Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslíte si, že si ženy zmiňované v rozhovoru můžou za svoji situaci samy anebo cítíte lítost? Pomohli byste takovému člověku?
Jakkoliv. Osobně, přes nějaké centrum.
http://www.prozeny.cz/…luxusu-41931
Já cítím úzkost, myslím, že se to může stàt každýmu ![]()
@malá_holka píše:
Myslíte si, že si ženy zmiňované v rozhovoru můžou za svoji situaci samy anebo cítíte lítost? Pomohli byste takovému člověku?Jakkoliv. Osobně, přes nějaké centrum.
Já cítím úzkost, myslím, že se to může stàt každýmu
Můžou jít do azyláku. Sice nic moc, ale furt lepší než ulice?
@Božislava Já vím, že jo, ale stejně. I tak chtěj peníze za přespání, sice pár korun ale chtějí. píšou tam i o ženských, co maj malej důchod a denně jim na jídlo zbyde pár korun
přijde mi to hrozný
@malá_holka píše:
Myslíte si, že si ženy zmiňované v rozhovoru můžou za svoji situaci samy anebo cítíte lítost? Pomohli byste takovému člověku?Jakkoliv. Osobně, přes nějaké centrum.
Já cítím úzkost, myslím, že se to může stàt každýmu
Mě je líto všech bezdomovců. Možná mě dost lidí nepochopí, ale je mi lito i těch, co se z nich stali alkoholici…myslím, že když se sejde pár životních průšvihů, tak už se člověk veze a pokud nezačne rychle jednat, najednou není cesta zpět.
@malá_holka píše:
@Božislava Já vím, že jo, ale stejně. I tak chtěj peníze za přespání, sice pár korun ale chtějí. píšou tam i o ženských, co maj malej důchod a denně jim na jídlo zbyde pár korunpřijde mi to hrozný
Viděla jsem seriál Muž na radnici, tam snad dostala žena s dítětem vyhazov od manžela z bytu, který byl jeho, tak dostala od starosty dekret na byt.
Mě je teda líto i důchodců. Pokud pak zůstane sám, má co dělat, aby se uživil z jednoho důchodu.
@aiwwa píše:
Mě je líto všech bezdomovců. Možná mě dost lidí nepochopí, ale je mi lito i těch, co se z nich stali alkoholici…myslím, že když se sejde pár životních průšvihů, tak už se člověk veze a pokud nezačne rychle jednat, najednou není cesta zpět.
Může se do toho dostat nezaviněně. jeden Exekutor sebral celoživotní úspory kvůli jedné nezaplacené jízdence MHD::::
@Božislava píše:
Viděla jsem seriál Muž na radnici, tam snad dostala žena s dítětem vyhazov od manžela z bytu, který byl jeho, tak dostala od starosty dekret na byt.
Tak to fakt je fikce v tv.
@aiwwa píše:
taky to tak cítím, asi stárnu, nebo nevím. Dřív mě nikdy nenapadlo nad tím tak přemýšlet.
@Božislava píše:
Může se do toho dostat nezaviněně. jeden Exekutor sebral celoživotní úspory kvůli jedné nezaplacené jízdence MHD::::
No právě a spousta bezdomovců začne pít až když jsou na ulici, aby zahnali zimu a zoufalství, tím pádem nemůžou do azylaku, začarovaný kruh.
@Božislava píše:
To je hrozný, kolik lidí zůstane samo a nikoho nemají, nebo mají, ale nezájem
Všichni lidi co jsou nějak zapojeni do pomoci zaslouží metál.
@malá_holka píše:
taky to tak cítím, asi stárnu, nebo nevím. Dřív mě nikdy nenapadlo nad tím tak přemýšlet.
Hele já to taky vnímám víc, čím jsem starší.
@malá_holka tak pro mě šílený nemít ani svůj účet, totálně bez prostředků. To je špatný přístup od začátku a jelikož nebyly zvyklé cokoliv řešit tak pak koukají místo aby začaly nějak svůj život řešit tak čekají co bude
Pak se to nabaluje a oni nevidí šanci na změnu. těch chyb je tam vždy víc ![]()
Pomohla. Asi spíš přes nějakou charitu, osobně mi přijde frustrující, jak z pohledu normálního člověka ty ohrožené skupiny „nejsou ničeho schopné“. I když racionálně chápu, že to není jejich vina.
Teoreticky se to může stát každému, prakticky jsou ohroženější a méně ohrožené skupiny.