zoubky

35
18.10.05 11:18

zoubky

Ahojte maminky,

chtela jsem se zeptat na vase zkusenosti se zoubkama. Jak se pozna ze rostou zoubky a pokud zacnou rust, tak cim miminku pomoct od bolesti. Jsou nejaky ucinny gely, masticky, nebo kremy na bolavy dasnicky:o)

diky moc za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1535
18.10.05 11:27

Ahoj,

u každého mimča je to asi jiné, u nás se např. žádné převratné změny neudály (1.zoubek ve 4 měsících, žádné horečky, ani průjmy…).

Bála jsem se, jak to bude dál s dalšími zoubky, a tak jsem spěchala do lékárny pro nějaký šikovný gel - dali mi tam „Citro-grep gel“..s výtažky z citrusů. Přijde mi „nijaký“, kamarádky mi dokonce řekly, že nic horšího jsem koupit nemohla, že vůbec nezabírá.

Jiný jsem nezkusila, zvládáme to i bez toho (dnes 5 zoubků), tak jen tolik, co asi nekoupit.

Přeji hodného zubatce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
18.10.05 12:42

Z gelů na zoubky existují Kamistad gel(zabíral u staršího syny,u mladšího ne),Calgel,používala jsem teď,ale žádná sláva.Baby dent,vodička nemám odzkoušené.A munisal,taky jsem nezkoušela.
Hodně se mi osvědčily homeopatiky Chamomila vulgaris 9ch.3kuličky po 30minutách do odeznění potíží.Nám stačí nasypat jednou a pomůže to používám před spaním.
Dana,Mirda4roky a Vojtíšek6měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
18.10.05 13:40

Ahoj.

Našemu Radimkovi začaly růst zoubky poměrně pozdě. Naštěstí vše probíhalo bez větších problémů. Žádné zvýšené teploty, ani mastičky a gely nebyly zapotřebí. Co bych ale rozhodně doporučila jsou kousátka, ta která jsou naplněna tekutinou se dají schladit v ledničce (ne v mražáku) a použít k odstranění mírné bolesti. Navíc většina miminek má tendenci v té době do všeho kousat. Určitě se připrav na neskutečné slintání. My musíme mít podšitý bryndák - slinták neustále, protože jinak by měl oblečení pořád mokré.

Určitě bych se růstu zoubků nebála. Opravdu je každé miminko jiné. Gely, mastičky a pod. by používala jen tehdy, je li to opravdu nutné.

Ahoj Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
18.10.05 14:03

Ahoj, u nas pri rustu zobku zadne zvlastni problemy zatim nebyly, ze zacly rust sem poznala podle zdurenych dasni (byly takove bile a po case se pod dasni objevila carka) no a pak sem proste vzdy akorat nasla v puse zub. Ale pri rustu zoubku mohou byt prujmy a zvysene teploty, nevrlost, nespavost, zvysene slintani. Z gelu mam ozkouseny Citro-grep gel ten nic moc (nez ho nanesu na dasen tak se mi vetsinou rozlije po celem prste jak je moc tekuty), pak Mundisal gel a ten je dobry. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
18.10.05 16:09

Ahoj,
u nás spodní zoubky vyrostly bez potíží, ale zato horní, ty nám dávají zabrat… :( Včera mi v lékárně prodali BabyDent, píšou tam „jen na předpis lékaře“ (?) a zatím to vypadá, že jsem akorát vyhodila osmdesát korun - nedělá to vůbec nic, i když jsem postupovala svědomitě dle návodu (tedy pokud mohu z miminkova zoufalství soudit) - dneska ráno už jsem do broučka nalila Ibalgin, abychom si aspoň trochu odpočinuly. :oops:
Tak Baby Dent asi taky spíš ne. Kousátka jsou dobrý nápad, zvľášť takové to „celokousavé“ kulaté a měkoučké od Disneyho, stojí sice asi 150 Kč, ale podle mého i kamarádčina miminka se s ním ta obyčejná nedají srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
18.10.05 19:39

