Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
mám citlovou kůži a bohužel tomu moc nepřidává, že si musím v podstatě každý den holit nohy..
Teď, jak přišlo už zimní počasí, mám kůži dost suchou. Na nohách se mi udělaly takové růžovo-červené skvrny, které jsou na dotek suché a lehce svědí. Jednu jsem si rozškrábala a jsou na ní krvavé stroupky. Může to být reakce na tu zimu? Strávila jsem teď poslední dny hodně venku (každý den několik hodin). ![]()
@Ester17 mam alergii na chlad. Občas se vyloženě vysypu jednolitou kopřivkou na nohách a v obličeji a trvá to klidně přes hodinu než se to uklidni. Jinak mam klasicky zimní přesuseny atopak na ruce. Rozjel se mi po porodu asi vlivem hormonu. Musim poctivě mazat jinak me bolest v noci budí. Zima ti nepomáhá a ještě víc kůži vysušuje. Ale hlavně při každém holení jdou dolu i supinky kůže takže si to jen víc dráždíš a podporuješ vysoušení. Musíš mazat a mazat. Holce strašně pomohl na suché nohy krém z dmka na atopak. Do týdne krásně hladké nohy a to ji nezabírala Bioderma ani Linola do vany, Bepanthen baby co hodně masti. I cena 70 Kč je super. Ja pouzivam z te rady na ruce a je to mnohem lepsi. Uz mi nepraskají do krve. Zkus pořešit to holeni - epilator, ipl pokud možno. Nebo vyměnit pěnu na holeni.
@Ester17 mám alergii na chlad a mám suchou a popraskanou kůži. Chce to mazat, mazat. A najít vhodný krém, každému sedí něco jiného ![]()
Mám alergii na chlad. Suché a rozpraskané do krve, když nemažu. A přestaň se furt holit. V žádném zákoně to není, takže to fakt dělat nemusíš. Akorát tím kůži ubližuješ ještě víc.
@Lucie-N-B píše: Více
a suché máš nohy nebo ruce? Já bych se neholila, ale mně po dni prostě narostou chloupky a vypadá to blbě (před přítelem)..
![]()
@Ester17 píše: Více
Já ruce. Je to ale jen tvůj pocit, že to vypadá blbě před přítelem. Pokud chlap není fiflena, tak zvládne párdenní strniště.
V zimě mi před pár lety začala strašně praskat kůže na kloubech rukou a mám to tak každý rok. Super, když se živím rukama.
Nepomohly ani rukavice a musím prostě co nejvíc mazat a hydratovat. Sedla mi Neutrogena.
To je jen tvůj vnitřní pocit, že to vypadá blbě. Vsadím boty, že přítel by si nevšiml, kdyby ses i týden neholila.
Taky mám alergii na chlad. Letos uz to začalo, otikaji mi prsty, jsou rudé a jako bakulky. Dost to i svědí. Mám celkové suchou kůži a musím mazat. Po holení to je ještě horší. Takže se ti to opravdu horší tím častým holením.
Taky mám po dni vidět chlupy no a co jako 😁 tak mám holt vidět chlupy 😁 holím tak 1× za 3/4 dny pres zimu 😁
Pořiď si kvalitní epilátor a opravdu se nebudeš muset holit denně. A jinak mě „těší“, že nejsem zdaleka jediná s podobnými problémy v zimě. Mně na popraskanou kůži pomáhá Uxitol.