Zdrobněliny u některých jmen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.5.15 21:41

@elanaa Já chtěla Leona, nebo Vilémka, ale partner se netvářil ani na jednoho a nakonec přišel s Leopoldem.

• Citovat
  • Upravit
74217
25.5.15 21:44

Leopold by byl Leo :-D. Viola se mi libi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31398
25.5.15 21:45
@Anonymní píše:
@elanaa Já chtěla Leona, nebo Vilémka, ale partner se netvářil ani na jednoho a nakonec přišel s Leopoldem.

aha…tak ale proč ne, když o tom přemýšlím (po tom původním šoku, že jsem fakt znala Poldu jediného a tomu by teď bylo už kolem 80), tak ono to není tak špatný, dneska se dává leccos :) a nakonec i k té Viole, proč ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.5.15 21:49
@Anonymní píše:
@elanaa @dani24687 @Petra1606 Druhá varianta chlapeckého jména je Ferdinand. Myslíte, že je to lepší? Všechna nám přijdou taková hezky lehce vznešená.

Ferdinand se mi nelíbí, si představím starého chlapa.
Na F se mi líbí Fabian (v okolí máme teď dva).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.5.15 21:50
@Anonymní píše:
A to už jsem byla spokojená že je vybráno a jen se vymyslí zdrobněliny. Mám pocit, že se vracíme na začátek.

Zdobněliny se vymyslí za pochodu, to bych neřešila.
Naše Magdalena je Majíšek a Jindřich je Jindrulka. V těhotenství mě takové tvary vůbec nenapadly, ono se to fakt vyřeší „samo“.

Ale Vilém se mil íbí víc :oops:, ovšem volat na děti Vildooo a Vioooloooo - no nevím, to by asi bylo matoucí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
25.5.15 21:55

A co rovnou zdrobněle Leošek? Tak já znám Ferdinanda a říkáme mu Fíďo, to se mi líbí víc než Leopold…ale vaše věc :lol: jinak Violce vše nej k svátku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
25.5.15 21:57

Kdysi jsem zažila psa Leopolda a říkali mu Balda. Už jsem přišla na to proč - je to z významu jména : "Jméno se přitom vyvinulo ze staroněmeckých jmen Liutpold a Liutbald, která se překládají jako „smělý“, „statečný“, „nebojácný“ („leute“ - „lidé“, „bald“ - „rychlý, smělý“).Ale nevím, jestli se vám jako domácí podoba Leopolda bude líbit. Jinak jméno se mi líbí, fakt mi zní vznešeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.15 22:00

@Lotuska Jé to je super. Baldík mi k tomu našemu kopalovi jde krásně :potlesk:. Hrozně moc děkuju!
@Ebixa Violce vyřídím :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
733
25.5.15 22:02

A Poli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.15 22:12

@zorkaV To vlastně taky, možná si časem najdu cestičku ke všem. :think:
@Pipet Zatím asi povede ten Baldík a necháme se překvapit co přijde :palec:.
Ještě jednou moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
20777
26.5.15 00:04

Vždyť mu můžete klidně říkat lvíčku (jako Leonku), na všech jménech se dá najít něco pěkného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
26.5.15 05:57
@Anonymní píše:
A to už jsem byla spokojená že je vybráno a jen se vymyslí zdrobněliny. Mám pocit, že se vracíme na začátek.

jo tak to se nemas ptat na emiminu.
Jmena jsou hezka (ja chtela leonarda), zdrobneliny neres, nakonec mu budete rikat uplne nejak jinak, treba „bobku“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
26.5.15 15:03

Hele, ty zdrobněliny fakt moc neřeš. My máme Jonáše a jediná zdrobnělina před porodem byla Jonášek (Jony se mi nelíbilo). Teď jsou mu 4 měsíce a říkáme mu Jonášku, Jony, Jonulko, Jonýsku…
A jestli se k sobě jména dětí hodí bych moc neřešila. My máme staršího Martina. Nemyslím si, že by k sobě Martin a Jonáš nějak ladili… Ovšem Marťulka a Jonulka nebo Marťásek a Jonýsek už jo :) Hele, to fakt přijde. ;)

A jak budete volat na Violu, víte? Jméno se mi líbí, ale nějak si neumím přestavit ji vůbec oslovit jinak než Violo nebo Violko… Ještě víc by se mně osobně líbila Violeta :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.15 15:42

@Salvaje Violka, Vivinka, Vivi, Viva, Via, Violinka. Violka byla jasná už od první chvíle. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Flenka
26.5.15 16:25

Jak pojmenovat Letinku

Ahoj, známá má opačný problém, slyšela na hřišti volat maminku na svou dcerku Lety a moc se jí to zalíbilo. Dáváme dohromady jak by se dala pojmenovat, v současné chvíli jsme přišly na jména Violeta, Leticie, Koleta, Skarleta, Nikoleta a Šarlet a někde na internetu byla i jména Leta a Arleta. Napadá vás ještě nějaké, nebo máte názory na vypsané? Zatím asi vede Leticie a myslím, že ji láká i Leta, ale s tou by byl asi boj. :nevim: Dík za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence