Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
boužel mi včera volal nevlastní bratr, že můj tatínek v neděli v odpoledních hodinách odešel
.Je mi hrozně, ani jsem se z tatínkem nestačila"rozloučit".Boužel jsem tam moc nejezdila kvůli nevlastnímu bratrovi který proti mě akorát tátu štval
.Prve tátu „donutil“ aby jsem neměla na schránce jméno a tak mi tam nechodila pošta a chvilku před tím než tatínek zmeřel ho donutil, aby mě z bytu úplně odhlásil(to jsem se dozvěděla náhodou včera)
.Ještě huře nesu to, že to vypadá, že tatínek nezemřel stářím, protože prý na místo kromě doktora přijela i policie a chtěli tam zavolat i kriminálku a byla PČR nařízena pitva
a byt byl zapečetěn, takže tam nikdo nesmí. Hrozně moc se bojím, že když tam nemám trvalé bydliště, že se nedostanu k věcem které sem tam měla a které pro mě mají hodně velkou citovou hodnotu(fotky maminky, tatínka, tatínkovi fotky z cest, když byl mladý, masky které si přivezl…)
.Holky nevíte jak to je? Je možné se proti odhlášení nějak dodatečně bránit? Taky mi bratr oznámil, že je na nájmu dluh nějakých 38 tisíc(na posledy tam bylo 18 tisíc).Všechny peníze dával táta je mu a on mu měl platit nájem atd…Jak se s tím vším mám vyrovnat? Kdyby dětí nebylo tak bych si šla asi hodit
Omlouvám se za délku textu
.Ještě mi před chvilkou volal bratr, že bude jen kremace, že není potřeba aby byla byla rozlučka, že on se s tátou"rozloučil" a nenávidí pohřby. Prý zda chci obřat tak aď ho zaaplatím, ale já teď 10.tisíc nemám
Snažila jsem se je sehnat, ale nepovedlo se mi to
Upřímnou soustrast
,je mi to líto, ale bohužel neporadím. Je to smutné..
@maminka189, upřímnou soustrast. ![]()
Taky moc neporadím, ale budeš po otci dědit, takže k jeho věcem i svým v tom bytě by ses měla dostat, řekla bych. Blbé je, že budeš dědit asi i ten dluh, pokud celé dědictví neodmítneš nebo pokud není byt už přepsaný na bratra. Zašla bych někam se poradit k právníkovi. A hlavně si pohlídej, aby bratr vše nevyházel za tvými zády, než se vše oficiálně pořeší.
A neblbni..obejmi své děti a věř, že bude brzo líp.
Upřímnou soustrast
taky ti moc neporadím, ale jen vím, že pohřeb nemusíš platit hned, záleží na dohodě..ale netuším co vše musíš prolítat. A nevím teda jak to je, ale hodně jsem slyšela, pokud má rodič dluh. Tak jde na nejbližší příbuzný aniž bys odmítla, ale to bych fakt kecala..neboj se to nějak zvládneš, máš děti, pro které tu musíš být a kteří tě milují!
@111verunka111 píše:
Upřímnou soustrasttaky ti moc neporadím, ale jen vím, že pohřeb nemusíš platit hned, záleží na dohodě..ale netuším co vše musíš prolítat. A nevím teda jak to je, ale hodně jsem slyšela, pokud má rodič dluh. Tak jde na nejbližší příbuzný aniž bys odmítla, ale to bych fakt kecala..neboj se to nějak zvládneš, máš děti, pro které tu musíš být a kteří tě milují!
Blbost.. Pokud odmítne dědictví z důvodu předlužení, tzn. že hodnota zděděných věcí bude nižší než dluhy, nebude ani dědit ani platit dluhy.
@maminka189 Upřímnou soustrast. ![]()
Upřímnou soustrast
..no myslím si taky, že teď to tak jednoduché není s odmítnutím dědictví.
Co se týče toho odhlášení, tam ti asi moc nepomůžu, nebo teda nepotěším. Pokud už proběhlo správní řízení ve věci zrušení TP a nabylo právní moci, nelze se proti němu odvolat. Přípustná by byla jen obnova řízení–ta je možná pouze v zákonem vyjmenovaných možnostech. třeba pokud se účastník dozví nové údaje, které by měly vliv na vydané rozhodnutí. jsou tam ale taky dané lhůty
@Gingerka Holky děkuji
.A co bylo z těma věcma, kdyby jsem dědictví odmítla?
@Cobruska píše:
Upřímnou soustrast..no myslím si taky, že teď to tak jednoduché není s odmítnutím dědictví.
Co se týče toho odhlášení, tam ti asi moc nepomůžu, nebo teda nepotěším. Pokud už proběhlo správní řízení ve věci zrušení TP a nabylo právní moci, nelze se proti němu odvolat. Přípustná by byla jen obnova řízení–ta je možná pouze v zákonem vyjmenovaných možnostech. třeba pokud se účastník dozví nové údaje, které by měly vliv na vydané rozhodnutí. jsou tam ale taky dané lhůty
Je to jednoduché… Pokud je dědictví předlužené, může dědic odmítnout. Pak by do dědictví vstoupily zakladatelky děti. Za ně by dědictví musela opět odmítnout zakladatelka, protože děti jsou nezletilé. To vše pak musí ještě povolit soud, který to ale v případě předlužení povolí vždy.. Věřte mi, zemřel mi nejdřív táta a pak i mamka a absolvovala jsem to u obou…
@maminka189 píše:
@Gingerka Holky děkuji.A co bylo z těma věcma, kdyby jsem dědictví odmítla?
Pokud se jedná jen o fotky a podobné věci, ty se ani u notáře neuvádí.. Pak by ses musela dohodnout s nevlastním bratrem.
@Cobruska Jsem asi blbka, ale já bych ten dluh snad i přijala jen abych nepřišla o památku a věci po rodičích…
@Gingerka On tam trvalé bydliště nemá…a nikdy neměl. Byla jsem tam napsaná já, táta a děti ![]()
@maminka189 píše:
@Cobruska Jsem asi blbka, ale já bych ten dluh snad i přijala jen abych nepřišla o památku a věci po rodičích…
Notář ti poradí jak postupovat.
@maminka189 píše:
@Gingerka On tam trvalé bydliště nemá…a nikdy neměl. Byla jsem tam napsaná já, táta a děti
Moc tomu nerozumím. Kolik měl táta potomků? A v tom bytě je teď hlášen kdo?
@Gingerka Snad jo. Už vidím jak se tam s tím kterénem(myslím tím nevlastního bratra) chytnu a budu mít sto chudí mu dát pořádnou pěstí. A pokud se ukáže, že můj táta umřel kvůli nedostatku zíkladních potřeb tak ho čeká peklo