Zdrobněliny u některých jmen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Flenka
3.5.15 23:46

@Holbinka Na mě je Jindřiška Jelínková dost dlouhé, ale zní to hezky zkusím vymyslet nějaké tipy, moment ;).

• Citovat
  • Upravit
148986
3.5.15 23:46
@lovesmile píše:
Ještě mě napadla Kikinka.

To ne :pocitac: :zed: to kdyz rikali ve skole nasi Kristyne tak jsem nadskakovala.To mi prijde jak na jezevcika :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
3.5.15 23:55
@Holbinka píše:
Díky holky, moc se mi to jméno líbí tak uvidíme, jsem zatím v 18tt ale jména to jsou boj, nic moc se nám zatím nelíbí, :nevim: nebo ho už někdo v okolí má. mám zatím varianty, Jindřiška nebo Andrea, kluk asi Petr to nevíme vůbec, prvního syna máme Martina, a příjmení Jelínková/Jelínek. tak co by se vám líbilo? nemáte nějaký tip?? :)

Líbilo by se mi:

Emílie Jelínková :srdce:
Daniela Jelínková

Alena Jelínková
Irena Jelínková

Eliška Jelínková
Darina Jelínková

Jarmila Jelínková
Julie Jelínková

Dorka Jelínková
Aloisie Jelínková

Nevím jestli nejsou na tebe moc ujetá. Když tak zhodnoť a já se ještě zamyslím :).

• Citovat
  • Upravit
Flenka
3.5.15 23:56

.

Příspěvek upraven 14.02.16 v 22:11

• Citovat
  • Upravit
519
3.5.15 23:59

@Flenka tak Emilie jelínková mi přijde divné když se to čte( lije-jeli),Danila ne, je to býválá mého muže :) Alenku už v rodině máme, Aloisie to stejné jak u Emilie, z tvých návrhů se mi líbí ta Jarmilka. Ujetá nejsi, děkuji za každou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148986
4.5.15 00:12

Jelinkova-Dagmar, Lucie, Marika, Jolana, Denisa. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
4.5.15 00:21

.

Příspěvek upraven 14.02.16 v 22:11

• Citovat
  • Upravit
390
4.5.15 00:47

Holky můžu se zeptat na zdrobněliny na jméno Viktorie? Vim jen Viktorko, Viky a pak mě nic moc nenapadá. A ještě na kluka Marek :) tam mám jen Marečku a Máro :think: Jména už jsou jistý, ale těch zdrobnělin asi moc neni. Ikdyž zase se to nebude až tak moc komolit. Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
4.5.15 09:06
@deny918 píše:
Holky můžu se zeptat na zdrobněliny na jméno Viktorie? Vim jen Viktorko, Viky a pak mě nic moc nenapadá. A ještě na kluka Marek :) tam mám jen Marečku a Máro :think: Jména už jsou jistý, ale těch zdrobnělin asi moc neni. Ikdyž zase se to nebude až tak moc komolit. Děkuju :kytka:

Napíšu odvozeniny obecně co znám, nebo mě napadnou, třeba si něco vybereš :kytka::

Viky, Viktorka, Viktorinka, Vikča, Vikouš, Vikuška, Vikuše, Vikinka, Torinka, Torinečka, Torča, Torka, Tota, Riri, Ririjka.

Mareček, Mářa, Mára, Markus, Markusek, Márky, Mařena, Marouš, Maroušek, Maríšek, Marčík, Marča.

• Citovat
  • Upravit
519
4.5.15 10:32

@Anna766 @Flenka děkuji za tipy holky zlatý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
4.5.15 21:31
@Holbinka píše:
Holky a jak byste říkali zdrobněle nebo jinak Jindřišce??když samo o sobě je už jméno zdrobnělé??

Jmenuje se tak moje sestřenice. Vždycky se o ní mluvilo jako o Jindřišce a oslovovali jsme ji „Jindři“ nebo „Jindro“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
4.5.15 21:36

@Holbinka Jinak, ta Andrea, co jsi psala, je hezká.
Tady, co jsme zvažovali my, když jsem čekala našeho Jonáška:
Aneta, Beata, Daniela, Adriana, Justýna, Valentina a poslední dobou se mi strašně líbí Tea/Thea/Teodora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
4.5.15 21:41
@Flenka píše:
Napíšu odvozeniny obecně co znám, nebo mě napadnou, třeba si něco vybereš :kytka::

Viky, Viktorka, Viktorinka, Vikča, Vikouš, Vikuška, Vikuše, Vikinka, Torinka, Torinečka, Torča, Torka, Tota, Riri, Ririjka.

Mareček, Mářa, Mára, Markus, Markusek, Márky, Mařena, Marouš, Maroušek, Maríšek, Marčík, Marča.

Moc děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
4.5.15 21:44

@deny918 Není zač, ono to postupně stejně vyplyne, to by se člověk mnohdy divil :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
148986
4.5.15 21:56
@Flenka píše:
@dema18 Není zač, ono to postupně stejně vyplyne, to by se člověk mnohdy divil :mrgreen:.

Jo jasne…znam rodinu co maji tvrdy hochy Marka a Adama :P :mrgreen: pro maminku to ovsem byli Maruska s Andulkou…

:P :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko