Život na Moravě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4716
27.12.14 13:48

život na Moravě

Krasne svatky maminky,
Timto bych vas chtela pozadat o nazor, tedy spise ty, ktere ziji na Morave, jak se jim tam zije, co prace a tak. Vim, ze to asi neni na par vet, ale mame ted s manzelem dilema, jak dal…zijeme uz hoooodne let v zapadnich Cechach, mame dve male deti, ja jsem s nimi ted doma, manzel ma svou firmu, takze tu pracovne neni fixovane. Zili jsme v domku a nyni jsme 3.rokem v panelaku a je to pro nas tragedie. Oba jsme ze Slovenska a manzel by hrozne rad bydlel na Morave, v blizkosti Uherskeho Hradiste. Rodinu ma on kousek za hranicemi, ja mam mamku tady. Tam bychom si chteli koupit velky pozemek a postavit dum, jen nevime kde, jelikoz touzime mit male hospodarstvi. Bojim se te zmeny, jestli nam tam treba nebude neco chybet. Kamaradi, znami…to ano, ale takove nejake vyziti. Neporadite mi, nejake hezke mensi mestecko nebo vesnici, kde je skolka, skola, obchody…porad brouzdame po netu a libili se nam treba Buchlovice. Chci pro deti jen to nej a bojim se, aby mi to treba jednou nevycetly.
Dekuji za vase nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
27.12.14 13:50

Napíšu jenom jedno: stále se stěhujete po naší malé zemičce. ;) Takže kromě toho, že budeš mít všechny známé daleko, budeš si muset max. zvyknout na jiný přízvuk. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.12.14 13:53

@Ájinka85 když budeš chtít, zvykneš si všude. Já, coby rodilá pražačka, žiju v Ostravě - dřív mi to přišlo nemožné a ono to jde :mrgreen: Pokud máš poblíž velké město, nikdy Ti nic chybět nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
27.12.14 13:54
@kve-tinka píše:
Napíšu jenom jedno: stále se stěhujete po naší malé zemičce. ;) Takže kromě toho, že budeš mít všechny známé daleko, budeš si muset max. zvyknout na jiný přízvuk. :kytka:

Jo, kvuli „umyt si RUKY“ bych tam zit nemohla :lol:
Sorry, vim, ze je to OT
@Ájinka85 mne se treba moc libi kolem Luhacovic, ale to je vyhradne turisticky postreh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.12.14 13:54

@Ájinka85 já ti neporadím vyloženě městečko, vesnici.. ale většina lidi z Čech a nebo Prahy, atd. si myslí, že na MOravě, je prostě vesnice a jeden obchod. Nevím, jeslti si to myslíš ty, ale občas to tak citím z lidí.. neni to tak..
Bydlím vyloženě u slovenských hranic vyloženě valašsko a máme v malém městečku- vyžití krytý bazen, venkovní maly aqapark, x hřišt, zimní stadadion v městečku vše o zubaře, lékaře, gyne… pošty bankomatů.. restaurace 3 a fakt jsme malé městečko.. Název psát konkrétně nebudu :mrgreen:
Takže takové obavy z vyžití a jestli někde něco je, mít nemusíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
27.12.14 13:56

Záleží na vás, kde chcete bydlet. Já jsem na Moravě spokojená a do Čech bych nešla ani za zlaté prase :P
Otázka zaměstnání je asi stejná jako všude, podle toho, jaké hledáte zaměření. Některé platy jsou na tom hůř, ale jak jsem psala, záleží na tom, kde chcete pracovat ;)
A jestli vám to děti jednou nevyčtou, to nikdo neví. Kamarádka kdysi nadávala, že by chtěla bydlet ve městě, zato já jsem vždycky měla raději vesnice a ve městě jsem se dusila a dusím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79

Su od Zlinka a super :P

• Citovat
  • Upravit
2997
@martina.se píše:
@Ájinka85 když budeš chtít, zvykneš si všude. Já, coby rodilá pražačka, žiju v Ostravě - dřív mi to přišlo nemožné a ono to jde :mrgreen: Pokud máš poblíž velké město, nikdy Ti nic chybět nebude :think:

Jj, to potvrzuji, clovek si zvykne vsude. Vyhled na Snezku jsem vymenila za kraj, kde je velehorou na desitky kilometru daleko Kuneticka hora a zaplavove pasmo je snad uplne vsude :zed: Taky jsem si zvykla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.12.14 13:57

@marrlinka jo, je to olidech ná zase byla na nerva ze slov- hele koukej a hlavně viď na to jsem alergická.. :mrgreen: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344

My jsme z Ostravy, ale přítel pochazi z male vesničky od Uherskeho Hradište. Moc rada tam jezdim, nadherna krajina, užasni lidi a ty jejich zvyky a tradyce, fakt super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
@marrlinka píše:
Jo, kvuli „umyt si RUKY“ bych tam zit nemohla :lol:
Sorry, vim, ze je to OT
@Ájinka85 mne se treba moc libi kolem Luhacovic, ale to je vyhradne turisticky postreh.

Taky se omlouvám za OT, ale nedá mi to. Jak se „umýt si ruky“ řekne u vás? 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.12.14 13:58

@Petule030 řekla bych ruce :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
27.12.14 14:00

Já pocházím ze Zlína, teda ze Štípy, to je vesnice u Zlína je tam krásně, nikdy mi tam nic nechybělo :kytka:.
Hradiště je určitě dobrá volba, že když by si nesehnala práci tam není to tak daleko právě do Zlína za prací.
My jsme taky kočovníci, akorát po Moravě :lol:, za 5 let jsme se stěhovali napřed ze Zlína do Hodonína a z Hodonína teď na vesnici před Břeclaví, jsme blíž dálnici do Brna.
Líbí se nám tu, jsme spokojení.
Zvykneš si, jen to nářečí a Moravská hatmatilka ti možná chvilku bude trvat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.12.14 14:00
@marrlinka píše:
Jj, to potvrzuji, clovek si zvykne vsude. Vyhled na Snezku jsem vymenila za kraj, kde je velehorou na desitky kilometru daleko Kuneticka hora a zaplavove pasmo je snad uplne vsude :zed: Taky jsem si zvykla :)

tomu říkám změna :mrgreen: zrovna fakt okolí kunětické hory je placka jak sviň :mrgreen: :lol: ale když je důvod, tak se dá všechno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
27.12.14 14:01
@kvaček píše:
@Petule030 řekla bych ruce :think: :mrgreen:

Jo aha. A já v tom hledala nějaké úplně jiné výrazy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí