Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Gituš píše:
Zdravím, potřebovala bych poradit![]()
Jaká zdrobnělina se dá ještě vymyslet ke jménu Kristiana - Kristianka, „Krisí“, Kika, Týnka. A další? Budu ráda za každý nový nápad
Děkuji
Stejné jako na Kristýnu plus ještě Aničko, Aninko, Ani.
@kaja00 Krista je šílené ![]()
@pe-terka Jo, Anička nás nenapadla
Díky
@andrea.sb Kristy - to je dobrý, díky ![]()
@andrea.sb I když je to mimo téma
Mám Sebastiana - a nikdo mu Basty neříká, všichni mu říkají Sebastiánku, Sebíku, Seby, Sebčo, když má puberťácké řeči tak je to Sebin ![]()
@Gituš jo já vím
Ale mě se to celý jméno nelíbí, jen varianta Týna ![]()
@Gituš upřímně já tady to komolení jmen nechápu. Když se jmenuje Sebastian tak něco co začíná na Seb- to je jak kdyby jsme dceři měli říkat Rio, je Marie.
Mně to prostě nejde přes pusu.
Když máš tolik verzí pro Sebastiana, tak určitě něco vymyslíš pro holku. Nemám ráda takový zkomoleniny, a vůbec zdrobněliny. Raději dám jméno, které to nepotřebuje.
@jenika1 To jsi tedy přispěla do diskuze
Já mám naopak ráda, když je jméno flexibilní, takže tak.
@andrea.sb Tady nikdo nemluví o komolení Sebastiana
.
@Gituš já vím že ne, to byla reakce na to jak jsi psala, že máte Sebastiana a nikdo mu Basty neříká. Takže Kristiana bych viděla stejně, zdrobnělina začínající na Kris-, ne Tyna nebo Anna, jak tady zaznělo. Ale samozřejmě že je to každého věc jak si dítku rika. Jen můj názor.
Buď v klidu my chceme chlapečka Kristiána hold zdroběliny nejsou a my se z toho na hlavu nepostavíme
Takže ( Kristiánek) to jistí
@Gituš píše:
Zdravím, potřebovala bych poradit![]()
Jaká zdrobnělina se dá ještě vymyslet ke jménu Kristiana - Kristianka, „Krisí“, Kika, Týnka. A další? Budu ráda za každý nový nápad
Děkuji
Kristy, Krišťa, Krisťa, Tina, Týnka, Týnuše, Týnuška, Týnečka, Kristl, Krista, Kristule, Kristulka, Kika, Kiki, Kikinka, Kíťa, Kítěnka, Kity, Kitynka, Týja, Tianka, Anka.
Vyčerpávající
. Znala jsem Christianu a říkalo se jí Tý, Tiano a my v Česku Tianko.
Holky a jak byste říkali zdrobněle nebo jinak Jindřišce??když samo o sobě je už jméno zdrobnělé??
@Holbinka píše:
Holky a jak byste říkali zdrobněle nebo jinak Jindřišce??když samo o sobě je už jméno zdrobnělé??
máme v rodině Jindřišku a odjakživa se jí říkalo Ina
@Holbinka píše:
Jíja, Jíjenka, Jinďa, Jindra, Jindula, Jindule, Jinuška, nebo jako v Pelíškách Jindříšku
.
Díky holky, moc se mi to jméno líbí tak uvidíme, jsem zatím v 18tt ale jména to jsou boj, nic moc se nám zatím nelíbí,
nebo ho už někdo v okolí má. mám zatím varianty, Jindřiška nebo Andrea, kluk asi Petr to nevíme vůbec, prvního syna máme Martina, a příjmení Jelínková/Jelínek. tak co by se vám líbilo? nemáte nějaký tip?? ![]()