Životní pojištění ING

1512
12.2.14 17:22

Životní pojištění ING

Zdravím:)

Není tady nějaký finační poradce nebo někdo trošku znalý věci?

Někdy před týdnem mi přišel email od ING se životním pojištěním. Celkem jsem si to prostudovala a rozhodla se, že si ho asi uzavřu pro sebe i manžela. Je to ING ProAktiv stříbrné. Dnes mi volala paní z ING a v podstatě jsme to uzavřely po telefonu, nicméně ke konci otázek byla jedna, že potvrzuji, že jsem nebyla za poslední rok více než 20 dní práce neschopná.

Tak jsem jí řekla, že jsem práce neschopná už od října, že jsem na neschopence kvůli rizikovému těhotenství. Ona se šla někam zeptat a vrátila se s tím, že těhotenství není nemoc a že to teda nevadí a zaškrtneme, že potvrzuji, že jsem nebyla práce neschopná.

Nicméně jsem si pak přečetla tu smlouvu a tam prostě žádná výluka z tohoto potvrzení, týkající se těhotenství, není. Tak si říkám, aby mi pak neřekli, že je moje pojištění vlastně neplatné, protože jsem neuvedla pravdivě všechny údaje?

Zdá se mi, že to akorát chtěla rychle uzavřít, aby dostala provizi. Paní bude zítra volat ještě ohledně manželova pojištění, tak se chci připravit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
12.2.14 17:27

Rozhodně mi to přijde divný. vyžádala bych si, aby mi to poslali písemně, že vědí že jsi na rizikovém těhotenství, a že to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
12.2.14 17:50

Já bych to po telefonu neuzavírala, teda já bych po telefonu neuzavírala žádnou pojistku, ani nic podobnýho :nevim: jestli chce provizy, ať zvedne zadek a dojede se smlouvama, ať víš co podepisuješ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10538
12.2.14 17:53

Co zkusit jejich info linku - třeba by tam poradili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.14 18:42

No, pozor na to. Pokud je tam uvedena otázka na pracovní neschopnost, tak vy v pracovní neschopnosti jste a tedy jste uvedla lež, když se to tam neuvedlo. Pro klid na duši bych do ING poslal email, aby vám to písemně potvrdili, že to je takto v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
12.2.14 21:20
@Luminel píše:
Zdravím:)

Není tady nějaký finační poradce nebo někdo trošku znalý věci?

Někdy před týdnem mi přišel email od ING se životním pojištěním. Celkem jsem si to prostudovala a rozhodla se, že si ho asi uzavřu pro sebe i manžela. Je to ING ProAktiv stříbrné. Dnes mi volala paní z ING a v podstatě jsme to uzavřely po telefonu, nicméně ke konci otázek byla jedna, že potvrzuji, že jsem nebyla za poslední rok více než 20 dní práce neschopná.

Tak jsem jí řekla, že jsem práce neschopná už od října, že jsem na neschopence kvůli rizikovému těhotenství. Ona se šla někam zeptat a vrátila se s tím, že těhotenství není nemoc a že to teda nevadí a zaškrtneme, že potvrzuji, že jsem nebyla práce neschopná.

Nicméně jsem si pak přečetla tu smlouvu a tam prostě žádná výluka z tohoto potvrzení, týkající se těhotenství, není. Tak si říkám, aby mi pak neřekli, že je moje pojištění vlastně neplatné, protože jsem neuvedla pravdivě všechny údaje?

Zdá se mi, že to akorát chtěla rychle uzavřít, aby dostala provizi. Paní bude zítra volat ještě ohledně manželova pojištění, tak se chci připravit:)

Neblbněte..ani náhodou…nic neuzavírejte po telefonu a už vůbec ne zdravotní otázky. Jsem finančí poradce již 6 let a opravdu jsem se setkala s takovou"zhovadilostí" Vždymusí být uvedeno zda jste nebo nejste v PN atd. atd. je to lež co Vám paní řekla jen aby naq Vás vydělala. Pozor na to,,vše si přečíst, popravdě vyplnit ai pak řešit. Taktéž finty typu bez zdravotního dotazníku..to pouze jen hezky zní a pokud se něco stane, stejně se to řeší…paní bych poslala do někam :twisted: Toto mě vždycky naprosto rozhodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.2.14 08:13

