Zdražení obědů

82
3.5.22 14:14

zdražení obědů

Ahoj, mám prosbu. Jak se ve vašich školách vypořádali se zdražením potravin? Na naší škole nezvedli cenu jídel, ale dávají dětem výrazně menší porce. Máte taky podobné zkušenosti? Nebo zvedli cenu jídel? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
3.5.22 14:17
@bamboo píše:
Ahoj, mám prosbu. Jak se ve vašich školách vypořádali se zdražením potravin? Na naší škole nezvedli cenu jídel, ale dávají dětem výrazně menší porce. Máte taky podobné zkušenosti? Nebo zvedli cenu jídel? Díky!

U nás už v září zvedli o 2Kč oběd, to se děje tak jednou za 3-5 let standardně, ale aktuální zdražení jsme nijak nepocítili, ani na porcích, ani na ceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
3.5.22 14:18

Máme 36 kč na den což nechápu. Porce nevím jaké dávají aktuálně ale dítě ze školky hladové nechodilo..

• Citovat
  • Upravit
18637
3.5.22 14:24

@bamboo zvedali myslím od dubna asi o 2-3 Kč. Je to dotované tak asi dostali víc peněz tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
3.5.22 14:29

Nám zatím nic nehlásili, tak asi ne. Ale tedy když jdu teď do obchodu s potravinami, tak se nestačím divit, jak ceny rostou. Hrůza. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
3.5.22 14:29

U nás zdrazili o pár korun. Velikostí porcí nevím, ale děti ze školky hladove chodí, ačkoli je učitelka chválí, že krásně jedí a děti si pravidelně přidávají.

Ale moje děti prostě jedí hodně, když jim dají k svačině 80g jogurtu (videla jsem), tak mají hlad, doma snědí cca 170 g a vlocky k tomu. Ten skolkovy jogurt je navíc sladký ( :zed:), takže je to zaplacne na půl hodiny, ale na dýl ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8729
3.5.22 14:39

U nas ve školce zdrazili svačiny o 2 Kč, ve škole o 1 Kč. Obědy zůstaly stejné. Mně se to v podstatě nijak nedotklo, skolkovy svačiny neplatim a školní nepochopitelne zdrazily jen odpolední, které odhlasuju. Dopolední svačiny stojí pořád stejně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
@bamboo píše:
Ahoj, mám prosbu. Jak se ve vašich školách vypořádali se zdražením potravin? Na naší škole nezvedli cenu jídel, ale dávají dětem výrazně menší porce. Máte taky podobné zkušenosti? Nebo zvedli cenu jídel? Díky!

Velikost porcí je daná vyhláškou o školním stravování, takže zmenšování porcí pod tuto normu si škola nemůže dovolit.

Pokud máš dojem, že na vaší škole toto porušují, není nic snazšího než se proti tomu ozvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
@Fee-bee píše:
Nám zatím nic nehlásili, tak asi ne. Ale tedy když jdu teď do obchodu s potravinami, tak se nestačím divit, jak ceny rostou. Hrůza. :poblion:

Včera mi slečna prodavačka říkala, že holky v noci přeceňovaly většinu věcí o 5 Kč. Já jsem brala věci v akci, tak jsem si nevšimla.

• Citovat
  • Upravit
33005
3.5.22 14:41

U nás zatím nezdražovali, oběd pro 1. stupeň 30 Kč, pro druhý 32 Kč. Stále si mohou chodit přidávat. Stále mi tahají domu ještě mlíčka, ovoce nebo nějaké „zdravé“ tyčinky.
Počítám, že to zvednou od září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
3.5.22 14:59

V MŠ máme stravu za 42,–/den. Dítě mi domů hladové chodí, přesto, že údajně sní vše a občas si přidá (dle učitelky). Nevím, zda velikost porce zmenšili nebo má dítě větší spotřebu. Každopádně bych byla raději, aby se dítě ve školce najedlo tak, jak potřebuje. Klidně za vyšší cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
3.5.22 15:00
@Svistice píše:
U nás zatím nezdražovali, oběd pro 1. stupeň 30 Kč, pro druhý 32 Kč. Stále si mohou chodit přidávat. Stále mi tahají domu ještě mlíčka, ovoce nebo nějaké „zdravé“ tyčinky.
Počítám, že to zvednou od září.

Mlicka a zdravé sušenky, ale asi nejsou součástí obědu, ale dotovaná zvlášť a „zdarma“ (rodiče nic škole neplatí, přispívá na to asi MŠMT či něco podobného). Po školách se pak často válí krabičky mlék, které nikdo nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18637
3.5.22 15:14
@janickaIII píše:
V MŠ máme stravu za 42,–/den. Dítě mi domů hladové chodí, přesto, že údajně sní vše a občas si přidá (dle učitelky). Nevím, zda velikost porce zmenšili nebo má dítě větší spotřebu. Každopádně bych byla raději, aby se dítě ve školce najedlo tak, jak potřebuje. Klidně za vyšší cenu.

Me taky chodí hladové, ale kvůli tomu, ze nejí pomazánky - rybickovou, drozdovou, vajickovou… no prakticky žádnou a suchy chleba nebo rohlík jim nedaji. Mandarinku, kiwi atp si sami k jídlu nepripravi tak to dostávají domu. No musím vyzvedvat po svacine, jinak by tam hladovel. Občas když se to sejde s nějakým obědem, který je vylozene ‘Hitovka’ tak je mi ho lito, ze sní max polévku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
3.5.22 15:17

Zdražilo se už někdy v lednu o pár Kč a od té doby ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.22 15:21

Zmwnšování porcí…to je snad dané normou, kolik gramů má vážit hlavní jídlo, příloha, maso…to mi přijde nezákonné. Ví někdo, jestli normování platí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí