Zesměšnění trpících?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14809
9.1.12 18:15

Doriang, jenže tohle je normální kresba 10 letého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500

Evi, já jsem kdysi kousek tam odtud bydlela, ani nevím, co tím tenkrát mysleli, byla jsem „malá“, ale nepřišlo mi to tak hrozné :) Jsem docela ráda, že tam odtud zmizel, je tam krásná kašna, ale dětem takto motat hlavu.. Asi bych tam taky zašla, vysvětlila učitelce, o čem jste se s dcerou bavily a že nevíš, co by na tom bylo zesměšňujícího :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579

Ono možná paní učitelku taky zaskočilo, že nějaký rodič dítěti neřekne „tak nakresli tank“ ale poví mu o lágrech… mě by třeba taky jako první napadly lágry, kdyby měl syn nakreslit druhou světovou, ale nejsem si jistá, že to tak má většina lidí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
9.1.12 18:16

Určitě to bude mít nějaký normální vysvětlení.
Já jsem učitelka, jak jsem už zmínila, a připadám si naprosto v pohodě…a většina kolegyň jsou taky pohodářky, veselý, vtipný, hodný ženský…negeneralizovat, prosím :)

• Citovat
  • Upravit
14809
9.1.12 18:18
Lu78 píše:
jsem učitelka dějepisu a výtvarky na 2. stupni a dle mého názoru je tohleto pěkně (s prominutím) debilní úkol… nevhodný pro tento věk, naprosto zbytečný, úkol pro úkol.

Oni měli nakreslit něco z období druhé světové války. Já nevím, jak dalece to probírali. Já když se s ní učím, tak je to naprostej otřes, co mají v sešitě - bez jakýchkoliv souvislostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
9.1.12 18:18

To by mě teda zajímalo, co učitelku tak rozčílilo :nevim: Pokud nemůžeš oskenovat, tak to vyfoť a vlož…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
9.1.12 18:19

Já bych zvážila taky možnost, že dcera nereprodukuje přesnou verzi toho, co učitelka řekla.

Sama píšeš, že problematice zatím moc nerozumí. Snadno mohlo dojít k tomu, že učitelka použila výraz „zesměšňování“ v nějaké souvislosti, ne jako přímé ohodnocení obrázku.

Pokud bych se cítila dotčená, přeptala bych se učitelky a nechala si od ní vysvětlit, jak to bylo řečeno a myšleno. Ale musím říct, že já osobně bych zrovna tohle nejspíš nechala plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
9.1.12 18:20

Si pamatuju, jak kdysi v 6. třídě (buď těsně před sametovou nebo těsně po ní) napsal jeden spolužák CHARTA FUJ, já netušila vůbec, co to je, doma to nikdo neříkal (myslím jako co je CHARTA) a ona nás nechala celou třídu po škole! Byla to výtvarkářka ;) Bylo jí kolem 50. Takový učitelky mi přijdou fakt šáhlý.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.1.12 18:20
rosslyn píše:
To by mě teda zajímalo, co učitelku tak rozčílilo :nevim: Pokud nemůžeš oskenovat, tak to vyfoť a vlož…

Ono jí to snad nerozčílilo, akorát v tom viděla něco, co podle mě by desetileté dítě nemohlo napadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
9.1.12 18:21

já bych si s učitelkou promluvila… nic zesměšňujícího na tom nic nevidím; v deseti letech jsem toho popravdě o 2. světové moc nevěděla, maximálně to, co mi povídala babička /ale současné děti mají třeba mladší babičky/…

eva valoi píše:
Dcera přinesla domácí úkol z vlastivědy - namalovat obrázek z období druhé světové války. Je jí 10 let a toto téma právě probírají. Vyprávěla jsem jí stručně o lágrech a lidech, kteří v nich byli zavřeni a tak nakreslila obrázek vězně. Podotýkám, že to byla kresba desetiletého dítěte a že mu nepřimalovala žádnou sukni, rohy nebo ocas. Ze školy přišla docela v klidu a povídá, že jí učitelka řekla, že to je zesměšňování (no ona ve svém věku ani moc nepobrala, co jí vlastně učitelka řekla, natož aby ji napadlo někoho zesměšňovat). Dotklo se to víc mě než dcery, protože to takto myšleno tedy nebylo a ve snu by mě nenapadlo, že by v tom učitelka na prvním stupni mohla něco takového vůbec vidět. Není to první problém a já mám chut´už do školy zajít a s učitelkou si pohovořit. Co si o tom myslíte? Já jsem docela v šoku.
  • Citovat
  • Upravit
5277

Podle mě je ta učitelka pěkně praštěná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
Amber píše:
Si pamatuju, jak kdysi v 6. třídě (buď těsně před sametovou nebo těsně po ní) napsal jeden spolužák CHARTA FUJ, já netušila vůbec, co to je, doma to nikdo neříkal (myslím jako co je CHARTA) a ona nás nechala celou třídu po škole! Byla to výtvarkářka ;) Bylo jí kolem 50. Takový učitelky mi přijdou fakt šáhlý.. :(

Tak to bylo určitě po sametový, kdyby to bylo před sametovou, tak by vás pochválila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.1.12 18:22

Já zítra jedu do města, tak se v té škole zrovna stavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
9.1.12 18:24

Hele, a neusmívá se třeba ten vězeň? Jako že vypadá, že málo trpí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.1.12 18:26
Knihomyš píše:
Hele, a neusmívá se třeba ten vězeň? Jako že vypadá, že málo trpí?

Ne, právě že se neusmívá, koutky rtů směřují dolů. Prostě nic zesměšňujícího na něm není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová