Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.
Ráda bych znala názory a zkušenosti ostatních „policejních“ manželek.
Začínám být na manželovu práci vyloženě alergická. Dělá na dopravce a to jak s nimi zametají jsem opravdu nikde nezažila. Směny sice dostane čtrnáct dní před dalším měsícem, ale s ničím se nedá počítat, plánovat. Neexistuje u nás naplánovat dopředu výlet, protože plán směn se milionkrát do týdne změní, naddělané hodiny zametají pod koberec, pracovní doba je cca od 6-14, 13-21 občas 15-23…19-3 a to nejlíp aby ještě potom šel hned od 7-15, manžel vyřízenej, protivnej, pořád se jen hádáme skrz to, že když má ráno, tak je to ok, ale odpoledne?? spí do 10, pak je hodinu s námi a jede do práce, aby tam byl včas a s předstihem, protože někdo zase udělal blbě rozpis… Je to jinde taky takové? Jak to snášíte? Pak chce jít manžel když má volno na ryby a já jsem hotová a hádáme se, protože z toho mizivého času co je s námi si jde ještě pryč. Možná jen dodám, že když příjde i po ránu, chodí si lehnout, protože ho z auta bolí záda. Vlastně už ani nevím jak dál to snášet, připadám si, že jsem s malým pořád sama a i „jako“ sama… Sexulni život je v háji a prostě tak něják všechno… děkuji
To by mě takový život s chlapem vůbec nebavil. Občas za někoho zaskáknout, ok, ale aby se mi pracovní doba měnila furt ze dne na den, ani omylem.
Jinak on nemusí skákat, jak to furt někdo mění. Jestli jde zítra na 8 ráno a šéf mu v 5 večer napíše, že musí být v práci už ve 4 ráno, tak bych mu napsala, že ne, že příjde v 8 jak bylo domluvené, případně si navečer - nejlépe hned jak jede z práce, vypnout telefon. A pořídit si druhou simkartu, aby ses mu dovolala.
Ahoj, já mám též policajta, ale na kriminálce. Musím říct, že co se týče pracovní doby, tak to není tak hrozné, jednou v týdnu nebo jednou za dva týdny má terén, kdy někoho sbírají a to třeba není v kuse doma den či dva, spíš mi ho je líto, musí to být maso. Snažím se ho co nejvíc podporovat, moc si té práce vážím. Co mě ale štve, že někdy je to u nich v práci tak stresový, že je pak nervní doma. Zkus si s ním promluvit, zda to není třeba na přestup na jiný oddíl, nebo jako se k tomu staví on, líbí se mu tam v práci?
Policajti maj nějaké hodiny, které se oddělávají zdarma ne?
Jinak nemam policajta, nechtěla bych jsou mizerně placený a dělaj směny. Nevím asi bych se ho snažila zpracovat na jiné oddělení. Je jasný, že u tý dopravky je to na prd., ptz. když se stane nehoda v 7:50 a v 8:00 má jít domu, tak to musí dodělat atd. Třeba by pro něj bylo výhodnější dělat 24hod. Mají pak 2-3 dny volna.
@hudečice píše:
To by mě takový život s chlapem vůbec nebavil. Občas za někoho zaskáknout, ok, ale aby se mi pracovní doba měnila furt ze dne na den, ani omylem.
Jinak on nemusí skákat, jak to furt někdo mění. Jestli jde zítra na 8 ráno a šéf mu v 5 večer napíše, že musí být v práci už ve 4 ráno, tak bych mu napsala, že ne, že příjde v 8 jak bylo domluvené, případně si navečer - nejlépe hned jak jede z práce, vypnout telefon. A pořídit si druhou simkartu, aby ses mu dovolala.
to moc dobře nejde u policajtů, musí být pořád na příjmu kdyby se něco podělalo…
@sasek15 ale takového chlapa sis vybrala a vzala
to je jako bys vyčítala řidiči kamionu že je týden pryč a že to domu nestihl na víkend
@sasek15 manžel dělá 24 a 2×12 cca za týden. Má rozpis na celý rok. Jen občas nějaká vložená směna (střelby, řidičák a různá školení) a přesčasy, když je třeba. Když se po 24 vyspí, tak se věnuje dětem, nebo společně někam vyrážíme na výlety, procházky a tak.
Občas se tedy stane, že ho skoro celý týden pořádně nevidíme, ale to se nestává zase tak často.
@Malike Ani omylem. Tohle tam dřív nebylo. Jeli měsíc od měsíce ve dvanáctkách a sedělo to. A takové řeči opravdu zbožňuju.
@sasek15 Pokud to dříve v takové míře nebylo, je to nejspíš chyba vedení. A ostatním to nevadí, jak s nimi přehazují?
@Šarlota4 Už nemají, rok je to zrušené. Teď ani neberu hodiny způsobené směnou. Na nehodách není, řeší přestupky, fetáky za volantem.. Spíš se mi zdá, že s nimi zametají jako se smetím.
Muž byl u policie 20 let a nebylo to jednoduché. Ty jejich věčné směny mě pěkně štvaly, hlavně když byly děti malé. Nejhorší bylo obyčejné obvodní oddělení, když se dostal jinam situace se zlepšila. Co ti mám napsat? Uklidni se a ber to jak to je. Jestli nechce změnit práci tak s tím stejně nic neuděláš. a lépe se mají vyšší šarže, takže doporučuji studovat a povýšit.
@sasek15 ahoj, muj manzel nedela sice u policajtu, ale pracovni dobu mel driv od 4-5 a vracel se domu večer někdy v 16 nekdy ve 23. ted vstava do prace mezi 1-3 hodinou rano a vraci se tak v 17-18 večer. A nemůže si vyskakovat. Prostě v dnešní době když člověk chce práci a chce práci za slušné peníze aby rodina v pohode vysla, tak musí makat a ne si stezovat. taky jsem tim hodne trpela, vycitala mu to, on chodi z prace uplne vystaveny, spi v noci jen 3-4 hodiny, vic nestiha. ale vim ze to dela pro nas. rada bych aby nasel jinou praci ale najit rozumne placenou praci neni sranda. takze ho podporuju v tom co dela dokud to bude delat. vycitkama unavenemu upracovanemu chlapovi nepomuzete, naopak ho budete srazet na kolena
@sasek15 Je to o pristupu vedeni k lidem. Zrejme tam maji solidniho planovace sichet ![]()
Vsude to tak samozrejme neni.