Bez zdravotniho dotazniku se da sjednat pojisteni u vice pojistoven a neni to zadna finta.
Umozni to pojistit se i jinak nepojistitelnym osobam (diabetik napr.) na ostatni rizika, ktera nesouvisi s tou nemoci(poskozenim), kterou pojisteny ma uz v dobe sjednani.
Je ovsem logicke, ze diabetik nebude moci cerpat plneni v souvislosti se svoji nemoci (invalidni duchod, pobyt v nemocnici…). Ale leceni urazu, invaliditu urazem… to ma plneno.
A stale tam budou vyluky i na dalsi veci, jako v „bezne“ smlouve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
13.2.14 08:23

Diky vsem za rady. Po telefonu bych samozrejme nic neuzavirala ale jak jsem psala, nacetla jsem si to hodne pozorne uz predtim, takze mi bylo jedno jestli to vyplnim sama nebo s pani na telefonu, nicmene to s tou neschopenkou me zarazilo a mate pravdu, je to vazne podivne takze tu smlouvu jak je takto nepodepisu - nezaplatim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.2.14 12:23

V souvislosti se zvýšenými požadavky na získatele, nejen v souvislosti s NOZ si vůbec nedovedu představit, že by se životní pojištění dalo uzavřít na dálku. Úplně chybí předsmluvní/ povinné informace, vyplněný a podepsaný zdravotní dotazník a další věci.
Takže jako podklad pro případnou schůzku ano, rovnou uzavření ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
15.2.14 23:36

Naprosto souhlasím s Ivanem. Pojišťovny to mají sice jednodušší, protože se nemusí zaobírat produkty ostatních pojišťoven a jejich záznam informací je daleko jednodušší a většinou již koncipovaný tak, že obchodník už do toho moc věcí psát nemusí. Nicméně musí tu existovat nějaký pojistný zájem a požadavky a potřeby klienta. Sjednávání pojištění po telefonu nebo na poště, nepovažuji za vhodný způsob. Já si třeba s klienty velmi často vyměňuji e-maily, ale nejprve s nimi udělám osobní schůzku nebo i dvě a navržená řešení poté následně korigujeme dle dalšího. A když je vše ok, tak následuje další schůzka, kde dojde k definitivnímu podpisu a to včetně záznamu toho, jak to probíhalo.
Co se týká vyplnění zdr. dotazníku, tak pokud je ke sjednání požadovaných rizik požadován, nechal bych si to od pojišťovny potvrdit, jak píše PoradcezPrahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.6.14 08:50

Ahohj měl bych dotaz ohledně ING. Mám nové životko pouze z příspěcku zaměstnavatele ten je 1600Kč. Musel jsem si udělat nocou pojistku od ING protože to mají sní nasmlouvané. Na rizika jde 1Kč a spoření 1599Kč. Ptal jsem se asi už 3 lidí od každéhp jiná odpověď. Dotaz zní: spoří se peníze hned od začátku? Nechal jsem si udělat model a bylo mě tvrzeno že až po 2 letech tam něco málo je. Ten kdo mi to zařizoval tvrdil hned od začátku tam něco mám, kdy na rizika jde jen 1Kč. Tak nevím čemu věřit. Do 2 měsíců se to dá vypovědět? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.14 08:58

A v jaké společnosti pracujete? (případně i do soukromé zprávy)

Přehled poplatků, pokud se jedná o ING Smart, je zde.
 https://www.ingpojistovna.cz/…t/514403.pdf

Pokud to budete chtít vybrat po dvou letech, tak dostanete částku, která se bude blížit nule :-)
Víc nemá cenu vysvětlovat, vysvětlit konstrukci investiční složky a počátečních nákladů není tak jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.14 09:00

Mimochodem, modelaci průběhu rezervotvorné složky pojištění jste k tomu nedostal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
12.6.14 15:20

@Plush Existuje jednoduché řešení, jak u IŽP tam něco při této částce mít a to sjednat smlouvu na minimální měsíční běžnou platbu a zbytek do mimořádného vkladu. Pak tam bude něco od začátku. A ten, kdo Vám to dělal, mě nyní půjde dát do sosáku. :? Do dvou měsíců to vypovědět lze, ale otázkou je, zda pak dostanete od zaměstnavatele ty peníze jinak. Pokud ne, tak to nemá smysl nevyužít, ale s nižšími poplatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.6.14 18:58
@PoradcezPrahy píše:
bohužěl ne
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...