Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zajímalo by mne, jestli je zde už někdo, kdo si nechal udělat sterilizaci dle nových pravidel od 1.4. 2012. Zajímá mě vše, co s tím souvisí - počítáte s nějakými možnými negativy? Varovali vás před riziky (nebo víte o nějakých)? Kolik jste zaplatily? Jak to probíhalo?
Budu vám vděčná za jakékoli info. Prosím jen ty, které to máte za sebou, nebo se na to chystáte/popř. o tom vážně uvažujete.
Díky!
Ahoj, chystám se. U nás cena 15 tis samotný zákrok, 500 doporučení mého lékaře. Jinak klasika, předoperační vyšetření a pod si musím oblítat sama. Zrazuje mne doktor, kvůli věku a pod, ale zase říkal, že pokud jsem pevně rozhodnutá, tak mi podpoří. Komplikace můžou být, jak u každé operace a dokonce mi řekl, že ve výjimečných případěch dojde k otěhotnění (ale spíš zázrak), to se pak řeší jako „reklamace“..
@Anonymní píše:
Ahoj, chystám se. U nás cena 15 tis samotný zákrok, 500 doporučení mého lékaře. Jinak klasika, předoperační vyšetření a pod si musím oblítat sama. Zrazuje mne doktor, kvůli věku a pod, ale zase říkal, že pokud jsem pevně rozhodnutá, tak mi podpoří. Komplikace můžou být, jak u každé operace a dokonce mi řekl, že ve výjimečných případěch dojde k otěhotnění (ale spíš zázrak), to se pak řeší jako „reklamace“..
Ahoj anonymní, díky za reakci. ![]()
Rizika operace jsou mi jasná, ale spíš mě zajímá, jestli to nějak nerozhodí hormony apod.?
Kolik je Ti let, že Tě Dr. zrazuje?
Já si to plánuju nechat udělat v 27 letech po 2. dítěti, což mou Dr. teda asi klepne, ale nesmím HA, tělíska se bojím (koneckonců jsou to taky hormony, které nesmím), na kondomy mám alergii, spermicidům nevěřím (otěhotněla jsem přes něj). Tak co jinýho, že? ![]()
Tak mi je 30, dítě mám jen jedno. Když jsem se o tom u dr zmínila poprvé, taky ho málem švihlo
jinak o rozhozených hormonech neřikal nic, jen že je možný dřívější přechod, ale to máme v rodině, tak mě to tak neděsí
Jinak je mi jasné, proč ses tak rozhodla, mě nedělá HA zrovna nejlépe, kondomy nesnesu ani antialergické a dalším metodám antiko moc nevěřím.. ![]()
@Anonymní píše:
Tak mi je 30, dítě mám jen jedno. Když jsem se o tom u dr zmínila poprvé, taky ho málem švihlojinak o rozhozených hormonech neřikal nic, jen že je možný dřívější přechod, ale to máme v rodině, tak mě to tak neděsí
Jinak je mi jasné, proč ses tak rozhodla, mě nedělá HA zrovna nejlépe, kondomy nesnesu ani antialergické a dalším metodám antiko moc nevěřím..
Aha, díky, tak o tom dřívějším přechodu si ještě něco pozjistím… Tak snad se ještě někdo ozve.
Tak ona se jen přeruší trubka pro vajíčko, takže se nemůže dostat do dělohy, jinak všechno ostatní funguje normálně ![]()
Uvažuju o ní… Po porodu se uvidí. Jsem nemocná a nevím, jestli ještě další dítko bude někdy na pořadu dne, je vysoce pravděpodobné, že ne. A než se bát selhání nějaké jiné metody a bát se, co se mnou další porod udělá, tak radši sterilizace
Děsí mě ta nevratnost. Ach jo.
