Zemřel mi táta :o(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5548
26.4.13 00:55

@Gingerka Dva mě a ještě jednoho debílka, ale bratr bydlí v bytě po své mámě a já jsem odhlášená a tatínek je boužel…mrtev :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
26.4.13 00:58

@maminka189
Já takhle přišla o všechny věci po mamce…
Tam se zase jako hovado choval její druh, u kterého bydlela.. :twisted: :twisted:
Chvíli jsem se s ním dohadovala, ale pak jsem se složila a nakonec jsem se rozhodla nechat to být, protože mě to akorát vysilovalo. Navíc jsem si brala k sobě mladšího brášku a začalo lítání na sociálku a soud aby mi byl svěřen do péče..
Drž se! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
26.4.13 01:00
@maminka189 píše:
@Gingerka Dva mě a ještě jednoho debílka, ale bratr bydlí v bytě po své mámě a já jsem odhlášená a tatínek je boužel…mrtev :,(

To že jsi odhlášená nic neznamená… Do dědictví budete vstupovat spolu s bratrem.
Má někdo klíče od toho bytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
26.4.13 01:02

@Gingerka Tak to mě moc mrzí :(,ale mě v cestě nic nestojí a o ty věci chci a budu bojovat a klidně půjdu i přez mrtvoly. Kašlu na vybavení ale ty fotky…to se prostě nedá napsat jakou pro mě mají hodnotu. Kdyby jsem vyhrála sportku a měla si vybrat zda výhru a nebo tohle tak neváhám a vezmu fotky atd a neváhám :,( :,(
Tohle 100% nepřekousnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
26.4.13 02:49

Upřímnou soustrast. U dědického řízení s notářem můžeš dědictví odmítnout pokud tam je dluh. Záleží taky na tom, jak se domluvíte všichni účastníci toho řízení.
Myslím si, že pokud je byt zapečetěný policií, tak by se do něho neměl jen tak někdo dostat a policie ho pak musí otevřít pouze s příbuznými. Zkusila bych se na to zeptat rovnou na té policii, jak to chodí a uvidíš co Ti řeknou.
A co se týče pohřbu, tak je to různé. My jsme ho třeba platili až po něm, ale to záleží na pohřební službě. Každopádně vám stejně tělo vydají až po pitvě, tak si to taky ohlídej, ať ho bratr nenechá spálit bez tvého vědomí. A ona i jen ta kremace něco stojí a někdo ji musí zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
26.4.13 07:40

Pokud je byt zapečetěný, tak nemáš šanci se tam dostat. Pokud ne, myslím, že pokud se dohodneš s bratrem a třeba tam půjdete oba, aby tě pak neobviňoval, že jsi tam vzala 200tis, co měl táta schované, tak by sis ty fotky mohla vzít. JInak to půjde normálně do dědictví a pokud bude bratr debil, může se ti stát, že fotky vyhází. Když odmítneš dědictví, myslím, že se do bytu už nepodíváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
26.4.13 07:42

Zkus na socialce zařadat o pohřebné.. je to asi 5000kč.. ale to se asi dělá až po pohřbu no :nevim: bys to musela zaplatit a pak se ti pulka vrati.. jinak upřímnou soustrast. vím jak ti je taky mi umřel táta a nestihla sem se s nim rozloučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
26.4.13 08:07

@maminka189
Upřímnou soustrast. Jen k té policii a kriminálce, když někdo umře jinde než ve špitále, volá se k tomu policie pro zjištění příčiny smrti. Mně takhle umřela mamka na selhání srdce a i když jsme věděli, že jí nikdo nic neudělal, stejně vyslýchali tátu a ségru, která ji našla, koumali zámky, okna a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
26.4.13 08:14

Ahoj Upřímnou soustrast :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

K těm dluhům, můžeš odmítnout dědictví..Také tvůj muž i když není třeba manžel Vaše děti..
Znamená to, že odmítáš všechno ne jen dluhy.
Fotky a takové ty drobnosti se do dědictví nepočítají, to se budeš muset dohodnout s bratrem nebo s maminkou jestli ještě žije.
Pohřeb, to jsi jen ty a bratr?
Pokud ano tak to bude těžké, pokud chce kremaci, ale pokud máte jak se s kým dohodnout, rodina, přátelé atd tak byste se na pohřeb mohly složit.

Moc mě to všechno mrzí, já momentálně řeším to samé, jen nejde o otce, toho vlastně neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
26.4.13 08:30

Upřímnou soustrast :(
Na pohřebné bohužel nárok mít nebudeš, s tou kriminálkou to nebude snad tak horké, mamka mi umřela, tak, že spadla ze schodů a zlomila si vaz, byla u nás kriminálka-bylo to pro mě hrozný, musela jsem si lehnout tak jak ležela mamka, kvůli focení, ale muselo to tak být, nedalo se nic dělat, dělají to pro jistotu a pro vyloučení cizího zavinění
ohlídej si kdo bude vyřizovat tu kremaci, protože pokud ji vyřizuje bratr, tak budou jednat jen s ním a ty se to ani nemusíš dozvědět
jinak bych zkusila po odpečetění bytu poprosit policii, zda by do bytu nešli se mnou, že tam mám památky, fotky a tak, nevím no, za zeptání nic nedáš
přeji hodně síly :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
26.4.13 09:32

Kremace mě před rokem a kousek stála kolem 10 tisíc.

• Citovat
  • Upravit
40270
26.4.13 09:45

@K.Black
On chce možná kremaci bez obřadu, to je levnější, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
26.4.13 10:01

@Camael nene, já platila jen za kremaci a převoz ze špitálu do spalovny 9 a něco, fakt to bylo k 10 tisícům, rakev obyč, žádný cingrdlátka, kraječky prostě nic. Obřad nebyl.

• Citovat
  • Upravit
5548
26.4.13 10:36

@Camael Přesně tak-boužel :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
26.4.13 10:44

@K.Black
Tak to je teda darda. 8o Já platila za kremaci se všema blbostma kolem 19 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová