Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jste mě nahlodali budu o tom co udělám přemýšlet teď ten týden co budu pryč.
Já jsem tehdy jela na víkend do lázní, sama, tam jsem přemýšlela a pak se rozhodla. Reakce okolí mě překvapily, kdo jsem myslela že mě podrží, zklamal. A naopak podpora se objevila jinde. Ale jistá jsem si musela být hlavně já.
@andelka83 píše:
Oni s vámi nežijí. Co je ti po tom co si kdo bude myslet?nemusíš nic vysvětlovat, nikomu.
Přesně tak, propána.
Mám něco podobného a právě to rozpouštím. Neřeším, jestli si někoho najdu (jsem starší než ty), radši budu sama. A společné bydlení s žádným mužem už stejně nechci. Po pravdě řečeno vůbec nechápu, že o to po těch zkušenostech někdo stojí. Asi jsem už moc pohodlná a sobecká ![]()
Do konce života se tak žít nedá, nedá se tak žít vůbec, protože to není žádný život. A ty si rozhodně někoho najdeš, pokud máš co nabídnout, což znamená, pokud jsi fajn.
Já jsem to s chlapem skončila též až na druhý pokus. Poprvé jsem se zalekla všeho možného. Jenže stejně to k tomu dospělo a to už mi bylo vsechno jedno a nebála jsem se. Škoda že mě to nenakoplo už prvně. Byly jen další dva roky trápení.
@ireeenka já o to stojím, pritel taky, ale nespechame na to. Po letech manželství to má něco do sebe ![]()
Já bych nikoho taky domu nechtěla krom toho si o mě krom manžela vzivote neoprel ani koště tak si nedělám iluze jinak když jsem sama jsem spokojená.
@zuzan Ty máš ale zoufale nízké sebevědomí. Začni s tím něco dělat.
@zuzan takhle nízké sebevědomí máš odjakživa nebo díky manželovi? Nejvyšší čas to změnit, věk na to máš.
@andelka83 píše:
@zuzan takhle nízké sebevědomí máš odjakživa nebo díky manželovi? Nejvyšší čas to změnit, věk na to máš.
@Petrolka píše:
@Keltka Jenže některým lidem prostě nic nevysvětlíš a pokud jsou starší děti už v pubertě, tak to po těch letech těžko změní. Možná v nějaké poradně, ale sami dva těžko.
Určitě je to možné aspoň zkusit - poradnu nebo rozhovorem s manželem, a teprve až to nepůjde, tak je tu ta možnost odchodu vždycky.
@Keltka píše:
Je to určitě složité, nicméně vidím chybu i na tvé straně:
1. „zhnusil se mi“ - to je spíše tvůj problém, než jeho,
2. řešila jsi to s ním alespoň slovně, když jsi ho „načapala“ na té erotické seznamce?
3. vyslovila jsi alespoň trošku mile vůči němu touhu po změně?Já nepopírám, že je chyba i na mé straně, ale tak nějak už nemám zájem to řešit. Když si s ním chci promluvit, odejde. Tak jsem mu to prostě někdy v dubnu všechno napsala a poslala (s úvodem, že když to nejde osobně, tak alespoň tímto způsobem)- odpověď žádná… Touhu po změně jsem vyslovila několikrát - dřív s křikem, pak mile, nakonec apaticky - nezabralo ani jedno
Zakl.
@zuzan píše:
To mám odjakživa za to nemůže
Hm, mozna proto se takhle chová. Nebo spíš ví že se tak může chovat. V podstatě mu nic nehrozí. ![]()