Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kve-tinka píše:
@martina.se z jakého důvodu jsem více na srajdu než on?
jj, jen mi zajímalo, jak to bylo myšleno, vís
ale samože odpovídat nemusíš
@Keltka Moje mamka také zůstala s otcem z pohodlí. Vztah byl asi jako u vás, my děti byly blbý telata matka blbá kráva, ale na venek ukázková rodinka
. Otce nenávidím, k matce mám vlažnější vztah a nikdy ji nezapomenu že nás nechala vyrůstat v těch srackach a neodešla, což jsem ji i x krát připomněla.
Takže zakladatelko, jestli je Ti milejší Tvé finanční pohodlí, tak ve vztahu setrvej, ale věř, že se Ti to od dětí vrátí, jako bumerang, a to zaslouženě
.
Přečti si tohle pořádně a lidi se moc nemění.
@Petrolka píše:
@Keltka Moje mamka také zůstala s otcem z pohodlí. Vztah byl asi jako u vás, my děti byly blbý telata matka blbá kráva, ale na venek ukázková rodinka. Otce nenávidím, k matce mám vlažnější vztah a nikdy ji nezapomenu že nás nechala vyrůstat v těch srackach a neodešla, což jsem ji i x krát připomněla.
Takže zakladatelko, jestli je Ti milejší Tvé finanční pohodlí, tak ve vztahu setrvej, ale věř, že se Ti to od dětí vrátí, jako bumerang, a to zaslouženě.
Přečti si tohle pořádně a lidi se moc nemění.
Taky možné řešení, ale až to poslední, první je pořádně komunikovat, ne od toho utíkat - třeba i na chalupu. Podle mě by naopak měli být spolu a vše si vyříkat v klidu. On snad ani neví, že jí to vadí, ona je submisivní-nechá řvát na děti a nic neřekne, děti jsou z toho mimo a vadí jim to, ale hájit by sebe a je měla ona. To, že si to nechá líbit, je její problém.
@Keltka Jenže některým lidem prostě nic nevysvětlíš a pokud jsou starší děti už v pubertě, tak to po těch letech těžko změní. Možná v nějaké poradně, ale sami dva těžko.
@martina.se píše:
jj, jen mi zajímalo, jak to bylo myšleno, vís![]()
ale samože odpovídat nemusíš
Tak že já se trápím, ze se mi/ nám rozpadne rodina a manžel ač mi řekl, ze ho to prý taky trápí s tím nic nedělá. Po mém vyslovení konec, jeho slova ve zkratce byla " ok, konec, taky to chci". Přitom za celou dobu ani slovo, ze je nešťastný, trapi se atd.
Holky jsme spolu už 17 let za tu dobu jsem mu řekla co radite tisíckrát ono u mě je lepší když nic neříkám protože já se vždycky tak vytocim že jsem pak větší hulvát než on a div se nazabijem takže strategie neřvi klídek prdne ti cévka a pak radši odchazim jinak bych mohla bejt taky v base. Jo a do poradny by nikdy nešel protože on žádnéj problém nemá problém vidím jen já.
@zuzan to je klasika. Vetsina příběhů je jak přes kopírák. Já teda obdivuju ty které v tom dokáží žít a ještě mít k chlapovi nějaký vztah. S představou že to tak bude dalších 10,20,30 let..
Můj měl podobný přístup dokud nebyl rozchod na spadnutí. Pak mu došlo že jsem schopná to udělat, ze chování a jednání má důsledky, tak jsme do poradny chodili, pak chodil i k psycholožce. Ale nevydržel, a v poradně jsem zjistila že je pozdě, pochopila jsem jaký je a proč a že se nezmění ani kdybych se stavěla na hlavu. Děti byly malé, takze jsem z toho vyvodila důsledky radši dřív než později. Nový začátek po třicítce.
@kve-tinka píše:
Tak že já se trápím, ze se mi/ nám rozpadne rodina a manžel ač mi řekl, ze ho to prý taky trápí s tím nic nedělá. Po mém vyslovení konec, jeho slova ve zkratce byla " ok, konec, taky to chci". Přitom za celou dobu ani slovo, ze je nešťastný, trapi se atd.
aha.. tož to je potom těžké, no.. chce to nejdřív mluvit, než vyslovit ten konec ![]()
Nejhorší ze všichni v okolí včetně babiček si myslí že nás vztah je dokonalí kamosky mi závidí jak se mám skvěle. Asi bych vypadala dost divně že odchazim když mám všechno.
@zuzan píše:
Nejhorší ze všichni v okolí včetně babiček si myslí že nás vztah je dokonalí kamosky mi závidí jak se mám skvěle. Asi bych vypadala dost divně že odchazim když mám všechno.
Oni s vámi nežijí. Co je ti po tom co si kdo bude myslet?
nemusíš nic vysvětlovat, nikomu.
Tak jste mě nahlodali budu o tom co udělám přemýšlet teď ten týden co budu pryč.
Já jsem tehdy jela na víkend do lázní, sama, tam jsem přemýšlela a pak se rozhodla. Reakce okolí mě překvapily, kdo jsem myslela že mě podrží, zklamal. A naopak podpora se objevila jinde. Ale jistá jsem si musela být hlavně já.
@andelka83 píše:
Oni s vámi nežijí. Co je ti po tom co si kdo bude myslet?nemusíš nic vysvětlovat, nikomu.
Přesně tak, propána.