Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
V knize jmen píší domácí podoby jmen co si chtěla:
Theodora - Tea, Teuš(ka), Todora, Dor(k)a
Ráchel- Raška, Ráchelka, Chelka, El(k)a
Regína- Regi, Regínka, Reguš(ka), Regoušek, Regulka
Apolena- Apola, Apolka, Apolenka, Lenka, Poll, Polí, Polka, Lena
Malvína- Málka, Malvínka, Malvuš(ka), Malva
@elenkazed píše:
@Markéta80 Pro kluka sem to vymyslela s nadšením hned…ale holka mi dává zabrat
To máš dobré, my umíme vybrat pro holky a pro kluky je zatraceně těžký výběr se nemůžeme shodnout
![]()
@elenkazed píše:
@IvkaH Děkuju moc, snad z toho vyberu
nemáš zač když budeš chtít najít i jiné klidně napiš, není problém ![]()
@fayinka píše:
Mám sestřenku Ráchel, říkáme jí RajčeKdyž byla malá tak normálně Ráchelko..Apolenku máme ve školce, kde učím a říkáme jí apolenko, Apčo. Má sestřičku Andělku, krásný jména. Valinku máme taky v MŠ!!Mně se líbí Ellen a Elly.
upřímně, kdybych měla dceru Apolenu, tak za APču bych fackovala, to není deminutivum, to je zrůdnost
Neznám nikoho s takovým jménem, máme Nelu, je jich všude hodně, říkáme jí Nený, Nenu, Nenulko.. Ale vyplynulo to samo, kdyby mi někdo před porodem řekl, že jí budem říkat takhle, tak si budu ťukat na čelo ![]()
U syna ve třídě ve školce mají Ráchel - říkají jí Ráchelka.
@jizvíková píše:
upřímně, kdybych měla dceru Apolenu, tak za APču bych fackovala, to není deminutivum, to je zrůdnost
Já se sice jmenuji Radka, ale máma mi už od dětství říká Apoleno, Apolenko i Apčo. Apča mi přijde milá. ![]()
My mame Romea- Romicku, Micku, Meo…ale ja mu nejvic rikam mnisku ![]()
Theo, Thei, Theuško, Theinko. Cheli, Chelinko (měla jsem ve škole obě jména a takhle se jim říkalo ![]()
Apolena je hrozně krásné jméno, je moje vysněné už pár let. Manželovi se sice nelíbí a tak si radši udělal kluka, ale když druhé bude holka, tak se za ní budu rvát a jen tak neustoupím. A říkat jí budu Poli
My máme Alžbětu a oslovujeme ji-Bet, Betulko, Betko, Bety Bětuško, Betynko, Betásku…
@Markéta80 Pro kluka sem to vymyslela s nadšením hned…ale holka mi dává zabrat