Zdrobněliny u některých jmen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
3.5.15 16:48
@Gituš píše:
Zdravím, potřebovala bych poradit :mrgreen:

Jaká zdrobnělina se dá ještě vymyslet ke jménu Kristiana - Kristianka, „Krisí“, Kika, Týnka. A další? Budu ráda za každý nový nápad :mrgreen:

Děkuji :kytka:

Stejné jako na Kristýnu plus ještě Aničko, Aninko, Ani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
3.5.15 16:59

Krista :mrgreen:, Kiky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
3.5.15 17:28

@kaja00 Krista je šílené :oops:

@pe-terka Jo, Anička nás nenapadla :mrgreen: Díky

@andrea.sb Kristy - to je dobrý, díky :kytka:

@andrea.sb I když je to mimo téma :mrgreen: Mám Sebastiana - a nikdo mu Basty neříká, všichni mu říkají Sebastiánku, Sebíku, Seby, Sebčo, když má puberťácké řeči tak je to Sebin :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
3.5.15 17:35

@Gituš jo já vím :mrgreen: Ale mě se to celý jméno nelíbí, jen varianta Týna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
3.5.15 18:01

@Gituš upřímně já tady to komolení jmen nechápu. Když se jmenuje Sebastian tak něco co začíná na Seb- to je jak kdyby jsme dceři měli říkat Rio, je Marie. :nevim: Mně to prostě nejde přes pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
3.5.15 18:31

Když máš tolik verzí pro Sebastiana, tak určitě něco vymyslíš pro holku. Nemám ráda takový zkomoleniny, a vůbec zdrobněliny. Raději dám jméno, které to nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
3.5.15 18:34

@jenika1 To jsi tedy přispěla do diskuze :mrgreen: Já mám naopak ráda, když je jméno flexibilní, takže tak.

@andrea.sb Tady nikdo nemluví o komolení Sebastiana :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
3.5.15 18:44

@Gituš já vím že ne, to byla reakce na to jak jsi psala, že máte Sebastiana a nikdo mu Basty neříká. Takže Kristiana bych viděla stejně, zdrobnělina začínající na Kris-, ne Tyna nebo Anna, jak tady zaznělo. Ale samozřejmě že je to každého věc jak si dítku rika. Jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
3.5.15 19:43

Ještě mě napadla Kikinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
3.5.15 19:59

Buď v klidu my chceme chlapečka Kristiána hold zdroběliny nejsou a my se z toho na hlavu nepostavíme :-) Takže ( Kristiánek) to jistí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
3.5.15 21:24
@Gituš píše:
Zdravím, potřebovala bych poradit :mrgreen:

Jaká zdrobnělina se dá ještě vymyslet ke jménu Kristiana - Kristianka, „Krisí“, Kika, Týnka. A další? Budu ráda za každý nový nápad :mrgreen:

Děkuji :kytka:

Kristy, Krišťa, Krisťa, Tina, Týnka, Týnuše, Týnuška, Týnečka, Kristl, Krista, Kristule, Kristulka, Kika, Kiki, Kikinka, Kíťa, Kítěnka, Kity, Kitynka, Týja, Tianka, Anka.

Vyčerpávající :mrgreen:. Znala jsem Christianu a říkalo se jí Tý, Tiano a my v Česku Tianko.

• Citovat
  • Upravit
519
3.5.15 23:22

Holky a jak byste říkali zdrobněle nebo jinak Jindřišce??když samo o sobě je už jméno zdrobnělé??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
3.5.15 23:25
@Holbinka píše:
Holky a jak byste říkali zdrobněle nebo jinak Jindřišce??když samo o sobě je už jméno zdrobnělé??

máme v rodině Jindřišku a odjakživa se jí říkalo Ina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
3.5.15 23:36
@Holbinka píše:

Jíja, Jíjenka, Jinďa, Jindra, Jindula, Jindule, Jinuška, nebo jako v Pelíškách Jindříšku ;).

• Citovat
  • Upravit
519
3.5.15 23:43

Díky holky, moc se mi to jméno líbí tak uvidíme, jsem zatím v 18tt ale jména to jsou boj, nic moc se nám zatím nelíbí, :nevim: nebo ho už někdo v okolí má. mám zatím varianty, Jindřiška nebo Andrea, kluk asi Petr to nevíme vůbec, prvního syna máme Martina, a příjmení Jelínková/Jelínek. tak co by se vám líbilo? nemáte nějaký tip?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze