Život proplouvající mezi prsty

Anonymní
3.7.15 11:16

Život proplouvající mezi prsty

Také se tak některá cítíte? Asi se potřebuju vypsat…
POdle dnešních měřítek bych měla být šťastná - mám milujícího manžela, 2 zdravé děti…jenže se spolu téměř nevidíme (alespoň podle mého mínění). Celý týden vlastně probíhá stejně: Ráno odvést děti do školy, odpracovat 8 hodin a večer vyzvednout děti u babičky (vyzvedávání ve školce je pro nás s pracovní dobou do 17:30 utopie), pak se navečeřet, vykoupat a odpodnout. Člověk by čekal, že si to alespoň vynahradí o víkendu. Jenže o víkendu chodí můj muž na brigádu. Je to sice „jen“ na pár hodin, ale i tak to zhatí člověku všechny plány na alespoň společný výlet.
Manžel se k tomu staví tak, že to je mu to sice líto, ale v dnešní době to je bohužel normální. A pokud chceme někde bydlet, jinak to bohužel nejde. To bych musela nosit domů o 10000 víc. Jenže žijeme v kraji, kde to není reálné - platy se tu pohybují hodně nízko.
Nechci takhle přežívat po zbytek života, ale jiné východisko v dohledné době nevidím. Prostě je to začarovaný kruh, ze kterého není cesta ven.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2874
3.7.15 11:30

Pokud nepatříš do horních 10 tisíc, tak takhle přežívá spousta rodin v ČR.
Chlapi dřou, ženy se starají, večer všichni odpadnou a další den nanovo.
Chtělo by to jednou za dva týdny nějakou akci ve stylu - jedeme do zoo, zahrajeme si karty, pojeďme na kole… to by se to vylepšilo.
Anebo děti babičce a jeďte vy dva jenom na jednu noc na wellnes, užijte si.
Zkus to nějak naplánovat hodně dopředu, aby to pak chlap nezhatil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
3.7.15 11:32

Bohužel, je to tak… jedině že by se člověk postavil proti celému systému. Přestal chodit do práce od nevidim do nevidim a užíval života tak jak ho touží prožít.
Bohužel to nejde… taky mě to štve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
3.7.15 11:34
@AdLa12 píše:
Bohužel, je to tak… jedině že by se člověk postavil proti celému systému. Přestal chodit do práce od nevidim do nevidim a užíval života tak jak ho touží prožít.
Bohužel to nejde… taky mě to štve…

Tak to chce vyhrát ve sportce, protože nechodit do práce, přijít o střechu nad hlavou a bydlet pod mostem by se mi nelíbilo - ani bych tak žít nechtěla.
Takže ono přestat chodit do práce je hodně špatná varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
3.7.15 11:34

Nechci takhle přežívat po zbytek života, ale jiné východisko v dohledné době nevidím. Prostě je to začarovaný kruh, ze kterého není cesta ven.

Nebude to zbytek života. Je to jen životní období a pak přijde jiné a třeba lepší. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4749
3.7.15 11:47

A kolik je dětem?

co si udělat rozpočet, podívat se na něj, kde by se dalo ušetřit, aby manžel nemusel každý víknd na brigádu )chodí každý víkend?), že by třeba chodil ob týden a dva víkendy měl volné pro vás..

navíc ted v létě, ještě když děti mají prázdniny se dá podnikat spousta věcí i večer, kdy je dlouho světlo, nemusí to být večer domů, večeře, koupel a spát..vyražte si někam večer, udělej večeři s sebou, nějaké obložené chleby stačí a jdětě někam po okolí, do letního kina, na večerní procházku zahrát si někde s dětmi badminton cokoliv..nevím, kde bydlíte..já jsme z prahy, takže bych měla spoustu nápadů co tady dělat anižby se utrácelo, ale chápu, že na menší vesnici vyžití bude méně, nicméně, využij léta a bav se i večer, chápu, že jsi třeba unavená z práce, ale aktivní odpočinek je taky fajn, za chvíli ti to ani nepřijde..co takhle večerní koupání, pokud máte poblíž kde..jednou za ča poprosit babičku, zda by děti nepohlídala déle a udělat si hezký večer jen s manželem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
3.7.15 11:49
@Blekota píše:
Tak to chce vyhrát ve sportce, protože nechodit do práce, přijít o střechu nad hlavou a bydlet pod mostem by se mi nelíbilo - ani bych tak žít nechtěla.
Takže ono přestat chodit do práce je hodně špatná varianta.

No, proto jsem napsala, že to bohužel nejde… :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.15 11:50
@Kobliha51 píše:Nebude to zbytek života. Je to jen životní období a pak přijde jiné a třeba lepší. :kytka:

Ty seš optimista. :lol: Ale jo, za 20 let až děti vyjdou ze školy, by se to mohlo změnit k lepšímu. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
184
3.7.15 11:53

A co letní dovolená, ani týden nemáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
3.7.15 11:57
@Anonymní píše:
Ty seš optimista. :lol: Ale jo, za 20 let až děti vyjdou ze školy, by se to mohlo změnit k lepšímu. :mrgreen:

Už za tři roky může být všechno úplně jinak. Nepodléhej pesimismu :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.15 11:58

@astoret Ale jo, neříkám, že večer nic nepodnikáme. Zrovna včera jsme se byly vykoupat. I přesto, že voda měla asi 15° a řeka už byla ve stínu, to bylo dobré. Jinak moc vyžití tu po večerech není.
Co se týče babičky, nechci jí nějak přetěžovat. Má vlastně děti každé odpoledne než přijdeme z práce. Neříkám, že nikdy nejdeme po práci třeba do kina. Ale spíš se zaobírám výčitkama, že své děti přes týden téměř nevidím…
Asi mě teď dostalo to, jak jsou prázdniny, školka poloprázdná, lidé na dovolených…a my si dovolenou vyplácáme každý zvlášť, abychom překlenuly měsíční odstávku školky. Loni jsem ještě byla na rodičáku, takže návrat do reality je pro mě dost krušný. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
27281
3.7.15 12:00
@Kobliha51 píše:
Už za tři roky může být všechno úplně jinak. Nepodléhej pesimismu :mavam:

Jasně, neplánované další dítě… nejlépe rovnou dvojčata… hurááá, to je boží změna :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.15 12:04

@AdLa12 Přesně to mě napadlo, když jsem to četla. :mrgreen: Druhá verze byla matka samoživitelka. :lol:

• Citovat
  • Upravit
27281
3.7.15 12:08
@Anonymní píše:
@AdLa12 Přesně to mě napadlo, když jsem to četla. :mrgreen: Druhá verze byla matka samoživitelka. :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
3.7.15 12:12

Zakladatelko, to je moc zajímavý téma : )

Osobně si myslim, že pokud tam neni jen jedna řešitelná položka, třeba zaměstnání muže, tak bude potřeba udělat velkou změnu. Jestli tě nebo vás nenaplňuje celkovej žiovtní styl spočívající v celodenní práci tvojí, manžela, děti celej den pryč, nutnost babiček, stejně málo peněz i přes brigádu, málo času… tak pokud to dál nechceš, budete muset udělat radikální krok. A jde to, ale je to hodně náročný. Buď se přestěhovat za prací jinam, když píšeš, že u vás jsou zaměstnání bídně placená, nebo si najít úplně jinou práci (třeba podnikat), nebo radikálně změnit životní styl (změna bydlení, způsobu obživy), nebo přehodnotit výdaje… zkus třeba napsat, jestli chceš, jak by sis představovala ideální život : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová