Zima - co přichystat?

18.10.05 11:33

Zima - co přichystat?

Ahoj drahé rádkyně,

už nějakou dobu přemýšlím, co všechno mám pro malou pořídit na zimu. Je narozená v lednu 2005, takže teď to bude její první velká zima. Do kočárku mám fusák s beránkem, který bude mít pod sebou a částečně i přikrytá. Fusák je totiž asi 29 let starý a menší. Teď nevím, jak ji mám do fusáku oblíct, aby jí nebylo horko, případně ve velkých mrazech zima (ale to snad nebudeme moc venku). Je třeba na zimu pořídit teplou kombinézu, která stačí i bez fusáku, když bude přijatelně zima a ještě i tenší kombinézu (soupravu), když bude zároveň i ve fusáku? A co botičky - dávají se do kočárku, když nebude ve fusáku a nebylo jí zima na nohy a když ještě nebude sama chodit ve sněhu? Jsem z toho zmatená. Já sama mám zimu strašně aráda, ale pro ty špunty bych ji nejradši zrušila.

Zmatená Míša

P.S. Může se s ročním dítětem hrát ve sněhu - stavět sněhuláky, dělat andělíčky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1535
18.10.05 12:09

Ahojky,

máme stejně staré dětičky, tudíž se připojuji s prosbou o vaše odpovědi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoo
61
18.10.05 12:46

…no, jaky moc nepomuzu ba naopak-chci taky poprosit zkusenejsi maminky aby poradily… :? Taky nevim jak malou oblikat-jeste ke vsemu jsme koupili ted sportak, sice s mega fuskem, ale otocen jen po smeru jizdy a tak mam strach abych ji bud nenabalila moc a nebo zase ab yji nebyla zima-kor kdyz je ted tak vystrcena vsemu vstrict :) .
Moc dekuju za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
18.10.05 12:51

Ahojky,

já mám taky lednový miminko, takže můžu popsat jak jsem to dělala já. :wink:

Pro Matyáše jsem měla šusťákovou kombinézu právě pro blbnutí ve sněhu, vyzkoušeli jsme klouzání po zadečku, vození na pekáči po rovině atd. Andělíčky moc nechápal, to až vloni na těch dvou letech.

Na vození v kočárku s fusakem jsem měla tepláčky, teplý bačkůrky a zimní bundičku. Myslím, že mu niky zima nebyla.

Tak snad jsem trochu poradila :oops:

Pa Katka

• Citovat
  • Upravit
2612
18.10.05 13:09

Předpokládám, že roční drobek v zimě v kočáru sedí. Takže se zamyslete, jak by vám bylo na jeho místě a podle toho ho oblečte - není třeba děti nabalovat moc, jen je nutno vzít v potaz to, že drobek se nepohybuje a dát pozor na prochladnutí „zespodu“.

každé dítě má jiné vnímání tepla-zimy. Takže veškeré rady jsou stejně k ničemu. při prvním mrazíku radši nabalte dítko víc a doma zkontrolujte, jestli není studené, nebo naopak propocené.

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.10.05 14:21

MOj syn je tiez januarovy, ale o rok starsi, takze sme si to prezili minulu zimu. Zalezi na dietati ake je - ten nas este moc nechodil a rad spaval v kociku, takze aj v zime bol v hlbokom kociku a spal v nom. BOl v kombineze, ktora mala na cvocky pripevnitelne rukavicky aj take tapky na nozky a samozrejme bol aj vo fusaku , prikryty este dekou a tym kocikovym obalom, ci co to je. Ine je samozrejme, ked sa dietatko uz trosku vie pomotkat a vie aj chodit, vtedy je mozno lepsie dat nejake oteplovacky a bundicku a samozrejme aj zimne topanocky. V kombineze by to bolo asi nepohodlnejsie pre dietatko. Zalezi vsetko aj od pocasia, ked je nad nulou, treba trosku menej obliect ako ked mrzne, hlavne aby nozky boli v teple.

• Citovat
  • Upravit
2114
18.10.05 14:23

Ahoj, moje holky sou taky obe z ledna, mladsi z tohoto roku jako tvoje. Ja tedy fusak uz v zime nepouzivala a pouzivat nebudu. Mela-bude mit kombinezu+deku+nanoznik popr. na kombinezu jeste bundu. Boty budu davat az bude chodit do te doby bude mit na noze ty botky co u nekterych kombinez sou (sou to takovy jakoby zatepleny backory). Tak vzhuru na snehulaky :! :P Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.10.05 15:39

Malá se narodila na podzim. K oblečení opravdu nevím, je to individuální dle teplot a dítka. Jen jsme jí tenkrát koupili v kožešnictví takový ty bačkůrky z kůže a s kožíškem, říká se jim tuším mrazovky a byly opravdu super, stály okolo 150Kč a nožičky jsme měli vždy krásně teploučký aniž bychom museli dávat několikery ponožky. Iva

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure