Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ludmilaadamkova píše:
@vokishka Já jsem taky jako dítě milovala sladký obědy krom tedy buchtiček se šodo..nevím proč ale teplý puding mi nějak nechutná
tak já mám raději teplý pudink než studený
@vokishka Fakt? to já ještě nejradši když je z ledničky vychlazený… a navrch mi babi dávala štávu ![]()
@ludmilaadamkova píše:šťávu si dávám taky
@vokishka Fakt? to já ještě nejradši když je z ledničky vychlazený… a navrch mi babi dávala štávu
Synovi zjistili alergii a HIT, takže já už zdražení obědů řešit nemusím. Řeším teď každodenní vaření
miluju ![]()
@vokishka píše:
tak u nás když je výběr, tak vidím, že většina děcka má právě krupici. I mé děti ji milovaly, doma prý není taková
Jo, děti si ji taky vždycky objednání (mají na výběr ze dvou jídel). ![]()
Krupicovou kaši někdo ji. Někdo to vrací. Za šest let dohledu v jídelně jsem letos viděla prvně párek k něčemu. A minimálně půlka dětí v můj čas dohledu ho odmítla, že párek nejí, nemá rádo. To jsem úplně zírala.
@Kelsey píše:
Krupicovou kaši někdo ji. Někdo to vrací. Za šest let dohledu v jídelně jsem letos viděla prvně párek k něčemu. A minimálně půlka dětí v můj čas dohledu ho odmítla, že párek nejí, nemá rádo. To jsem úplně zírala.
já zase občas vidím, že sní právě jen ten párek, třeba ted, když byl s čočkou ![]()
@Svistice píše:
Jo, asi je to v rámci toho mléko/ovoce do škol. Nicméně děti jsou poučené, že pokud spolužáci nechtějí, mají to zrekvírovat a donést domů, ušetříme.
Když ta mlíka nevypijí sami, liju si to do kafe.
@vokishka píše:
já zase občas vidím, že sní právě jen ten párek, třeba ted, když byl s čočkou
U nás čočku s parkem inspekce „zakázala“. Nevyhovuje, moc bílkovin. Tak je čočka s chlebem. Starší čočku miluje (teda hlavně tu školní, doma jak kdy), mladší zásadně objednává to druhé necockove jidlo. ![]()
@Svistice píše:
U nás čočku s parkem inspekce „zakázala“. Nevyhovuje, moc bílkovin. Tak je čočka s chlebem. Starší čočku miluje (teda hlavně tu školní, doma jak kdy), mladší zásadně objednává to druhé necockove jidlo.
Přesně. Buď mají samotnou kaši s chlebem a okurkem. Nebo k tomu mívají baby karotku.
@janickaIII píše:tak to je máš dobře naučené
![]()
Jo, holka tudle dostala pochvalu, přitáhla šest mlicek. ![]()
@Svistice píše:
U nás čočku s parkem inspekce „zakázala“. Nevyhovuje, moc bílkovin. Tak je čočka s chlebem. Starší čočku miluje (teda hlavně tu školní, doma jak kdy), mladší zásadně objednává to druhé necockove jidlo.
já ji mívám s vajíčkem a bramborama
Jo, předpokládáš dobře…vono se to nesmí už ani s tím vejcem na tvrdo. Nebo nedej bože, smažené vejce jako volské oko…tak to musí ty děti tlačit s chlebem…brr…moc bílkovin, to je ten důvod. To si dáš jedno vajca s čočovicí a sež z toho na prkně.