Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zuzan píše:
Právě jsem ve stavu uvažování co s tím. Jsme spolu sedmnáct let to je půl mého života. Máme tři děti které mají tátu rádi je to opravdu těžké rozhodování.
ale zbývá ti ještě další víc jak půlka
ty sama musíš vědět, jak moc toužíš po něčem, co by naplnilo tvůj život a nebo zustaneš na dosmrti sedět sama se sebou v koutě
@hanyny to bych mohla zkusit teď jsem byla ve spindlu sama z dětma tak to zkusím opačně jestli s ním ty tři dny vydržim.
@zuzan Musíš to aspoň zkusit. On ten čas strávený o samotě hodně ukáže. Budete mít prostor na to, říct si věci, které jste si neřekli roky. Posedět si večer u vína nebo u piva, pokecat jen tak o práci a o plánech do budoucna.
Myslím, že všichni manželé by měli povinně aspoň jednou za rok vyrazit někam bez dětí. Vím, že je to těžké, taky máme doma 3 kousky a udat je není úplně jednoduché, ale zas je to důležité, aby jste oba vypli a měli čas i na sebe.
@hanyny píše:
@zuzan Myslíš, že se to manželství už nedá vzkřísit? Podle fotky máte tři krásné děti. Třeba si zajistit hlídání a odjet někam na pár dní spolu.. Na vztahu se musí pracovat, jinak to nejde.
příjde ti normální, že člověk je schopnej někoho zdrbat za to, že na přechodu nejdou současně? na čem chceš jako pracovat, vždyt to je normální primitiv…bože, nehledě na to, žese tak chová několik let, takže o nějakým zkratu, tu není řeč ![]()
@ontario7 Normální mi to nepřipadá. Ale občas si lidi po letech lezou na nervy a dělají nechutné věci, aniž by si o uvědomovali. On nemusí být nutně psychopat, jen si neuvědomuje, že jeho chování už přešlo přes čáru. Tak si myslím, že by mohl dostat šanci na to, aby na vztahu zapracoval, než manželka prchne. A to se vždycky řeší líp v klidu, někde bez dětí, třeba mimo domov.
Nevím, kolik ty máš dětí a rozpadů manželství za sebou, já teda 3 děti a pořád jednoho muže, ale mám pár kamošek, co takto prchly od manžela a když viděly, co to napáchalo na dětech, tak často těžce litovaly.
Já neříkám být ve vztahu za každou cenu, ale rozvádět se kvůli tomu, že mě zdrbal, že nejdu s ním po přechodu, mi připadá banální, promiň.
@hanyny tak jsem objednala ten pobyt ty prachy za to mě nezabijou i kdyby to nepomohlo. Jinak není to ojedinělé on je ředitelem v nějaké firmě celý život naprostý mistr světa a já i děti jsme nemožný nuly a dost často nám to dává vsem sežrat. Já to prostě naposled risknu a zkusím aspoň ten víkend aby jsme si to měli čas vyříkat ale vto že se změní nevěřím. Jak říkám já jsem taky nepříjemná odměřená mrcha.
@hanyny píše:
@ontario7 Normální mi to nepřipadá. Ale občas si lidi po letech lezou na nervy a dělají nechutné věci, aniž by si o uvědomovali. On nemusí být nutně psychopat, jen si neuvědomuje, že jeho chování už přešlo přes čáru. Tak si myslím, že by mohl dostat šanci na to, aby na vztahu zapracoval, než manželka prchne. A to se vždycky řeší líp v klidu, někde bez dětí, třeba mimo domov.
Nevím, kolik ty máš dětí a rozpadů manželství za sebou, já teda 3 děti a pořád jednoho muže, ale mám pár kamošek, co takto prchly od manžela a když viděly, co to napáchalo na dětech, tak často těžce litovaly.
Já neříkám být ve vztahu za každou cenu, ale rozvádět se kvůli tomu, že mě zdrbal, že nejdu s ním po přechodu, mi připadá banální, promiň.
dnes jsem měl Vánoce se svým synem a věř mi, že nikdy nepocítil něco na sobě špatnýho, protože jsem to nikdy nepřipustil
já vím, že všechno není ideální, ale příjde mi, že když se někdo chová jako deb il deset let, tak nějaký napravení nepřipadá v uvahu.Ano připadá a bude za pár let v těch samych kolejích, až ten dotyčný zjistí, že mu bylo odpuštěno, jelikož tu sílu v sobě nikdy neměl a jen ji uměle vytvářel
Jde jen o to, jestli se on zastavil na deset let a nebo ne
Tak moc jste mi neporadily je to půl na půl souhlas s obouma. Je mi to líto ukončit i když na změnu nevěřím jen se to oddálí ten konec. Jsem fakt v háji.
@zuzan píše:
Tak moc jste mi neporadily je to půl na půl souhlas s obouma. Je mi to líto ukončit i když na změnu nevěřím jen se to oddálí ten konec. Jsem fakt v háji.
ty sama přeci musíš vědět, jakej to je člověk v jádru o tom to všechno je ![]()
@zuzan píše:
@hanyny tak jsem objednala ten pobyt ty prachy za to mě nezabijou i kdyby to nepomohlo. Jinak není to ojedinělé on je ředitelem v nějaké firmě celý život naprostý mistr světa a já i děti jsme nemožný nuly a dost často nám to dává vsem sežrat. Já to prostě naposled risknu a zkusím aspoň ten víkend aby jsme si to měli čas vyříkat ale vto že se změní nevěřím. Jak říkám já jsem taky nepříjemná odměřená mrcha.
a co takhle nějaká poradna.. nedokázala bych se s otcem dětí rozejít aniž bych vyzkoušela naprosto vše - pro své svědomí
@zuzan píše:
jsou děti šťastné?
@zuzan Hodně podobné to měla teta. Manžel ředitel ve firmě, 4 děti, měl milenku a žil si svůj život. Doma všecky jen buzeroval. Ji i děti.
Pár let před důchodem přišel o práci, spadl na úplné dno, přišel o prachy i o milenku, ona mu časem odpustila a teď mají moc pěkný vztah, on je úplně jiný člověk.
Ale to ti neradím, že to musíš udělat stejně, jen uvádím jako příklad.
@jdukolem píše:
jsou děti šťastné?
a proč by neměly být, když se tak každej hezky přetvařuje ![]()
@ontario7 píše:
a proč by neměly být, když se tak každej hezky přetvařuje
hele o tom to není.. myslíš že děti řeší - pokud si rodiče vyloženě nejdou po krku jak to mezi nima je? ono něco zbořit je strašně snadný - a nezodpovědný..
@jdukolem píše:
hele o tom to není.. myslíš že děti řeší - pokud si rodiče vyloženě nejdou po krku jak to mezi nima je? ono něco zbořit je strašně snadný - a nezodpovědný..
jak nezodpovědný, snad kdo tady někdo deset let bořil a ničil, byl jedině on. Takže kdyby se ona pro ten rozchod rozhodla, tak on nemuže říct ani B. Nikdy v životě bych nebyl s nikým deset let bez lásky. To je nesmysl, nesmyslů a můžeš mít dětí klidně deset.