Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte, malá měla dneska úplně zelenou stolici. Mám dojem, že jsem někde četla, že to snad znamená, že vypila jen přední mléko. Nevíte, jak dlouho prochází mateřské mléko trávením kojence? Abych věděla, kdy to kojení odflákla
.
Tak po 24hodinách. Zelená stolice, ale nemůsí být nic závažnýho, třeba jen nadbytek železa a nebo se jen okysličuje a pak zezelená. Vůbec bych se toho nebála
![]()
Ahojky. Tak mě v nemocnici říkali, že zelená stolice značí špatné trávení. Kvůli tomu nám dělali test na rotaviry. O mléku nic neříkali tak ![]()
Holky, jestli berete po porodu ještě železo, tak se nedivte…já jsem ho pak musela přestat brát, protože jsme se Sami nebyly schopné kakat.
Po železe je stolice přirozeně nazelenalá až zelená a naše mudra nám, řekla, že to opravdu není nic špatného. ![]()
Ahoj u kojeneho ditete nezalezi na barve stolice, vetsinou jsou to jen myty…rika ma porodni asistentka. Mala ma taky obcas nazelenalou, zalezi i co jsi snedla…hold jak se zadari ![]()
Mě někdo jednou říkal, že zelená stolice jednak nadbytek železa a jednak je to hladová stolice ![]()
Zelená stolice může být klidně opravdu jenom reakce na Tvoje jídlo… Máme to s Marečkem taky tak (a i Helenkou to bývalo), jednou za 2-3 dny kaká dozelena, jinak normálně. Železo neberu a malý přibírá ažaž.. ![]()
Doporučuji projít také archiv na toto téma pomocí vyhledávání: https://www.emimino.cz/…use/hledani/?…
Ahoj, tak my jsme měli zelenou stolici 14 dní, nakonec to bylo tím, že jsem už měla slabé mléko.Musela jsem začít přidávat Sunar a zelené kakání bylo pryč.U nás to bylo hladem ![]()