Jak často kadí malé kotě?

1695
21.8.17 18:35

Jak často kadí malé kotě?

Zdravím! Prosím o radu zkušené chovatelky koček. Dostalo se mi do rukou kotě staré cca 14 dní už kouká, hodně vratce chodí. Mám ho od soboty odpoledne. Nejdříve dostalo nutrilon (nic jiného nebylo po ruce) a od včera navečer je na kitty milku od Beapharu. K věci - kotě kadilo včera odpoledne - docela dost - vykadilo se samo do pelíšku. A od včerejška nic. Kotě masíruju po každém krmení, čůrá a dneska se vykadilo minimálně - opravdu pár řídkých kapek. Takže se obávám zácpy je to možné? Případně co s tím. Kolikrát musí kadit? Protože jí opravdu s chutí a bojím se by se nenafouklo…Veterinář nejdřív zítra, jsem mimo město…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3837
21.8.17 18:40

V tomhle věku se o vyprazdňování koťat stará kočičí máma, oblizuje jim zadeček. Nebude kadit normálně, to až tak od 1,5 měsíce. Vlhkým ubrouskem, ručníčkem masirujte jak bříško, tak i zadek, abys tě simulovala kočičí jazyk. U nás to suploval pes. Je to řídké a málo, právě to ani není poznat, když koťata kadí, protože se o to postará kočka. Hlavně masirujte to bříško. Hodně štěstí i mrňouskovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
21.8.17 18:44

@Barbucha3 Masíruju jak divá, po každém krmení a nic moc…zkrátka se mi nezdá poměr výdeje a příjmu no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
21.8.17 18:46

No a teď koukám, že mi to nešlo vložit a teď to je třikrát ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
21.8.17 18:50
@Pantalaimon píše:
@Barbucha3 Masíruju jak divá, po každém krmení a nic moc…zkrátka se mi nezdá poměr výdeje a příjmu no…

Masírujete i zadeček? Ono to jsou opravdu jen kapky, jinak by to kočka nezvládla, představte si, kdyby koťata kadila jak oživit a kočka to vše musela uklízet, třeba s pěti kousky. :D
Jsou to jen kapičky, které odchází během dne, teda mělo by to tak být. To první jak se vyladili hodně, tak si myslí, že ji akorát nesedl ten Nutrilon, tak se posrajdila, teď už baští, to co má, tak bych se nestrachovala. Hlavně koťátko hodně mazlete, potřebuje se vtiskávat.
My si přinesli z lesa domu cca 4 týdenní a první dny taky skoro nekadil, a to už jedl tuhou stravu, vše to oblizal pes, až pak to bylo, tak jak si asi představujete, a to už jsem začala učit do kočkolitu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
21.8.17 19:00

@Barbucha3 Jojo masíruju i dírku :mrgreen: Ale tak to jsem ráda za praktickou zkušenost…kotě jsem nikdy neměla tak fakt nevím…díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí