Zdražení obědů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
3.5.22 15:22

U nas druhý stupeň 33 Kč za jídlo a porce dostatečné

• Citovat
  • Upravit
74217
3.5.22 15:23

U nás se v lednu zlevňovalo. Nějak o 2 kč. Už si nepamatuji proč. Nebyla to asi podstatná informace, když si ji nepamatuji. Čekám, kdy to zvednou zpět a přidají. Jinak to neřeším. Na oběd budou chodit stejně.

@janickaIII píše:
Mlicka a zdravé sušenky, ale asi nejsou součástí obědu, ale dotovaná zvlášť a „zdarma“ (rodiče nic škole neplatí, přispívá na to asi MŠMT či něco podobného). Po školách se pak často válí krabičky mlék, které nikdo nechce.

Je to součástí obědu. U nás taky to mají. Aby vedoucí splnila spotřební koš. Tak občas mají k obědu bonus. Dneska bylo jakoblko. Minulý týden byl Termix přídavek k obědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
828
3.5.22 15:27

Ve skolce (soukromé) jídlo 100kc den - zdražení o tusim 15kc/den, skola je 23kc obed bez svaciny, ta nezdrazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
3.5.22 15:29

U nás ve školní jídelně se zdražilo o 5 Kč a syn si neustále stěžuje, že dávají málo, např. 3 knedlíky (je mu skoro 14).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
3.5.22 15:34
@janickaIII píše:
Mlicka a zdravé sušenky, ale asi nejsou součástí obědu, ale dotovaná zvlášť a „zdarma“ (rodiče nic škole neplatí, přispívá na to asi MŠMT či něco podobného). Po školách se pak často válí krabičky mlék, které nikdo nechce.

krabička s mlékem nebo bez je ještě ta lepší varianta. Když je ovoce, je to všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
3.5.22 15:34
@Labužník mirabelka02 píše:
Zmwnšování porcí…to je snad dané normou, kolik gramů má vážit hlavní jídlo, příloha, maso…to mi přijde nezákonné. Ví někdo, jestli normování platí?

Samozřejmě, že platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
3.5.22 15:37
@Kelsey píše:
U nás se v lednu zlevňovalo. Nějak o 2 kč. Už si nepamatuji proč. Nebyla to asi podstatná informace, když si ji nepamatuji. Čekám, kdy to zvednou zpět a přidají. Jinak to neřeším. Na oběd budou chodit stejně.Je to součástí obědu. U nás taky to mají. Aby vedoucí splnila spotřební koš. Tak občas mají k obědu bonus. Dneska bylo jakoblko. Minulý týden byl Termix přídavek k obědu.

tak k obědu to má občas každý, ale pořád ještě běží ovoce a mléko do škol, bývá vždy mléko, k tomu střídavě ovoce, zelenina, sýry a tak různě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.5.22 15:38
@Lil Kitkatt píše:
U nás ve školní jídelně se zdražilo o 5 Kč a syn si neustále stěžuje, že dávají málo, např. 3 knedlíky (je mu skoro 14).

A přidat si opravdu nemohou? U nás se při výdeji kuchařky ptají, že kolik chce knedlíků. Dětem sice dávají 1-2 ks. Ale pak normálně přidávají. A to se kluci štengrují, který sní víc. Že je pak i krotím, ať se uklidní, protože jim bude špatně. Na prvním stupni jich chtějí snít i přes deset. U nás se nepřidává maso. To každý dostane svoji určenou porci. Ale přílohy, polévku, salát nebo kompot opakovaně přidají. Loni jsem dělala dohledy u starších dětí. Tam se obědvalo pomalu za běhu a honem ven (jak granát u zadku). Nemají čas, ať posedí a přidají si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1635
3.5.22 15:39

Nám údajně zdraží až od nového školního roku o 5-10 Kč za oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.5.22 15:41
@janickaIII píše:

Jo, asi je to v rámci toho mléko/ovoce do škol. Nicméně děti jsou poučené, že pokud spolužáci nechtějí, mají to zrekvírovat a donést domů, ušetříme. :mrgreen:
Když ta mlíka nevypijí sami, liju si to do kafe. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.5.22 15:41
@vokishka píše:
tak k obědu to má občas každý, ale pořád ještě běží ovoce a mléko do škol, bývá vždy mléko, k tomu střídavě ovoce, zelenina, sýry a tak různě.

Mi to nepovídej. Dělám to snad čtvrtý rok. A doufám, že od září štafetu vezme někdo jiný. Nevím, jak to mají jiné školy. Mi veze závoz co 14 dní a vždy ve stejný den i čas trefí celkem stejně. Většinou si půjčím deváťáky a hned to celé škole rozdělíme, ať se toho ten den zbavím. Nemám tolik lednic, abych mléčné opatrovala a dávala na etapy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
3.5.22 15:43
@Kelsey píše:
A přidat si opravdu nemohou? U nás se při výdeji kuchařky ptají, že kolik chce knedlíků. Dětem sice dávají 1-2 ks. Ale pak normálně přidávají. A to se kluci štengrují, který sní víc. Že je pak i krotím, ať se uklidní, protože jim bude špatně. Na prvním stupni jich chtějí snít i přes deset. U nás se nepřidává maso. To každý dostane svoji určenou porci. Ale přílohy, polévku, salát nebo kompot opakovaně přidají. Loni jsem dělala dohledy u starších dětí. Tam se obědvalo pomalu za běhu a honem ven (jak granát u zadku). Nemají čas, ať posedí a přidají si.

Prý jeden knedlík mu s omáčkou přidají, ale to je málo a nejspíš tam pak ani nejdou, že to nemá cenu. :roll: Polévku ani kompot puberťák přidat nechce. :lol: Já vím, je to boj, nechtějí, aby se plýtvalo, ale prostě kluk ve 14 těch knedlíků sní minimálně 5 na 100%. Stížnosti jsou u nás na denním pořádku a pořád mě pobízí, ať ho odhlásím, že má stejné hlad a zbytečně za to platím. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
3.5.22 15:47
@Kelsey píše:
Mi to nepovídej. Dělám to snad čtvrtý rok. A doufám, že od září štafetu vezme někdo jiný. Nevím, jak to mají jiné školy. Mi veze závoz co 14 dní a vždy ve stejný den i čas trefí celkem stejně. Většinou si půjčím deváťáky a hned to celé škole rozdělíme, ať se toho ten den zbavím. Nemám tolik lednic, abych mléčné opatrovala a dávala na etapy.

u nás to školník s někým napočítá podle tříd, každý má svoji hromádku a učitel s děckama si pro to dojdou. Ale taky se občas stane, že tam někdo nedojde a zůstane to tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
3.5.22 15:54

Zdražili o 2 Kč, ale naše dítě je schopné si 4× přidat :zed: takže já bych se nedivila kdyby po nás brzy chtěli zaplatit za 2 děti :lol: ( jedná se o školku)

Příspěvek upraven 03.05.22 v 15:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.22 15:55

Tak to zírám, protože 3 knedlíky pro 14letého mi přijde fakt zoufale málo. Pamatuji, jak kluci v tomto věku v 70. a 80. letech běžně dostali 10 - 12 knedlíků, když si o ně v jídelně řekli. Ovšem to se tehdy ještě nějaká zdravá výživa neřešila, bylo to k omáčkám, česká klasika - rajská, koprová, znojemská…vařili tam výborně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí