Zesměšnění trpících?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27259
9.1.12 18:27
doriang píše:
Ono možná paní učitelku taky zaskočilo, že nějaký rodič dítěti neřekne „tak nakresli tank“ ale poví mu o lágrech… mě by třeba taky jako první napadly lágry, kdyby měl syn nakreslit druhou světovou, ale nejsem si jistá, že to tak má většina lidí :think:

Přesně tak když se řekne 2. světová představím si jako první koncetráky a židy. Boj, tanky, bitvy si představím spíše u 1. světový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.1.12 18:31

Tak já si toho vybavím strašně moc, když se řekne 2. světová válka. Mimo nacistických lágrů ale i stalinské gulagy, jenže ty existovaly už před 2. sv. válkou, proto mi to nepřijde jako vyloženě typické pro 2. sv. válku. Třeba si učitelka myslela, že nakreslí vylodění spojenců v Normandii nebo tankovou bitvu u Stalingradu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
9.1.12 18:33

Tak to jsem teda zvědavá na vysvětlení, úplná záhada :think:
A učitelka jí to teda vyčetla, jako že dcerka ten obrázek nemyslela vážně?
Mě ještě napadlo, že by k tomu učitelka líčila, jak třeba bachaři ty vězně trápili a mimo jiné i zesměšňovali nebo dělali nějaké brutální vtípky, ale to už je asi trochu přestřelená konstrukce.
No, jsem napnutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.1.12 18:35

Učitelka řekla, že je to spíš zesměšnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
9.1.12 18:36

Není ten vězeň tlustej?

• Citovat
  • Upravit
14809
9.1.12 18:37

Izz, ne není tlustej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
9.1.12 18:39

Tak, prosím, nezapomeň zítra napsat, co ti učitelka řekla.

• Citovat
  • Upravit
2351
9.1.12 19:03
pavlak5 píše:
hmm tak to bych ten obrázek taky ráda viděla. Jinak jak jsem klidnej člověk tak bych si to s paní učitelkou chtěla vysvětlit z očí do očí .

Přesně tak… Taky bych si o tom promluvila s učitelkou. Když nějaký chlapeček namaluje tank,tak zesměšňuje techniku,či co??? Ne! Bože,co to dnes učí za lidi?! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
9.1.12 19:07

Evi, normálně bych šla do školy a té pí.uč. bych se na to poptala. Nemá právo tvrdit, že vězeň z koncentráku je nějaké zesměšnění tohoto - dejme tomu tématu. Ať tohle zkusí říct někomu, kdo měl v koncentráku dědečka, babičku,…ať už se ten vězněný příbuzný vrátil nebo ne.
Myslím, že by se potázala se zlou - pí. uč…
A ještě bych jí doporučila, ať si dá laskavě příště pozor, co vysloví před dětma.
Pokud je to tedy tak, jak tvrdí dcera.

Teď jsem se pobavila o tom s manželem a jeho kolega je z učitelské rodiny a povídal v práci takovou perličku: Učitel matematiky se skloní nad sešitem žáka 9. trídy s dotazem. „Co to tu máš za píovinu?!“*

Hele, ale tím nechci házet všechny kantory do jednoho pytle…Kdo umí, nepotřebuje dementní hlášky… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.1.12 19:11

No ono mi začíná připadat, že at´ udělá dcera, co udělá, vždycky je to špatně. Ona je dost živá, byla jsem s ní kvůli tomu i v poradně a skutečně má mírnou symptomatiku adhd. měla problémy s psaním desetiminutovek, takže když to neuměla - dostala za pět, když se to naučila - dostala za čtyři, protože prostě potřebovala čas. Donesla jsem tam papír a žádala, aby na to brali ohled.
V pátek měli psát slovíčka (zase jiná paní učitelka). Učila jsem se s ní, uměla to všechno i vyslovit i napsat, bylo vidět, že se i docela těší, že určitě dostane dobrou známku. přišla s tím, že to nestihla, že museli psát rovnou anglicky a že prostě to nemá. Dostala 3-4. Takže když se neučí - špatná známka, když se učí - špatná známka.
Já dodělávám vysokou školu, letos bych snad měla končit a musím říct, že jsem se tam nikdy nesetkala s tím, že by mi někdo trhal z ruky zápočtový test, protože uběhlo deset minut nebo na mě vyvíjel nějaký tlak. při zkouškách mám pocit a nejen pocit, že mě zkouší člověk na úrovni. Když jdu na základku, tak ten pocit z učitelů tedy vždycky nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.1.12 19:17

Mimochodem paní učitelka - angličtinářka opravuje překlad, který je správně, protože v učebnici, podle které zrovna učí, to je jinak. Týkalo se to časování slovesa to have.
Loni měli jinou učitelku na angličtinu a ta zase nic neslyšela o existenční vazbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.1.12 19:26

Tak mě z toho vychází, že dcera bud špatně slyšela, nebo si to špatně přeložila..Možná učitelka mluvila k někomu jinému či o něčem jiném. :nevim:
Také je možné, že dcera neřekla celý příběh - mohla s vězněm lítat po třídě a děla Bububu a jiné pitomosti..
Já to vidím tak, že pravda bude úplně někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.1.12 19:27
eva valoi píše:
No ono mi začíná připadat, že at´ udělá dcera, co udělá, vždycky je to špatně. Ona je dost živá, byla jsem s ní kvůli tomu i v poradně a skutečně má mírnou symptomatiku adhd. měla problémy s psaním desetiminutovek, takže když to neuměla - dostala za pět, když se to naučila - dostala za čtyři, protože prostě potřebovala čas. Donesla jsem tam papír a žádala, aby na to brali ohled.
V pátek měli psát slovíčka (zase jiná paní učitelka). Učila jsem se s ní, uměla to všechno i vyslovit i napsat, bylo vidět, že se i docela těší, že určitě dostane dobrou známku. přišla s tím, že to nestihla, že museli psát rovnou anglicky a že prostě to nemá. Dostala 3-4. Takže když se neučí - špatná známka, když se učí - špatná známka.
Já dodělávám vysokou školu, letos bych snad měla končit a musím říct, že jsem se tam nikdy nesetkala s tím, že by mi někdo trhal z ruky zápočtový test, protože uběhlo deset minut nebo na mě vyvíjel nějaký tlak. při zkouškách mám pocit a nejen pocit, že mě zkouší člověk na úrovni. Když jdu na základku, tak ten pocit z učitelů tedy vždycky nemám.

Přece se neučí pro známky, ale proto, aby to uměla, ne? Já vím, mně se to kecá, když mám malý děti, ale k čemu jí kua v Londýně bude, že umí vyprskat x slovíček za 10 min, když nebude schopná sestavit větu? :zed: :zed: :zed:
Ten předpotopní školský systém, který furt vychází v lepším případě z Komenského, tzn ze 400 let starých poznatků už mě teda začíná s…t.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.1.12 20:04

Gino, to máš sice pravdu, ale moc motivující to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.1.12 20:06

Lizbeth, tak ted´tedy opravdu nechápu, co jsi tím chtěla říct. Že o hodině, když učitelka kontrolovala úkol, běhala po třídě a dělala bububu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová