Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kvaček píše:
@Ájinka85 já ti neporadím vyloženě městečko, vesnici.. ale většina lidi z Čech a nebo Prahy, atd. si myslí, že na MOravě, je prostě vesnice a jeden obchod. Nevím, jeslti si to myslíš ty, ale občas to tak citím z lidí.. neni to tak..
Bydlím vyloženě u slovenských hranic vyloženě valašsko a máme v malém městečku- vyžití krytý bazen, venkovní maly aqapark, x hřišt, zimní stadadion v městečku vše o zubaře, lékaře, gyne… pošty bankomatů.. restaurace 3 a fakt jsme malé městečko.. Název psát konkrétně nebudu
Takže takové obavy z vyžití a jestli někde něco je, mít nemusíš..
a nejsmutnější na tom je že si to nemyslí jen lidé z prahy
ale už i lidé z ostravy ( neříkam že všichni) ale já v ostravě pracují a i když to není náš okres přesto to máme blíž než do našeho okresního města a všichni z naší vesnice tam pracují a nebo studují a přesto poslouchám řečí kde to žiješ, kde to je ( nejsme daleko od ostravy), tam jezdí autobusy?! (myšleno zda tam jezdí autobusy odpoledne jestli nemám lepší být na intru když jsem ještě studovala) a máte tam obchod a další kecy…a přesto když jedu do ostravy tak rychle vyřidít co potřebují a pryč zpět do té naší nádherné vesničky
![]()
@Mi24 já si myslím, že každý brání to svoje
U nás v okolí co znám známé - jak z MOravy, tak pár z Čech, už jsem psala, že tam mám rodinu, tak říkají, že poslední místo kde bydlet je Ostrava…
Takže jeden by nešel tam, druhý jinde..
Já mám sestřenicic rodilou pražačku a durhou taky z Čech a obě by do Prahy jako takové nešly.. Obě tvrdí, že bydlení je neosobní.. Obě bydlí kousek za Prahou ve vesnici do metra ot mají MHD co jsem jela tak 10-15 min..
@Regina Hero píše:
to jako fakt nejezdíš na Moravu kvůli mluvě?
Asi prestanu na miminu pouzivat nadsazku, evidentne jsem zcela nepochopena, prestoze jsem svuj vyrok uz nekolikrat vysvetlila ![]()
Ahoj, tak mi to neda a muj historicky prvni prispevek bude zrovna do tehle diskuze
(vlastne jsem si kvuli tomu zaridila celou registraci)
pokud muzu doporucit, tak Hradiste je urcite dobra volba. Ja tam vyrostla a zila tam az do nastupu na vejsku. Je tam spousta skolek, vsechny stredni skoly (umprumka - velmi kvalitni, zdravka, gympl - opet velmi kvalitni, prumyslovka, obchodka etc..), 2 pobocky VS, divadla, kino (s festivalem Letni filmova skola), hypermarkety a centrum, kde je vsechno pri ruce. Navic, i kdyz bys bydlela na konci UH, tak do mesta je to pesky (s kocarem) do centra max. 20 minut a cele mesto se rozklada na rovince, cili zadne stradovani s tezkym kocarem z kopce do kopce. Vezmes koleckovy brusle nebo kolo a cele mesto i okoli se da takhle projet. UH je navic opravdu pekne mesto s krasnym historickym centrem. Netroufam si tvrdit, co budou tvoje deti rikat za 20 let, ale ja osobne jsem fakt rada, ze jsem tam vyrostla.
Ja jsem prave ted tehotna a bydlime v Brne a velmi zvazujeme, ze bychom se (alespon po dobu me materske do Hradiste vratili).
Jako minusy ovsem vidim mensi moznosti uplatneni na trhu prace (nevim, co delas) a taky je tohle mesto relativne drahe na ziti.
Buchlovice a jine prilehle vesnicky asi taky fajn, ale na muj vkus uz jsou to jaksi…ehm…prilis malinke lokality.
Zakladatelko, já vidím tvůj hlavní problém v tom, že se ti nelíbí bydlení v paneláku, než bydlení v západních Čechách.
Západní Čechy jsou krásný kraj, okolí Karlových Varů, Lokte, Šumava…nádhera.
Nemyslím si, že se ti zkrásní život přestěhováním se co nejdál, třeba na Moravu. Pokud bys bydlela v paneláku na Moravě, bylo by to pro tebe stejné.
Jinak co jsem měla možnost poznat cestováním Moravu, tak bezkonkurenčně se mi z Moravy nejvíce líbilo na jihu, okolí Uherského Hradiště, Strážnice atd. Oproti západním Čechám je tam výhoda, že tam mají tepleji. Ale jinak západní Čechy, stejně jako jakýkoli jiný kraj (i Morava) mají své krásné oblasti a horší oblasti.
Holky, dekuji za nazory a postrehy.
Samozrejme, ze se mi nelibi zit v panelaku, kdyz byl clovek zvykly bydlet nekolik let v baraku, ale z rodinnych duvodu musel odejit
,jenze Vary jsou takove divne mesto, ziju tu uz 20 let, tak muzu posoudit. Varaci nezijou kulturou, kdyz se tu neco deje, tak je tam minimum lidi, vsude potkavam Rusaky. Naopak se mi hrozne na mensich mestech libi, ze tam ti lide zijou jinak. Jedina cast v roce, kdy je tu opravdu fajn, je MFF. Priroda je tu nadherna, sportovni vyziti take, ale chceme si postavit dum a pozemnky jsou tu hrozne drahe a zadne hezke lokality. Tady jsou vesnicky v okoli Varu proste des. Praci si budu muset hledat jovou, v te stare mi ted vyprsela smlouva a jeste budu stejne 2 roky na rodicovske. Mam vystudovanou VS, tak to treba nebude takovy problem, uvidime. Rodinu mame na SR hned za hranicemi, manzel uz ma praci tady v CR zabehnutou a potrebovali by rozbehnout Moravu, takze se to stehovani i hodi. V soucasne dobe nam tam v okoli UH hledaji pozemek, pak se tam samozrejme tento mesic chystame i s detmi, abychom se poohledli i sami.
@Ájinka85 Tak to promyslete a doufám, že jednou dáš vědět, jak to dopadlo a kam ste se vrtli ![]()
Ahoj. Tak trochu obnovuji téma… Muž je z vesnice, já z města, žijeme na vesnici a i přes velmi hezké sousedské vztahy jsem si zkrátka nezvykla, táhne mě to přece jen do aspoň trochu většího mumraje. Jsem posledním rokem na mateřské, muži končí na Silvestra pracovní smlouva, a tak máme - dle mého - poslední možnost se někam přestěhovat. Muž by do velkého města nešel, jako hezky kompromis se mi zdá městys/menší město a chceme žít na jižní Moravě, protože jsme odsud a máme tu zázemí.
Moje otázka zní: Kde na jm se vám žije dobře? Jedná se mi o práci, školky, školy, dobrá atmosféra, možnosti koníčků atd.
Děkuji