Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
doriang píše:
Ono možná paní učitelku taky zaskočilo, že nějaký rodič dítěti neřekne „tak nakresli tank“ ale poví mu o lágrech… mě by třeba taky jako první napadly lágry, kdyby měl syn nakreslit druhou světovou, ale nejsem si jistá, že to tak má většina lidí
Přesně tak když se řekne 2. světová představím si jako první koncetráky a židy. Boj, tanky, bitvy si představím spíše u 1. světový
Tak já si toho vybavím strašně moc, když se řekne 2. světová válka. Mimo nacistických lágrů ale i stalinské gulagy, jenže ty existovaly už před 2. sv. válkou, proto mi to nepřijde jako vyloženě typické pro 2. sv. válku. Třeba si učitelka myslela, že nakreslí vylodění spojenců v Normandii nebo tankovou bitvu u Stalingradu. ![]()
Tak to jsem teda zvědavá na vysvětlení, úplná záhada ![]()
A učitelka jí to teda vyčetla, jako že dcerka ten obrázek nemyslela vážně?
Mě ještě napadlo, že by k tomu učitelka líčila, jak třeba bachaři ty vězně trápili a mimo jiné i zesměšňovali nebo dělali nějaké brutální vtípky, ale to už je asi trochu přestřelená konstrukce.
No, jsem napnutá.
pavlak5 píše:
hmm tak to bych ten obrázek taky ráda viděla. Jinak jak jsem klidnej člověk tak bych si to s paní učitelkou chtěla vysvětlit z očí do očí .
Přesně tak… Taky bych si o tom promluvila s učitelkou. Když nějaký chlapeček namaluje tank,tak zesměšňuje techniku,či co??? Ne! Bože,co to dnes učí za lidi?! ![]()
Evi, normálně bych šla do školy a té pí.uč. bych se na to poptala. Nemá právo tvrdit, že vězeň z koncentráku je nějaké zesměšnění tohoto - dejme tomu tématu. Ať tohle zkusí říct někomu, kdo měl v koncentráku dědečka, babičku,…ať už se ten vězněný příbuzný vrátil nebo ne.
Myslím, že by se potázala se zlou - pí. uč…
A ještě bych jí doporučila, ať si dá laskavě příště pozor, co vysloví před dětma.
Pokud je to tedy tak, jak tvrdí dcera.
Teď jsem se pobavila o tom s manželem a jeho kolega je z učitelské rodiny a povídal v práci takovou perličku: Učitel matematiky se skloní nad sešitem žáka 9. trídy s dotazem. „Co to tu máš za píovinu?!“*
Hele, ale tím nechci házet všechny kantory do jednoho pytle…Kdo umí, nepotřebuje dementní hlášky…
![]()
No ono mi začíná připadat, že at´ udělá dcera, co udělá, vždycky je to špatně. Ona je dost živá, byla jsem s ní kvůli tomu i v poradně a skutečně má mírnou symptomatiku adhd. měla problémy s psaním desetiminutovek, takže když to neuměla - dostala za pět, když se to naučila - dostala za čtyři, protože prostě potřebovala čas. Donesla jsem tam papír a žádala, aby na to brali ohled.
V pátek měli psát slovíčka (zase jiná paní učitelka). Učila jsem se s ní, uměla to všechno i vyslovit i napsat, bylo vidět, že se i docela těší, že určitě dostane dobrou známku. přišla s tím, že to nestihla, že museli psát rovnou anglicky a že prostě to nemá. Dostala 3-4. Takže když se neučí - špatná známka, když se učí - špatná známka.
Já dodělávám vysokou školu, letos bych snad měla končit a musím říct, že jsem se tam nikdy nesetkala s tím, že by mi někdo trhal z ruky zápočtový test, protože uběhlo deset minut nebo na mě vyvíjel nějaký tlak. při zkouškách mám pocit a nejen pocit, že mě zkouší člověk na úrovni. Když jdu na základku, tak ten pocit z učitelů tedy vždycky nemám.
Mimochodem paní učitelka - angličtinářka opravuje překlad, který je správně, protože v učebnici, podle které zrovna učí, to je jinak. Týkalo se to časování slovesa to have.
Loni měli jinou učitelku na angličtinu a ta zase nic neslyšela o existenční vazbě.
Tak mě z toho vychází, že dcera bud špatně slyšela, nebo si to špatně přeložila..Možná učitelka mluvila k někomu jinému či o něčem jiném. ![]()
Také je možné, že dcera neřekla celý příběh - mohla s vězněm lítat po třídě a děla Bububu a jiné pitomosti..
Já to vidím tak, že pravda bude úplně někde jinde.
eva valoi píše:
No ono mi začíná připadat, že at´ udělá dcera, co udělá, vždycky je to špatně. Ona je dost živá, byla jsem s ní kvůli tomu i v poradně a skutečně má mírnou symptomatiku adhd. měla problémy s psaním desetiminutovek, takže když to neuměla - dostala za pět, když se to naučila - dostala za čtyři, protože prostě potřebovala čas. Donesla jsem tam papír a žádala, aby na to brali ohled.
V pátek měli psát slovíčka (zase jiná paní učitelka). Učila jsem se s ní, uměla to všechno i vyslovit i napsat, bylo vidět, že se i docela těší, že určitě dostane dobrou známku. přišla s tím, že to nestihla, že museli psát rovnou anglicky a že prostě to nemá. Dostala 3-4. Takže když se neučí - špatná známka, když se učí - špatná známka.
Já dodělávám vysokou školu, letos bych snad měla končit a musím říct, že jsem se tam nikdy nesetkala s tím, že by mi někdo trhal z ruky zápočtový test, protože uběhlo deset minut nebo na mě vyvíjel nějaký tlak. při zkouškách mám pocit a nejen pocit, že mě zkouší člověk na úrovni. Když jdu na základku, tak ten pocit z učitelů tedy vždycky nemám.
Přece se neučí pro známky, ale proto, aby to uměla, ne? Já vím, mně se to kecá, když mám malý děti, ale k čemu jí kua v Londýně bude, že umí vyprskat x slovíček za 10 min, když nebude schopná sestavit větu?
![]()
Ten předpotopní školský systém, který furt vychází v lepším případě z Komenského, tzn ze 400 let starých poznatků už mě teda začíná s…t.
Lizbeth, tak ted´tedy opravdu nechápu, co jsi tím chtěla říct. Že o hodině, když učitelka kontrolovala úkol, běhala po třídě a dělala bububu?