Ahoj. My sice máme zkušenosti jen se spodními jedničkami, ale taky jsme nepotřebovali žádné gelíky. Jak u tady bylo napsáno, mají se používat je v nutném případě. Eminka byla jen asi 5 dnů mrzutá, doslova na mě vrčela celých těch pět dnů, ale jinak ani teploty, ani průjem… A po oné době vykoukl neprve jeden a za 2 dny nato druhý zoubeček. A tak teď máme princeznu zubejdu.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
18.10.05 19:45

Bebatko: vcera jsem kapky Babydent taky koupila (v domneni ze to sou kapky co se davaji do vody apod.) a kdyz sem zjistila jak to snimi je tak me stve ze sem je koupila. Drive tyto kapky byly na recept, uz nejsou. Na dotaz ktery sem dala lekarnici proc: my jen odpovedela ze i na recept se ty kapky musely platit v plne vysi. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.10.05 19:59

Některé zoubky nám rostly, aniž bych o nich věděla, jen větší protivka, ale většina byla vcelku zlá. Malá je protivná, plačtivá, zlobivá, pořád něco v puse a my osobně zuby vždy omarodíme nějakou virozou a horečkama (a i když dři říkají, že horečky u zubů být nemohou, nejsem zdaleka jediná, u koho se zuby projevily horečkama a dokonce holky popisovaly přímo, že děti vždy u růstu zubů měly kašel a rýmu).
Zkoušely jsme calgel, mundisal, citrogrep, jak kdy, ale většinou to malá slízne. Na noc panadol či nurofen, chladítka jí neberou, ale jinak vše, co se dá kousat. Fajn je třeba i studený kousek jablka nebo oblíbené rýžové či kukuřičné chlebíčky. A někd ystačil i jen kartáček do pusy.
Průjmy jsme nikdy neměly, ale kamarádka má kluka, který měl průjem snad u všech zubů.
Není univerzální rada, na každého funguje něco jiného a každé dítě růst i snahu ulevit snáší jinak, takže zkoušet a zkoušet.
Gabča a Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
18.10.05 23:17

Ahojky.
A nam zase najlepsie zaberal citrogrep. :D mali sme aj calgel, ale ten oproti citrogrepu zaberal tak na 10% :-( spodne zubky to bol len 2 dni mrzutejsi a vela sa v noci budil, zato s hornymi sme si uzili, rastu mu 4 naraz, 3 uz su vonku a to sme museli davat na noc homeopaticke cipky Viburcol od firmy Heel. A tie ho krasne skludnili.
Fakt na kazde mimco zabera daco ine, prajem aby to u vas bolo bezbolestne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
19.10.05 14:38

Gothic: ty cipky co pises si koupila volne v lekarne :?: Dik. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.11 21:44

My máme už 4. den strašně špatný usínání večer,Mates slintá jak divej, po všem se vrhá a cpe si to do pusy, a jak padne sedmá večer nastane neskutečná hysterie.ale přes den je v pohodě, jezdíme hodně venku, spí normálně, jí normálně, přes den se směje, hraje si.Večer mám pocit, že to zuby jsou, přes den si říkám, že by ho to přeci budilo a trápilo celý den.Neměl jste někdo podobný zkušenosti? dávám mu i nurofenovej čípek na noc, jinak by snad ani neusnul.. :zed:
Je 4.měsíční, takže je to dost brzy, ale já už ve 4m prý měla oba spodní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
16.4.22 18:33

@BeruskaLosik kdy to znamená později??? Děkuji. Malá má půl roku a stále nic. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
16.4.22 18:35

Já mám šestiměsíční Mimi a stále nic. Slintat slintat ale nějaký růst to ne… :nevim: :think: :lol: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
16.4.22 18:37

@Bebatko jak staré dítě máte??? V kolika mu začaly zuby rašit?? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí