Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, pro zajimavost bych se chtela zeptat, jaky mate „zimni“ rezim s batolaty, ktere spi po obede? Zazivam prvni podzim s chodicim batoletem (1,5 roku) a jsem trochu rozmrzela z toho, ze na dyl ven chodime vlastne jen dopoledne. Odpoledne spi vetsinou do 3 nebo i do pul 4 a nez ho vypravim, je skoro tma. A jak si v te chuzi jeste neni moc jisty, tak potme se mu to logicky moc nelibi. Ale vydrzet se synem kazdy den cely podvecer doma, to bysme se zblaznili oba
Menily jste nejak v zime rezim, aby si deti uzily vic svetla? Ono to asi stejne dost dobre nejde.. diky za zkusenosti.
Nedávno se tu o tom psalo… Někdo nechodí vůbec. My prostě jdeme i v těch půl pátý a třeba do šesti
tour de potemělá hřiště ![]()
Ještě mám furt oči navrch hlavy z oblečení a to zatím není venku břečka
za kalhoty tisíce a stejně nejsou stoprocentni.
Taky chodime az tak ve ctyri, ma taky rok a pul..ja myslim, ze lepsi na chvili nez vubec…do tmy jsme na hristi a pak se presouvame domu, ji se docela libi lampy a auta a jak se ruzne sviti..v oknech, vylohy a tak..je to zmena, kterou z leta nezna
a na Ulici doma ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Ještě mám furt oči navrch hlavy z oblečení a to zatím není venku břečkaza kalhoty tisíce a stejně nejsou stoprocentni.
Davam gumovy z lidlu, ty docela vydrzej, ale ty boty ![]()
@Melodie91 píše:
Taky chodime az tak ve ctyri, ma taky rok a pul..ja myslim, ze lepsi na chvili nez vubec…do tmy jsme na hristi a pak se presouvame domu, ji se docela libi lampy a auta a jak se ruzne sviti..v oknech, vylohy a tak..je to zmena, kterou z leta neznaa na Ulici doma
@Morfeuss píše:
@Bubla Bůčková Tak to se na potemnely tour asi potkame
Jo jo, všichni shánějí děcka domu a můj kluk vymetá ty nejmokřejši a nejspinavejsi klouzačky ![]()
Nehrotim to. Nemám jen jeho. Někdy jdeme ven dopoledne ( když nemají starší děti výuku),někdy až se vyspí. Teď třeba spí. Ale dneska asi ven nepůjdeme, je mlha, hnusně..max na chvilku se provětrat kolem baráku. Že je tma mu nevadí ( 21 měsíců).
@Melodie91 tady po vesnici dávám holínky pak do města kožený boty celkem nepromoknou a dají se jakž takž umejt nepromokavého oblečení máme spoustu celkem to zvládá.
Dopoledne chodíme každý den a odpoledne aspoň na chvilku taky i kdyby to mělo být na hoďku jinak se to s ní nedá.
super byla sobota to jsme byly celé odpoledne venku vzbudila jsem ji násilím už ve čtvrt na 2 a zajeli jsme do Babiččina údolí. Dokonce jsme si tam koupili trdelník. Iluze toho jak to bylo když svět byl ještě " v pořádku"
Chodili jsme normálně i za tmy. Stejně bylo potřeba vyzvednout nějaké starší dítě na kroužku. Bydlíme tak, že chodíme všude pěšky.
Spíš je blbý se jí ven nechce možná kvůli tomu oblékání. Skoro vždycky jsou dramata a to jsem upustila od šály a rukavic ![]()
@ludmilaadamkova píše:
@Melodie91 tady po vesnici dávám holínky pak do města kožený boty celkem nepromoknou a dají se jakž takž umejt nepromokavého oblečení máme spoustu celkem to zvládá.
Mame prave kozeny, jsou super, nepromoknou, ani kdyz capa v louzi…,ale jak vypadaj
a umyt uz teda nejdou
teda jako jdou, ale je to hruba kuze, takze jsou takovy jezaty
…ale uz to neresim, bud je treba nekdo pak jeste zadarmo vezme, nebo pujdou do popelnice no…a pristi rok holinky..ted by se v nich jeste prizabila
Chodíme klidně i potmě. Malá si najde nějakou hromadu kamínků nebo hlíny (zatím to naštěstí vždycky byla opravdu jen hlína, za temná je to takové neurčité, v čem se vlastně hravě) a tma ji nevadí. Dneska ještě spí, tak to asi půjdeme jen za tmy.