Ahojte, nedá mi, abych nepřispěla do této diskuze
třeba vám rozšířím úhel pohledu
měli jsme 3 děti a byli jsme šťastní
všechno úplně změnil den, kdy nám tragicky zemřela 10-ti letá holčička
snažili jsme se na rady psychologů o další dítě. Možná vás napadne, že se sterilizace dá obejít přes IVF. V případě věku 40 let, je to částka přes 100 000,– a nemusí se zadařit
Jste mladé, vůbec netušíte (nikdo z nás),co mu osud přichystal. Možná změníte z nějakého důvodu partnera a ten nebude mít děti. Neberte to prosím, jako rady. Je to váš život a vaše rozhodnutí. Z mého pohledu děsivé ![]()
@Michelangelo myslím, že tohle má každá z nás velmi dobře promyšleno. Pro někoho je těhotenství zdravotním rizikem, někdo další dítě prostě neuživí. Vem to jako fakt..
@Pipet - jsem na tom se zdravím stejně jako ty. Po dvou dětech jsme si řekli, že teda budeme rádi za ně a budeme si dávat pozor atd. (antiko nemůžu kvůli kombinaci s léky). A najednou buch a bylo to. Ovulace se posunula o týden (v životě jsem jí takhle brzy neměla) a čekáme třetí dítě. Dr. se tvářil dost nenadšeně, ale co už, když vše ostatní bylo v pořádku. Takže po porodu zvažuju rozhodně sterilizaci.
I kdyby u nás nedej bože došlo k situaci jako u @Michelangelo, problém prostě pořád bude ve mě. Takhle budu mít jasno a vyřešeno.
@Milli Hlavně ať jsi pak po porodu co nejvíc v pohodě
Já nejsem rozhodnutá, ale zvažuju to, beru jako možnost.
@Michelangelo To je mi moc líto ![]()
@Michelangelo píše:
Ahojte, nedá mi, abych nepřispěla do této diskuzetřeba vám rozšířím úhel pohledu
měli jsme 3 děti a byli jsme šťastní
![]()
všechno úplně změnil den, kdy nám tragicky zemřela 10-ti letá holčička
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
snažili jsme se na rady psychologů o další dítě. Možná vás napadne, že se sterilizace dá obejít přes IVF. V případě věku 40 let, je to částka přes 100 000,– a nemusí se zadařit
Jste mladé, vůbec netušíte (nikdo z nás),co mu osud přichystal. Možná změníte z nějakého důvodu partnera a ten nebude mít děti. Neberte to prosím, jako rady. Je to váš život a vaše rozhodnutí. Z mého pohledu děsivé
Neberu to jako rady, neboj
. Neberu to vůbec
. Kdybych měla kalkulovat s tím, že jedno z mých dětí zemře, asi by mě už vezli směr Bohnice. Měj si dětí kolik chceš.
Držím palce.
@Pipet píše:
@Milli Hlavně ať jsi pak po porodu co nejvíc v pohoděJá nejsem rozhodnutá, ale zvažuju to, beru jako možnost.
Pro mě to bylo vždycky takový moc definitivní, ale se třema dětma je to spíš jako na všechny strany výhodné řešení.
@Michelangelo - co se stalo vám je strašně smutný, nedovedu si to ani představit, jak to muselo být těžký.
@Milli píše:
Pro mě to bylo vždycky takový moc definitivní, ale se třema dětma je to spíš jako na všechny strany výhodné řešení.@Michelangelo - co se stalo vám je strašně smutný, nedovedu si to ani představit, jak to muselo být těžký.
Milli, bude to stejně těžký do konce života
vím, že se to nedá představit, jak se zhroutí život celé rodině ![]()
Mrzí mě, že některé z vás na mě útočí ironickýma příspěvkama
mým úmyslem nebylo vás soudit, ani vás přesvědčovat, chtěla jsem vám pouze nabídnout pohled z jiného úhlu ![]()
@Michelangelo beru pohled z jiného úhlu, a věř, že je mi líto, co se stalo, ale tady se psalo o sterilizaci. Myslím, že tu nejsou puberťačky, aby neměly dostatečně promyšleno, jestli je to tak správně a jestli do toho jdou… ![]()