![]()
Já si zdobení v klidu a pohodě včas před Štědrým dnem užívám a jinak bych to ani nechtěla. Společně s dítkem to navíc byla větší zábava.
Tak tradici nedržím, respektive zdobíme stále 23., někdy už 22., ale máme umělý stromek. Živý je živý, ale máme málo místa a odmítám dávát za to tolik peněz ![]()
Zdobime nazacatku prosince, ja spolecne s detmi, ted uz teda spise deti samy, ja davam svetylka akorat a na konci to po nich doladim (9 a 5 let). Uzivame si vanocni atmosferu pred Vanoci. Po Vanocich pak odjizdime a pri chozeni do prace uz ten stromecek po Vanocich to kouzlo ztrati. Mame zivy stromecek.
Jo a jako deti jsme ja i manzel zdobili az 24.12., proste jsme to zmenili. Zijeme v zahranici a zdobi se tu nazacatku prosince (1.advent) v podstate vsude, tak jsme ten zvyk hned prijali ![]()