Životopis s fotografií
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Životopis s fotografií
Ahoj všem…
přicházím jen s otázkou.Přidaly byste k životopisu i fotografii,aby si mohl možný zaměstnavatel udělat obrázek s kým hovořil a kdo se uchází o práci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem dala jen pokud to zaměstnavatel vyžadoval
Což bylo výjimečně… tak nějak předpokládám, že by mě pozval na pohovor hlavně kvůli vzdělání/praxi, apod., a ne kvůli vzhledu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zrovna je tady někdě na fóru diskuze o hledání práce a píše tam personalistka, že šéf na CV bez fotografie ani nebere zřetel a že jim chodí stovky životopisů na jedinou pozici, takže ty s fotkou jsou alespoň snadněji zapamatovatelné a mají větší šanci, že projdou tím prvotním sítem.
Já tedy fotku mám, posílala jsem hlavně na pozice recepčních a asistentek, takže tam si zrovna myslím, že je vzhled taky posuzován, tak jsem si vytvořila CV s fotkou. Ale popravdě efekt to moc nemělo, hledám od září, teď už jsem to vzdala a dělám v jiném oboru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já bych jí tam dala a vždycky jsem ji tam měla.
Z vlastní zkušenosti - když jsme vybírali náhradu za mě v době MD a procházeli jsme životopisy. vždycky nám víc utkvěl ten který měl fotku. Tím nechci říct, že ty bez fotky jsme rovnou vyhazovali. Ale s fotkou to bylo lepší, víc nás životopis „zaujal“ A co Tě zaujme na první pohled, má většinou větší šanci
Jo a fotku pasovou. Některé životopisy přišly třeba s fotkou kde holka seděla na motorce nebo tam byla s nějakou kamarádkou atd. ![]()
Příspěvek upraven 13.01.12 v 09:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
spíše nepřidala, myslím, že můj životopis stačí; možná, kdyby to bylo na pozici hostesky nebo podobnou pozici, kde je vzhled celkem důležitý, ale v mé profesi to až takovou roli nehraje
- Citovat
- Upravit
Ano, dala bych (malou pasovku), nic se tím nezkazí a pomoct to může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja kdyz odpovidam na nabidky prace (ted ji hledam) tak je u 90% napsano zivotopis s fotkou. Já ji tam mám běžně, takovou malou…
A co jsem pracovala ve firmach tak vsude kde bylo vypsano vyb. rizeni tak chodili zivotoppisi s fotkou…Vubec to neni o vzhledu jako takovym…me se teda nestalo ze by me nekdo pozval na zaklade vzhledu…myslim ze takto to moc nefunguje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě jde právě o to zaujmutí a utkvění v mysli nebo spíš o tu představu s kým jsem mluvil…na mou pozici je nutná hlavně registrace a ne to jak vypadám ![]()
prozatím děkuju za názory
ono příslib práce mám tak než odešlu životopis tak se chci jen zeptat na názor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že je to pozice od pozice jiné…kde je potřeba reprezentovat, tak je vzhled samozřejmě také důležitý a když se k tomu přidá i praxe…
já vypisovala v práci pozici asistentky a fotografie byly asi na 1/3 všech zaslaných životopisů…tzn.že už to také někde mohli zaměstnavatelé vyžadovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
veverik píše:
Ahoj,
já bych jí tam dala a vždycky jsem ji tam měla.
Z vlastní zkušenosti - když jsme vybírali náhradu za mě v době MD a procházeli jsme životopisy. vždycky nám víc utkvěl ten který měl fotku. Tím nechci říct, že ty bez fotky jsme rovnou vyhazovali. Ale s fotkou to bylo lepší, víc nás životopis „zaujal“ A co Tě zaujme na první pohled, má většinou větší šanci
Jo a fotku pasovou. Některé životopisy přišly třeba s fotkou kde holka seděla na motorce nebo tam byla s nějakou kamarádkou atd.Příspěvek upraven 13.01.12 v 09:25
Přesně tak.
Taky mě při vybírání životopisy s fotkou zaujaly a lépe utkvěly v paměti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
marketm píše:
Ahoj všem…
přicházím jen s otázkou.Přidaly byste k životopisu i fotografii,aby si mohl možný zaměstnavatel udělat obrázek s kým hovořil a kdo se uchází o práci?
je to lepší, když jdeš na pohovor, že si tě pak pamatuje díky fotce, u nás, když bylo přes 40 uchazeček, tak si je šéf musel fotit, ať je v obraze, takže ty, co měly fotku, mu to ulehčily.
Nejlepší je tam nahodit nějakou z občanky… Když jsem třídila inzeráty, tak tam přišly fotky třeba v plavkách, mini pardálích šatičkách s velmi hlubokým výstřihem jak stojí u nějakého auta a tak… to potom moc dobrý dojem nedělá - jednalo se o práci s dětma ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:fakt až takhle jo?marketm píše:
Ahoj všem…
přicházím jen s otázkou.Přidaly byste k životopisu i fotografii,aby si mohl možný zaměstnavatel udělat obrázek s kým hovořil a kdo se uchází o práci?je to lepší, když jdeš na pohovor, že si tě pak pamatuje díky fotce, u nás, když bylo přes 40 uchazeček, tak si je šéf musel fotit, ať je v obraze, takže ty, co měly fotku, mu to ulehčily.
Nejlepší je tam nahodit nějakou z občanky… Když jsem třídila inzeráty, tak tam přišly fotky třeba v plavkách, mini pardálích šatičkách s velmi hlubokým výstřihem jak stojí u nějakého auta a tak… to potom moc dobrý dojem nedělá - jednalo se o práci s dětma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych dala fotku tam, kde se vyzaduje, nebo kde by mi mohla pomoci. Fotku bych zvolila s bilym pozadim, ve slusnem obleceni.
Fotka ale muze naopak i diskriminovat, co se tyka veku. Ten nejsi v CV povinna psat a pokud tam prilozis fotku, tak snizis svoje sance na danou pozici. Nemusis byt totiz na danou pozici jenom prilis stara, ale i prilis mlada a presto mit zkusenosti vhodne pro danou pozici…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fotku bych určitě dala (pokud nějak zrovna moc neuškodí
). Lépe si jde zapamatovat osobu, a myslím si, že to hraje i určitý prim.
Na co bych si dávala pozor!
Uchazeči uvádějí jak umí ovládat textové editory atd. A neumějí napsat pořádně svůj životopis, tím myslím:
- neumějí používat tabelátory, odrážky, zarovnávání, popř. odstavce
Když chtějí odsadit text, tak použijí obyčejný mezerník! Tak na to bych si dávala pozor, to bylo taky první, co jsem si zkontrolovala a jak moc uchazeč „kecal“, že ovládá textový editor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit