Zeleninové polévky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
PajinkaT
7.2.13 12:20

Zeleninové polévky

Ahoj maminky.

Mám 7-mi měsíčního chlapečka a jíme snad už úplně všechno. Chci mu polévky a vlastně i svačinky často střídat, ale bohužel už mi došli nápady.
Poradíte mi prosím co a jak děláte dětičkám vy?? Určitě mi to hodně pomůže, nemám moc času brouzdat po internetu a hledat recepty.

Děkuji všem za příspěvky..:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31269
7.2.13 12:28

A co mu dáváš? aby se tu neopakovalo to, co už znáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31269
7.2.13 12:31

Jinak polívky - jako dětské „polívečky“ se dají dělat z čehokoliv, vezmeš zeleninu co máš, do trochy vody, nakonec rozmixuješ a zjemníš lžičkou másla.
Je jedno, jestli to bude květák, hrášek, mrkev, celer, petržel, brambory, cuketa, dýně, různé kombinace.
Třeba bramboračku, já dávala i vývary různé s klasickými zeleninovými směsmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
7.2.13 12:38

@Mar__tanka1983 : Tak nějčastěji dělám tyhle : Mrkev, rýže, krůtí maso, pórek. Brokolice, mrkev, brambor. Mrkev, zelené fazolky, ovesné vločky. Květák, brambor a do toho pak dám uvařit žloutek. Mrkev, hrášek, brambor. Petržel, kuřecí maso, brambor, mrkev. Špenát, brambor. Kukuřice, rýže, mrkev. Mrkev, petržel, hrášek, ovesné vločky.
teď jsem narazila na dýni tak dávám už i tu.
Z cukety nic neznám, nic jsem z ní nikdy nedělala můžete mi prosím napsat jak jí děláte?
Jinak odpoledne má přesnídávku, druhý den bílí jogurt, další den banán, pak zase přesnídávku ale z jiného ovoce. Nevíte co ještě malej může?

• Citovat
  • Upravit
15074
7.2.13 12:38

Dá se do toho zavařit taky spousta věcí. Kuskus, jáhly, těstoviny, vločky, bulgur, rýže, zahustit obilninovou, kukuřičnou kaší, to je taky dost obměn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
7.2.13 12:40

@hofka : tak kuskus ani jáhly jsem nikdy nedělala. Těstoviny normální co kupuju pro nás nebo nějáké jiné např. nějáké Bio?? Bulgur ani nevím co je.. :D
Můžete mi sem prosím napsat jak dělat ten kuskus atd??? Děkuji moc!

• Citovat
  • Upravit
3429
7.2.13 12:42

@PajinkaT A co mu dáváš? Já jsem v tomhle věku klasicky mixovala zeleninu s trochou olivového oleje, do toho trošku kmínu, bazalky, pažitky… aby to bylo trochu ochucené. Nebo jsem dělala vývary, později rýži s dušeným masem, občas omáčku typu koprovka
Ty svačinky taky klasika, přes zimu kupované, v létě ovoce ze zahrady. Hodně jsem dávala bílý jogurt s rozmačkaným ovocem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
7.2.13 12:43

@Z.jev : kmín do polévek taky přidávám i Fenykl. Omáčku v 7-mi měsících může?? Já se právě dost bojím protože přece jen je to moje první tak ještě moc nevím co a jak. Věřím, že až bude druhé bude to uplně jinačí.. :D

• Citovat
  • Upravit
15074
7.2.13 12:45

Kuskus normálně přihodím do vařící se polévky. Trošku. Případně na obalu je návod na základní přípravu. Tohle je vpodstatě taky těstovina:-) Těstovin je spousta druhů, dětské i klasické, z různých surovin. Myslím, že je jedno jaké. Asi taky záleží, jestli už mrně zvládá kousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12680
7.2.13 12:47

@PajinkaT Cuketa se dá použít jako jakákoli jiná zelenina, co jsi tu jmenovala :) můžeš jí přidat do těch polívek, co jsi psala, nebo třeba : květák, cuketa, brambor :) (omyješ, nakrájíš nebo nastrouháš, uvaříš, rozmixuješ :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
7.2.13 12:47

@PajinkaT Mě doktorka omáčku schválila, v sedmi měsících už lepek může. Jasně, že jsem je dělala upravené vzhledem k věku a neměly to denně
A je to fakt, u prvního dítěte jsem byla ze všeho vyplesklá a u druhého jsem si říkala, jak jsem byla tenkrát blbá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
7.2.13 12:48

@hofka : Zatím vše úplně mixujeme, ale tak rozmixovat těstoviny není problém. A to koupím kdekoliv nebo v nějáké zdravé výživě? A prosím Vás co je to jen Burgur?? To opravdu slyším poprvé..:) Jinak děkuji určitě vyzkouším..:)

• Citovat
  • Upravit
31269
7.2.13 12:51

@PajinkaT může - nemůže, to záleží, jak chceš ty. Některé maminy do roka nedají ani kapku smetany nebo mlíka, jiné to neřeší ;)
malý už v 7M dostával od lecčehos ochutnat. Přesně ti to neřeknu, ale prostě když to nebyl zrovna guláš, tak pár lžiček dostal a uvidělo se, jak na to reagoval.
Jinak co se týče rozmanitosti zeleninových polévek, tak si myslim, že toho děláš dost.

Kuskus se jen zaleje horkou vodou a přikryje. Nic složitého, já mu z toho třeba dělala „saláty“. Přidala sem tam nějakou zeleninu na drobounko (syrovou), malou lžičku oliváče a jak se olizoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
7.2.13 12:52

@Tůmička : Dobře při nákupu koupím cuketu a vyzkouším..:) Děkuji :)

@Z.jev : K doktorce jdu v úterý tak se jí na to schválně zeptám, jdeme sice jen na vážení, ale tak zeptat se jí stihnu..:) Noo já se hrozně bála ve 4. měsících mi Dr. řekla, že mu mám začít dávat mrkev a brambor, pak mi řekla že už můžu maso - bílé, pak jsem jela na 3 týdny k mé mamce a to jsem jen koukala co mu všechno vařila.. :D Se toho nebála, a jsem za to ráda. Zatím jsem nenarazila na nic co by mu nechutnalo..:)

• Citovat
  • Upravit
12680
7.2.13 12:56

@PajinkaT Jo a nemusí se loupat :) v té slupce je to nejlepší, takže já (sice ještě nevařím pro děti) jí akorát hodně pečlivě umeju kartáčkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí